Рейтинг

вівторок, 10 травня 2011 р.

"Уклонись тим, хто поліг у бою, хто прикрив рідну землю собою"...

Вчора, 9 травня в місті Олевськ відбулися урочисті заходи з нагоди 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні.
Вшанувати пам'ять загиблих прийшли близько двох тисяч жителів та гостей міста. Урочистою ходою колона разом з декількома ветеранами рушила з парку ім.Гагаріна в напрямку Соборної площі. По переду йшли військовослужбовці, за ними молодь з прапорами, далі чиновники та прості громадяни. Над пішим маршем майоріли великі прапори, серед яких державний прапор України, прапор Перемоги, символіка політичних партій.

Після слів ведучих та гімну України мітинг з нагоди нагоди 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні оголосили відкритим. Ветеранів та гостей свята привітав голова Олевської ДРА Дяченко А.В., який відзначив велич та вагу Перемоги, та зізнався, що в самого стискається серце, коли бачить понівечені братські могили та пам’ятники.

Голова Олевської районної ради Харченко Микола Андрійович зумів у вдалий спосіб донести до відома кожного свідомого громадянина пам’ятати цю знаменну подію. «Як американці святкують знищення лідера "Аль-Каїди" Усами бін Ладена, так і ми постійно повинні вшановувати перемогу над нацизмом», - зазначив Микола Андрійович.

Подяку за те, що про війну молоде покоління довідалося лише з підручників історії, фільмів, творів письменників висловила учениця Олевської ЗОШ №3 Лузіна Мирослава.
«Довідалися, щоб ніколи не забути. Ми завжди будемо пам’ятати, що сьогодні живемо у вільній державі завдяки Вам, завдяки тим, хто віддав життя заради Перемоги», - щиро промовила учениця.
Після виступу учні загальноосвітніх шкіл району вручили присутнім ветеранам квіти.
Уклонись тим, хто поліг у бою,
Хто прикрив рідну землю собою.
Свято мужності й радість велику свою
Розмішали живою сльозою.
Зупинися, ріка тихоплинна,
Затамуйтесь, дуби вікові,
Наступає мовчання хвилина
Говоритимуть Вічно живі.


Після хвилини мочання керівництво району та просто небайдужі люди, йшли покладати вінки та квіти біля обеліска Слави.
Далі відбулася урочиста демонстрація учнів загальноосвітніх закладів на честь великого дня – Дня Перемоги. Прекрасні марші та хореографічні номери заздалегідь були підготовлені для того, щоб віддати честь і шану тим, хто прикрив рідну землю собою.

Святкування Дня Перемоги в Олевську. Відео-звіт