Рейтинг

середу, 23 березня 2011 р.

Шахи та шашки. Районні та обласні змагання

15 березня відбулися районні змагання серед школярів з шашок і шахів. Участь у заході взяли представники 16 шкіл, що говорить про не аби який інтерес до даного виду спорту.
За підсумками змагань, переконливу та блискучу перемогу здобули учні Олевської гімназії. Команда у складі Заруцького Василя, Васильчука Олександра та Мусійчук Юлії посіли перше місце по шахам.
Сорока Вадим, Осипчук Андрій, Детюк Катерина, в свою чергу не підвели, і також здобули першість з шашок.
Приємно порадувало місцевих глядачів той факт, що інші призові місця дісталися олевчанам. Друге місце посіла ЗОШ №3, а почесне третє – ЗОШ №2.
Автоматично гімназисти відстоювали честь та гідність району на обласному етапі. Зважаючи, що рівень області є досить високим, змагатися було не просто. І все ж таки, наші діти в загальному заліку завоювали пристойне 9 місце, з 19 можливих. «Золото» дісталося житомирянам.
Варто відмітити гру Заруцького Василя, котрий набрав 5,5 залікових очок з 7 можливих, та гарну гру юних гімназисток.

Фантастичний номер у виконанні олевських футболістів

В передостанні дні активно тренуються найталановитіші жителі району, котрі вже завтра, 24 березня, будуть представляти честь та гідність Олевського району на щорічному обласному звіті в Житомирському музично-драматичному театрі ім. Кочерги.
Окрім музичних, співочих, танцювальних колективів, на сцені виступатимуть найкращі спортсмени району. На одній з таких репетицій нам вдалося побувати, та отримати ексклюзивне відео.

Дорослі ігри

22 березня відбулася спартакіада серед працівників педагогічних колективів загальноосвітніх шкіл Олевського району. Змагання проводилися з метою розвитку фізичної культури та спорту серед педколективів, огляду спортивно-масової роботи, пропаганди здорового способу життя.
16 зареєстрованих команд змагалися між собою у 5 видах спорту. Серед них волейбол (змішана команда), настільний теніс (чоловіки/жінки), шахи (чоловіки), шашки (жінки), стрільба з пневматичної гвинтівки (змішана команда).
Зважаючи на величезну кількість учасників, та досить тривалі волейбольні двобої, спортивний захід тривав з самого ранку до пізнього вечора.
За підсумками змагань визначалися переможці у кожному з різновидів спорту, а набрана кількість балів зараховувалася до загальнокомандного рейтингу. Отож, у волейбольному змаганні перше місце дісталося команді Жубровичі, друге – Лопачичі, а третє місце посіли педагоги Копищанської школи.

Найвлучнішими в стрільбі з пневматичної гвинтівки були вчителі Лопатицької ЗОШ, друге місце здобули їх колеги з Олевської ЗОШ №3, а на третє місце настріляв педколектив Поясківської школи.
В змаганнях з шахів рівних не було вчителю Олевської гімназії Зарубі Г.В., котрий впевнено здолав всіх суперників та приніс своїй команді перше місце. Друге і третє місця дісталися Кишинській та Жубровицькій загальноосвітній школі відповідно.
Найкраще зорієнтувався в швидких шашках жіночий педколектив Білокоровицької ЗОШ №2. Друге місце посіли вчителі села Копище, а «бронзу» повезли додому їх колеги з села Зольня.
Цікавими видалися не звичні двобої з настільного тенісу серед жінок. Найспритнішою в даному виді спорту виявилася вчителька Олевської гімназії. Друге та третє місця розділили між собою педагоги села Жубровичі і Олевської ЗОШ №3. В чоловічих змаганнях з настільного тенісу не було рівних Жубровицьким педагогам. Друге місце вибороли вчителі Білокоровицької ЗОШ №1, а почесне третє місце дісталося гімназистам.

Згодом було підраховано і визначено загальнокомандне місце. Першу сходинку відстояв педколектив села Жубровичі, «срібло» взяли вчителі Олевської гімназії, а третє місце дісталося Лопатицькій загальноосвітній школі.
З почесними грамотами і призами, та з гарним настроєм учасники змагань роз’їхалися по району.