Рейтинг

неділю, 10 квітня 2011 р.

На Житомирщині стіна старої ферми розчавила хлопчика

У селі Жовтнівка Володарсько-Волинського району Житомирської області під обвалом стіни старої ферми загинув 7-річний хлопчик. Дитина загинула одразу - її, фактично, розчавило важкими брилами. Лікарі пізніше виявили відкриту черепно-мозкову травму, розбиті печінку та легені.
Семирічний Славко з дерев'яним автоматом грався на старій фермі. Його сусід старшокласник їхав на велосипеді і бачив, як малий ховався за стінами, коли раптом почув страшенний гуркіт. Саме він витяг малого з-під руїн, але рятувати дитину було вже пізно.
Заступник начальника Володарськ-Волинського РВ ГУ МНС України у Житомирській області Микола Козигорський каже, що брили, які впали на дитину, важать десь 120 кг.
Територію колишньої ферми орендує сільгосптовариство. Його директор каже, за аварійні приміщення давно не відповідає, а покинуті будівлі розбирали на цеглу.
Нічийну ферму селяни розбирали роками. Несли звідси хто шифер, хто дошки, хто цеглу. Відтак споруда стала аварійною. Проте попри заборону діти часто бігали сюди гратися.
Щоб трагедія не повторилася, районні чиновники обіцяють зобов'язати сільради та сільгосптовариства знести аварійні будівлі, адже такі закинуті ферми є чи не у кожному селі.
Загиблий хлопчик був єдиною дитиною у сім'ї. Відповідальних за його смерть не шукатимуть: трагедію класифікували - як нещасний випадок.

Немає коментарів:

Дописати коментар