Рейтинг

середу, 2 березня 2011 р.

Днями згоріло кафе "Транзит"

З початку року на території Олевського району сталося 15 пожеж, з яких 14 в житловому секторі. Займання зареєстровані в місті Олевськ та селах: Хочино, Білокоровичі, Хмелівка, Комсомольськ, Зубковичі, Варварівка, Тепениця, Рудня Бистра. На щастя, внаслідок пожеж ніхто не постраждав. Для порівняння, за аналогічний період 2010 року за два місяці на території району сталося 25 пожеж, в яких загинуло 7 осіб.

22 лютого о 9 годині 10 хвилин на 234 кілометрі траси «Київ-Ковель», поблизу села Лопачичі, сталася пожежа в кафе «Транзит». На місце пригоди оперативно виїхали 3 пожежних машини з Олевська та одна з найближчого села. Близько трьох годин рятувальники боролися з вогнем, і лише о 13-00 вдалося повністю приборкати пожежу. За попередніми даними вогонь майже повністю знищив приміщення закладу відпочинку.
Як стало відомо, придорожнє кафе та готель не було застраховане, і належало олевському приватному підприємцю. Причина пожежі не розголошується, ведеться слідство.
Офіційну інформацію надав Володимир Гришенчук, заступник начальника відділу – начальник сектора з питань наглядово-профілактичної діяльності Олевського РВ УМНС України в Житомирській області, майор служби цивільного захисту.

Скандал! Перевибори на Євробаченні!!!

3 березня відбудеться переголосування за фіналістів національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2011". Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України. Як заявили у НТКУ, телеканал провів фінал національного відбору на конкурс "Євробачення" чесно і прозоро, відповідно до міжнародних правил і вимог.
"Після проведення фіналу національного відбору громадськість неоднозначно сприйняла підсумкові результати. Надходить безліч звернень глядачів, в яких ставляться під сумнів результати фіналу національного відбору", - наголошується в повідомленні.
У НТКУ зазначили, що вони проти будь-яких спекуляцій щодо "Євробачення", а також нагадали, що у національному відборі вже визначилися три явні лідери, які мають підтримку і любов глядачів: Міка Ньютон, Злата Огнєвіч і Джамала.

Щоб зняти непотрібний ажіотаж, Національна телекомпанія України виступає з ініціативою до цих трьох учасників з пропозицією виступити у четвер, 3 березня 2011 року, з 21.30 до 23.00 в прямому ефірі Першого Національного. Під час проведення ефіру буде відкрита лінія для SMS-голосування", - зазначили у НТКУ.
Таком підкреслюється, що враховуватиметься лише один голос з одного телефонного номера. Номер телефону, на який прийматимуться SMS на підтримку виконавців, буде оприлюднений з моменту початку трансляції.
Нагадаємо, 27 лютого відбувся фінал конкурсу з відбору учасника від України на пісенний конкурс "Євробачення". Переможця серед 19 учасників фіналу визначали шляхом SMS-голосування (45% голосів), Інтернет-голосування (10%) і голосами журі (45%). У сумі найбільшу кількість балів одержала Міка Ньютон. На другому місці виявилася Злата Огнєвіч, на третьому - Джамала.
Раніше вибухнув скандал, пов'язаний з результатами Інтернет-голосування. Адміністрація сайту виявила, що в рейтингу лідерів "присутні накрутки". З'ясувалося, що близько половини голосів, відданих за EL Кравчука, сфальсифіковані. Подібна ситуація спостерігається і в інших лідерів - Міки Ньютон, Джамали і Дар'ї Медової.
Хід SMS-голосування також був неконтрольованим - з одного номера можна було послати будь-яку кількість голосів. Таким чином сотні а то й тисячі голосів запросто могли бути віддані одним-двома людьми, надіславши відповідне кількість SMS-ок.
Адміністрація національного відбору "Євробачення-2011" провела перерахунок голосів. У результаті проведеної перевірки, результати українського конкурсу залишилися незмінними.