Рейтинг

неділю, 10 квітня 2011 р.

На Житомирщині стіна старої ферми розчавила хлопчика

У селі Жовтнівка Володарсько-Волинського району Житомирської області під обвалом стіни старої ферми загинув 7-річний хлопчик. Дитина загинула одразу - її, фактично, розчавило важкими брилами. Лікарі пізніше виявили відкриту черепно-мозкову травму, розбиті печінку та легені.
Семирічний Славко з дерев'яним автоматом грався на старій фермі. Його сусід старшокласник їхав на велосипеді і бачив, як малий ховався за стінами, коли раптом почув страшенний гуркіт. Саме він витяг малого з-під руїн, але рятувати дитину було вже пізно.
Заступник начальника Володарськ-Волинського РВ ГУ МНС України у Житомирській області Микола Козигорський каже, що брили, які впали на дитину, важать десь 120 кг.
Територію колишньої ферми орендує сільгосптовариство. Його директор каже, за аварійні приміщення давно не відповідає, а покинуті будівлі розбирали на цеглу.
Нічийну ферму селяни розбирали роками. Несли звідси хто шифер, хто дошки, хто цеглу. Відтак споруда стала аварійною. Проте попри заборону діти часто бігали сюди гратися.
Щоб трагедія не повторилася, районні чиновники обіцяють зобов'язати сільради та сільгосптовариства знести аварійні будівлі, адже такі закинуті ферми є чи не у кожному селі.
Загиблий хлопчик був єдиною дитиною у сім'ї. Відповідальних за його смерть не шукатимуть: трагедію класифікували - як нещасний випадок.

П`яний житомирський "шумахер"

6 березня ввечері інспектори ДПС на вулиці Щорса помітили автомобіль "ВАЗ-2108", який характером свого руху викликав у них явні підозри. Сумніваючись в здатності водія управляти транспортним засобом, правоохоронці свистком і жезлом подали йому сигнал про зупинку машини. Але той не просто не прореагував на вимогу даішників, а ще і додав газу.
Олександр Грабінський – старший інспектор ДПС: "Для зупинки транспортного засобу подано сигнал жезлом та свистком водій проігнорував. Збільшився швидкість намагався втекти. Відразу розпочавши переслідування даного транспортного засобу водій неодноразово порушуючи правила дорожнього руху створював аварійні ситуації".
Після перегонів містом «шумахера» все ж зупинили. Той каже, ну випив трішки, а не зупинявся бо з гальмами проблеми.

Затриманий і правоохоронець:

- За що вас затримали? –

- Не знаю.

- А алкоголь сьогодні вживали?

– 50 грам.

– 50 грам чого?

– Водки.

– Вас зупиняли два екіпажа чого ви не зупинились .

– Не было тормозов.
Затримати гонщика правоохоронцям допомагали навіть таксисти. Герої щоправда побажали лишитися за кадром.
Таксист: "Автомобіль Ваз різко розвернувся в сторону центра. Я хтів йому перешкодити проїхати та виїхав на зустрічну смугу та він зманеврував і поїхав в другу сторону".
Водія-втікача перевірили медики. З’ясувалося що в алкотестер той надув аж два і чотири проміле. Це в понад десять разів більше допустимої норми. Тай це було ще не останнім сюрпризом для правоохоронців. При огляді автівки порушника було виявлено ще й пакунок. Ймовірно з наркотиками.
Іван Прохоренко –заст. нач. УДАІ в області: "Було перевірено даний автомобіль і під сидінням було знайдено кульок в якому була зелена подрібнена речовина. Схожа на коноплю".
Чи відповідатиме чоловік за перевезення наркотиків має ще встановити експертиза, а от посидіти у витверезнику і ймовірно залишитися без посвідчення водія житомирському «Шумахеру» таки доведеться.