Рейтинг

суботу, 7 травня 2011 р.

День цивільного захисту

Результативно пройшов 29 квітня в Олевській ЗОШ №3. Захід відбувався в рамках оголошеного з 4-го по 29 квітня місячника безпеки життєдіяльності, який приурочено до Дня цивільного захисту (29 квітня).
Перший тиждень місячника проходив під девізом охорони праці, другий - тиждень безпеки руху, третій - пожежної безпеки, і четвертий, завершальний - тиждень знань безпеки життєдіяльності. Протягом усього цього часу у школі проводилися різні заходи - відкриті уроки, класні години, готувалися учнівські твори даної тематики, підготовлено цікаву виставку малюнків тощо.
І ось, коли настав День цивільного захисту, школярі (звісно ж, під наставництвом своїх учителів) мали чудову нагоду продемонструвати набуті протягом навчального року і підсилені поглибленим вивченням протягом місячника свої знання і навички поводження в можливих екстремальних ситуаціях.
Загальна евакуація школи під час так званої умовної "пожежі" пройшла з непоганим результатом - 2 хвилини 52 секунди (попередня, тренувальна - за 3 хвилини 30 секунд).
Далі розпочалася спортивна естафета серед учнів 7-8-х класів, де школярі змагалися у спритності. Затим - воєнізовані змагання серед команд одинадцятикласників - по наданню першої медичної допомоги, умінню максимально швидко одягати захисний костюм в разі радіаційної небезпеки. А на долю учнів 10-х класів випало підготувати фотогазету за підсумками минулого року.
І на завершення цікавого і корисного для всіх заходу відбулася показова вистава ланки газодимозахисної служби пожежної частини (СДПЧ-17) під керівництвом начальника караулу Олександра Васильовича Осипчука. Спершу було продемонстровано блискавично вправне гасіння пожежі, далі рятівники показали, як працює спеціальна техніка в надзвичайних ситуаціях - уміло користувалися бензорізом та гідроінструментом, розрізаючи металевий предмет, а також спеціальною надміцною подушкою, що при певних умовах може виконувати роль домкрата. Окрім того, діти з цікавістю спостерігали, як працює апарат на стиснутому повітрі (АСП-2) в разі необхідності потрапляння пожежника в охоплене вогнем приміщення. Все, що побачили школярі цього дня на стадіоні, що став тренувальним майданчиком, викликало в них щире захоплення. А організував усі захоплюючі показові операції команди, яка фахово працює в екстремальних умовах, для Олевської ЗОШ №3 начальник СДПЧ-17 Володимир Михайлович Шанюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар