Рейтинг

неділю, 29 травня 2011 р.

Внаслідок ДТП в Олевську загинуло двоє молодих людей

В Олевську, по вулиці Набережній, сталася страшна за своїми наслідками дорожньо-транспортна пригода.
Близько 4 ранку мотоцикл радянського виробництва, на швидкості рухався з Олевська до села Тепениця. Водій та двоє його пасажирів не помітили парубка, котрий йшов в попутному напрямку.
Зачепивши хлопця, водій мотоцикла втратив керування та вискочив на тротуар. Удар був такої сили, що транспортний засіб разом з пасажирами зніс більше 10 метрів дерев’яного паркану.
Внаслідок ДТП хлопець від отриманих травм загинув на місці пригоди. Водій та один з пасажирів мотоцикла були доставлені до реанімаційного відділення Олевської районної лікарні.

Пізніше з’ясувалося, що від отриманих травм, не дивлячись на зусилля медиків, пасажир мотоцикла помер. За життя водія зараз борються медики.
На місці пригоди оперативно працювали правоохоронці, котрі незабаром оприлюднять офіційну версію пригоди. Проте попередньо відомо, що водій мотоцикла був на напідпитку.

Барселона виграла Лігу Чемпіонів

Вчора пізно ввечері на лондонському стадіоні "Уемблі" закінчився фінальний матч Ліги чемпіонів, в якому зійшлися найсильніші на сьогодні клуби світу - чемпіон Англії "Манчестер Юнайтед" і чемпіон Іспанії "Барселона".
За підсумками двобою, каталонська "Барселона" виграла Лігу чемпіонів 2010/2011. У фіналі підопічні Пепа Гвардіоли здобули впевнену перемогу над "Манчестер Юнайтед" з рахунком 3:1.
На 27-й хвилині рахунок відкрив Педро Родрігес. Після відмінного пасу у виконанні Хаві Педро увірвався в штрафний майданчик і спокійно пробив повз воротаря.

Вже через сім хвилин манкуніанці відігралися. Гіггз отримав м'яч в штрафному майданчику, відкотив трохи назад під удар Руні, і той блискучим ударом відправив сферу у сітку.

А на початку другого тайму Мессі отримав м'яч від Іньєсти на підступах до штрафного, просунувся вперед і пробив низом у правий кут. Ван дер Сар не бачив удар і не встиг зреагувати.

На 69-й хвилині Вілья, завдавши чудовий удар у дев'ятку, зміцнив перевагу "Барселони".
Відзначимо, що матч прийшов за тотальної переваги "Барселони" за виключенням стартових хвилин, коли футболісти "МЮ" намагалися забити швидкий гол.

"Барселона" виграла Лігу чемпіонів в четвертий раз. Раніше команда перемагала в сезонах-1991/92, 2005/06 і 2008/09.

Випуск Олевської гімназії 2011 року. Відео звіт

Випуск Олевської гімназії 2011 року

Закінчення навчального року у всіх жителів міста асоціюється з проведенням святкових випускних вечорів. 27 травня двері районного Будинку культури вперше в цьому році відчинили учні Олевської гімназії.
Вся шкільна родина зібралася на традиційне свято випускного вечора, щоб разом поринути у спогади, мрії, сподівання, відчути радість, смуток та світлу печаль…Тобто все те, що протягом одинадцяти років передувало нинішньому святу.
34 учні цього року проводжали у доросле життя педагоги Олевської гімназії. Ці красиві та впевнені у собі особистості вже не схожі на тих маленьких першокласників, котрі колись так боязко переступали поріг школи. Красуні дівчата та сучасні хлопці дивували своєю неповторністю присутніх в залі людей. Сьогодні вони в востаннє збираються разом для того, щоб отримати сертифікати зрілості та стати самостійними і достойними громадянами великої України.
Директор гімназії Рябой Євген Миколайович урочисто привітав своїх випускників зі святом, та від всього серця побажав великих звершень та здобутків. Саме з рук директора учень гімназії мав велику честь першим, під гучні оплески залу, отримати свідоцтво про повну середню освіту.
Далі до мікрофона підішли ті, хто заміняв у стінах школи учням батьків. Так, це вони, класні та неперевершені керівники – Заруба Геннадій Вікторович та Виговська Валентина Леонідівна. Вони, як ніхто інший з педагогів знає переваги та недоліки своїх вихованців. Саме ці люди були поруч у хвилину радості та смутку, тому їх присутність на урочистому заході була вкрай важливою.
Зі сльозами на очах дівчата отримували атестати, а вчителі тремтячим голосом вручили їх. Навіть постійно строгий та серйозний завуч Шинкар Анатолій Олександрович виглядав досить незвично. А стосовно жартів, котрі лунали з вуст викладачів і учнів, то це заслуга режисера та автора сценарію Заруби Тамари Валентинівної.
Хвилюючим був цей день не лише у випускників. Не менше хвилювалися і їхні батьки. Відчували, як шалено б'ється серце, а то зовсім десь зникав його стукіт, бо у вирій життя полетять їх пташенята.
Далі ми непомітно підійшли до логічного завершення. Приємним та незрівнянним було відзначення тих людей, котрі 11 років наполегливо працювали й демонстрували відмінний результат. Анатолій Олександрович разом з директором Євгенієм Миколайовичем нагородили медалями п’ятьох випускників, а точніше випускниць. Дубик Людмила, Дигас Альона, Рабош Вікторія були нагородженні золотими медалями, а Мидловець Тетяна та Вардецька Юлія – срібними.
Наостанок випускники подарували своїм вчителям оригінальну пісню, яка і стала прощальним акордом вечора…

Останній шкільний дзвоник

Сьогодні в Олевську в усіх загальноосвітніх школах відбулися традиційні святкові лінійки, присвячені закінченню навчального року.
Цього чудового та сонячного ранку наша знімальна група завітала до Олевської гімназії, щоб на власні очі побачити урочисту мить.

Головними атрибутами свята є урочиста лінійка та яскраві стрічки з написом "Випускник 2011 року". Під фанфари та слова ведучих перед аудиторією вчителів, учнів, батьків та гостей свята, одне за одним з’являлися випускники зі своїми класними керівниками.
Привітати молоде покоління прийшли батьки та наймолодші учні гімназії – юні першокласники. Приємні слова перед виходом у великий світ та з успішним закінченням навчального року сказали голова Олевської райдержадміністрації Дяченко А.В. та міський голова Повар А.В.
Далі хвилю приємних несподіванок підхопив директор Олевської гімназії Рябой Є.М. Шановний Євген Миколайович разом з головою Олевської РДА Дяченком А.В. близько 20 хвилин нагороджували учнів 3-4 класів грамотами про успішне закінчення навчального року, а також тих старшокласників, котрі наполегливо працювали та показали дійсно достойний рівень знань.
Такі учні як Іщенко Наталія, Поліщук Іванка, Дигас Альона, Басюк Лілія, Скороход Юлія, Халімончук Юлія, Самойленко Катерина, Лугина Оксана, Кравченко Тетяна, Василь Зуруцький та Кольонов Михайло за неповний рік встигли відзначитися та перемогти на районних і обласних змаганнях у багатьох номінаціях. Цього року одночасно декілька гімназистів перемогли або стали призерами обласних етапів змагань. Гімназія дійсно продемонструвала достойний рівень, вартий уваги.

На закінчення, випускники від щирого серця подякували вчителям та дирекції школи за все те добро та зусилля, які були вкладені за ці 11 років. Кожен пообіцяв ніколи не забувати та шанувати рідну школу і людей, котрі весь цей час були поруч.
І ось залунав останній шкільний дзвоник. Проте у мелодійному дзвоні відчувалася не лише радість, але й смуток, тому що сьогодні школа проводжала у доросле життя своїх випускників.