Рейтинг

пʼятницю, 29 квітня 2011 р.

Другий День народження Сашка Масного

14 квітня близько 17 години вечора в селі Тепениця трапилася пригода, яка стала другою точкою відліку у житті Сашка Масного.
Того дня, неподалік від магістрального каналу МК-1 Артинської осушувальної системи Олевського управління осушувальних систем, гралося троє хлопчиків шести, семи, восьми років. Раптово один з них – семирічний Сашко опинився у воді і почав тонути. Старший хлопчик 8 – річний Максим Левчук, не розгубившись, почав кликати на допомогу. Неподалік від каналу мешкає сімя Галини Іванівни Левчук, медсестри стоматологічного відділення Олевської ЦРЛ, яка, почувши крики про допомогу, кинулася у канал рятувати Сашка. Хлопчик почав тонути, з води було видно тільки руку. Галина Іванівна витягла хлопчика з води, ледь не загинувши сама, надала першу медичну допомогу. Сашко почав дихати. Так завдяки таким позитивним людським якостям і професійним діям медичного працівника Сашка було врятовано.
Сімя Масних висловлює щиру подяку Галині Іванівни Левчук, завдяки якій Сашко тепер двічі на рік буде святкувати свій День народження.

ВРУЧЕНО НАГОРОДИ ПЕРЕМОЖЦЯМ КОНКУРСІВ НА КРАЩИЙ МАЛЮНОК ТА ТВІР НА ТЕМУ "ЛЮДИНА ТА ЛІС"

Згідно з розпорядженням Державного агентства лісових ресурсів України з 21 березня (Всесвітнього дня лісів) по 17 квітня (Дня довкілля) в Україні проводилась акція "Майбутнє лісу у твоїх руках". Мета акції - роз'яснення широкому колу громадськості важливості створення нових лісів, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.
У День довкілля учні шкіл району відділи свою шану лісам що дарують нам насолоду відпочинку на природі, деревину для будівництва та оздоблення домівок, дрова для опалення папір для друку, а також гриби та ягоди до столу і цілющі трави для здоров'я. Активну участь у посадці молодого лісу взяли учні шкільного лісництва Новобілокоровицької ЗОШ №3, учні Зубковицької школи.
В рамках акції 14 квітня проводились конкурси на кращий твір серед учнів 5-8 класів і малюнок серед учнів 1-4 класів на тему "Людина і ліс".
Комісією зі спеціалістів лісгоспу та представників районного відділу освіти підбито підсумки і встановлено переможців конкурсу на кращий твір:
І місце - учениця 8 класу Жубровицької ЗОШ Фоміна Катерина Валернвна нагороджена грошовою премією в розмірі 450гривень;
II місце - Кравченко Альона Володимирівна (Поясківської ЗОШ, 8 клас) - 350 гривень;
III місце розділили Панченко Ольга Сергіївна (Тепеницька 8 кл.) та Кушнір Аліна Володимирівна (Новобілокоровицька ЗОШ №3. 8 кл.) - по 200 гривень.

Кращий малюнок:
І місце - учень 3 класу Поясківської ЗОШ Талах Владисіав Вікторович нагороджений премією в розмірі 450 гривень;
II місце - Шибецький Богдан Юрійович (Новобілокоровицька ЗОШ №3, 3 клас) - 350 гривень;
III місце - Макарчук Вадим Васильович (Замисловицька ЗОШ І кл.) та Романчук Сергій Іванович (Тепеницька ЗОШ 4 кл ) нагороджені премією в розмірі по 200 гривень.

Після підведення, підсумків в урочистій обстановці переможцям було вручено Грамоти Олевського районного відділу освіти та грошові винагороди від ДП "Білокоровицький лісгосп"

Великодні гаївки

Великдень - свято свят і торжество торжеств, приурочене пам'яті воскресіння Ісуса Христа. Мабуть кожен з нас може розповісти про звичаї та обряди, присвячені цьому святому дню. Але зараз в наш час мало хто знає про Великодні гаївки. Відтворити такий давній звичай вирішили вчителі початкових класів Майдан-Копищенської школи разом зі своїми учнями.
"Ой, високі огорожі, перелази низькі. Збирайтеся подруженьки, далекі та близькі..." - лунає закличка для учнів. До прикрашеної зали, де зібралися гості свята, заходять маленькі україночки та українці. І полилися з вуст малечі великодні гаївки, весняні заклички та хороводи. Особливо цікавим був хоровод круг горщика з кашею. Не обійшлося й без великодніх ігор. Діти бажали один одному бути здоровими, як вода, сильними, як молода трава. Не можна не відзначити виступ писаночок, які вітали всіх з Великоднем та радували око своїми яскравими барвами. І на кінець свята було відтворено дуже древню традицію українців - створено оберіг "Дерево життя", яке прикрасили чудовими писанками, виготовленими власними руками.

Змагалися держслужбовці

На виконання наказу Головного управління державної служби України від 12.11. 2010 року № 286 "Про затвердження методичних рекомендацій щодо організації підвищення кваліфікації державних службовців у рамках щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" та розпорядження голови райдержадміністрації від 11.03.2011 року № 65 "Про проведення першого туру конкурсу "Кращий державний службовець" у рамках щорічного всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" в березні-квітні цього року в Олевській районній державній адміністрації проведено І тур щорічного конкурсу "Кращий державний службовець".
Конкурс проведено в двох номінаціях: "Кращий керівник" (взяли участь 5 керівників структурних підрозділів райдержадміністрації) та "Кращий спеціаліст" (взяли участь 11 спеціалістів райдержадміністрації).
За результатами І туру переможці візьмуть участь в II (обласному) турі конкурсу.

Зустріч з ОДА

15 квітня 2011 року у м.Житомирі пройшла зустріч керівництва облдержадміністрації з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, випускниками загальноосвітніх закладів області. Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 12.04.2011 року №96 участь у заході взяла делегація з шести випускників загальноосвітніх шкіл Олевського району.
Під час поїздки діти відвідали льодову ковзанку "Глобал UA", снідали в ресторані McDonald's. Святкова програма за участю керівництва області проходила в Житомирському державному університеті ім.Франка. На завершення заходу діти отримали солодощі та грошову допомогу.
На знімку зліва направо: учасники зустрічі - випускники 11 класів шкіл району: Леся Курильчук (Комсомольська ЗОШ), Артур Орехов (Олевська ЗОШ №2), Надія Лук'янчук, Вікторія Пархомець, Анатолій Мініч (Олевська ЗОШ №3), методист РайВО Петро Іванович Тимощук, Володимир Барановський (Олевська ЗОШ №2).

2 травня ФК "ШТУРМ" зіграє проти ФК "Андрушівка"


2 травня (понеділок) в місті Олевськ на стадіоні "Колос" у рамках Кубка області-2011 відбудеться матч ФК "ШТУРМ" - ФК "Андрушівка".
Прохання до всіх вболівальників місцевого футболу прийти та підтримати свою команду.
Початок о 16:00!!!