Рейтинг

вівторок, 12 квітня 2011 р.

Загроза ліквідована, люди в безпеці

Сьогодні в Олевську по вулиці Привокзальній комунальниками було зрізано старе велике дерево. Це було проведено у рамках механічного очищення міста, та запобігання травматизму місцевих жителів багатоквартирного будинку.

Справа в тому, що старі дерева несуть серйозну загрозу життю людей, а також становлять небезпеку обриву ліній електропередач під час буревію. Можливі наслідки олевчани днями відчули на собі, коли після негоди частина міста протягом доби залишалася знеструмленою.
Під час проведення поетапного зрізання дерева, центральна частина міста була відключення від електроенергії. Більшість жителів вийшли на подвір'я, щоб на власні очі побачити нелегку роботу комунальників. За певний проміжок часу робітники впоралися з поставленою задачею, і тим самим забезпечили безпеку тутешнім жителям.

Старт Кубка району - 2011

Минулими вихідними в Олевському районі стартував великий футбол. Його без сумніву можна назвати великим, тому що це перші офіційні матчі після затяжної зими. За регламентом проведення змагань було утворено 4 відбіркових підгрупи в рамках Кубка району.
До першої підгрупи потрапили «Білокоровичі», «Радовель» та «Жубровичи». За результатами поєдинків, вихід з групи двома перемогами 3:1 та 2:1 відповідно, гарантували собі футболісти Білокорович. В поєдинку «Радовель»-«Жубровичи» переможця не визначено – 1:1.
В другій «корзині» зустрілися «Зубковичі», «Штурм», «Старт» (м.Олевськ). В першому матчі «Штурм» здолав опір «Зубкович» 2:0. В двобої «Старт» - «Зубковичи» перемогу здобули юні олевчани - 2:0. Правда брак досвіду завадив їм здолати досвідчених гравців «Штурму». Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь останніх. Такий перебіг подій був прийнятний «Штурму», який вийшов до наступного кола змагань.
В третій підгрупі, через відчутність футболістів з села Жовтневе, до вихід до наступного раунду змагань зустрілися «Кам’янка» та «Партизан». Основний час так і не визначив переможця – 1:1. В післяматчевих пенальті кращими були гравці «Партизану» - 5:3.
В останній, четвертій зоні, за відсутності гравців села Юрово, путівку до півфіналу розіграли «Ветеран» та «Комсомольськ». Матч закінчився впевненою перемогою «Ветерану» 4-2.
Варто зазначити, що всі поєдинки проходили на складних погодних умов та на непідготовлених футбольних полях. Але не зважаючи на це, команди продемонстрували хорошу гру та фізичну витримку.

Двоє братів 3-х та 6-ти років отруїлися алкоголем


10-го квітня до реанімаційного відділення Овруцької ЦРЛ з отруєнням алкоголем доставлено двох братів трьох та шести років, мешканців села Покалів.
За інформацією УМНС України в Житомирській області, хлопці з багатодітної сім’ї, де крім них ще троє дітей від різних батьків.
Діти, яких дома мати залишила без нагляду, шукали щось попити, а знайшли горілку. На цей час життю малюків нічого не загрожує.

Електропостачання відновлено, проте не обійшлося без жертв


За інформацією "Житомиробленерго", 8-9 квітня 2011 року внаслідок погіршення погодних умов (шквальний вітер, дощ) порушувалось електропостачання в Бердичівському, Зарічанському, Ємільчинському, Коростишівському, Малинському, Новоград-Волинському, Попільнянському, Романівському, Червоноармійському, Чуднівському та Олевському районів Житомирської області.
Складні погодні умови призвели до пошкодження електричних мереж.
Для ліквідації наслідків негоди енергопостачальна компанія у терміновому порядку вивела на роботу співробітників РЕМ, на території яких сталися відключення. Було задіяно:
- 84 бригади;
- 325 чоловік;
- 88 машин;
- 16 механізмів.
На 9:00 10 квітня всі пошкодження усунуті, проте не обійшлося без жертв. Під час негоди несподівано на двох восьмикласників, які упорядковували квіткову клумбу, ззаду впало дерево. Як пізніше з'ясувалося, старе дерево не витримало сильного пориву вітру. Школярки були госпіталізовані в травматологічне відділення Баранівської районної лікарні з ударами хребта, крім того, в однієї з дівчаток перелом гомілки. Стан дітей задовільний.
Український гідрометеорологічний центр попереджає по можливі наслідки погіршення погоди, а держава тим часом підраховує збитки завданої шкоди.

Житомирщина посіла третє місце за темпами погашення боргу із з/п


За темпами погашення боргів із зарплати Житомирщина займає третє місце по Україні. Про це повідомила заступник начальника ГУ праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації Світлана Бойм.
"За статистичними даними на 1 березня заборгованість по області становила близько 24 млн грн, за 2 місяця ці показники знизились приблизно на 1,5 млн грн", - зауважила С.Бойм.
За її словами, облдержадміністрацією постійно вживаються заходи, спрямовані на зниження заборгованості, в тому числі практикуються виїзні наради на підприємствах.