Рейтинг

понеділок, 11 квітня 2011 р.

Олевськ сьогодні і в майбутньому. Внесіть свою пропозицію


Основою та джерелом ресурсів Сталого розвитку є Місцевий Економічний Розвиток (далі - МЕР). Щоб МЕР дійсно відповідав потребам населення, потрібна конструктивна громадська участь на всіх етапах МЕР, при цьому кожний крок стратегічного планування має просувати майбутній документ до подальшого процесу його реалізації, тому механізм впровадження, моніторингу і актуалізації стратегії МЕР закладаються на всіх етапах стратегічного планування.
Як вже повідомлялося, робоча група по реалізації проекту «Сталий міський розвиток» отримала звання і певні навички щодо складання Стратегічного плану розвитку Олевська.
Серед основних етапів стратегічного планування – визначення Місії і Бачення розвитку міста.
Місія – це причина появи, основне призначення, унікальні особливості та конкретні переваги міста. Місія відображає зв'язок минулого з сьогоденням і демонструє кращі особливості, які громада хотіла б зберегти.
Стратегічне бачення – це спільна, погоджена на основі консенсусу, думка жителів міста про те, яким місто має виглядати у майбутньому.
Сьогодні робоча група пропонує для обговорення з вами, шановні олевчан, проекти Місії і Бачення розвитку нашого міста, які стануть складовими Стратегічного плану розвитку міста.
Місія
Місто Олевськ –
- одне з найстаріших міст древньоруських княжих часів, славу яких більше 1000 років зберігає городище «Бабина гора»;
- серце українського Полісся на скелястих берегах мальовничої «медової річки» Уборть з цілющим повітрям густого смарагдового лісу;
- затишне місто з пам’ятками археології та архітектури;
- край волі, відомий партизанською славою та Олевською республікою;
- духовний центр регіону, сучасний еталон багатоконфесійності, де живуть щирі, працьовиті та гостинні люди.
Стратегічне бачення майбутнього міста
Олевськ -
- місто привабливе для реалізації інвестиційних проектів;
- місто з розширеними межами за рахунок об’єднання найближчих територіальних громад;
- місто з розвинутою економікою та самодостатнім бюджетом, що формується новоствореними малими продуктивними багатопрофільними підприємствами;
- місто з розвинутою громадою, що складається з освічених багатогранних особистостей з почуттям любові до рідного краю;
- чистий охайний регіональний центр зеленого туризму, комфортний для олевчан та гостей міста.
Шановні жителі Олевська, майбутнє міста у наших руках. Стратегічний план розвитку міста - це документ, який ми повинні створити спільними зусиллями для того, щоб потім разом його реалізувати. То на даному етапі чекаємо на ваші пропозиції, запитання і документи щодо Місії і Стратегічного бачення Олевська, які будуть враховані при затвердженні Стратегічного плану розвитку міста.

КРУ в Житомирській області виявило порушень на суму 242,1 млн. грн.

«Результати роботи органів контрольно-ревізійної служби області свідчать про недостатню організацію внутрішнього контролю в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, що призвело до значних втрат фінансових ресурсів бюджетами різних рівнів», - про це йдеться у розпорядженні Житомирського губернатора Сергія Рижука «Про зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни».
Текст розпорядження – на офіційному сайті облдержадміністрації.
Упродовж 2010 року в результаті проведення контрольних заходів виявлено фінансових порушень на загальну суму 242,1 млн. грн.
Із вищезазначеної суми встановлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 68,1 млн. грн.: у тому числі до незаконних витрат – на 42,0 млн.грн., недоотримано фінансових ресурсів - 20,0 млн.грн., проведено нецільових витрат – на 2,4 млн.грн. Інших порушень фінансової дисципліни виявлено на загальну суму 174,0 млн. грн., у тому числі оплачено за державні кошти вартість товарів, робіт та послуг без проведення процедур закупівлі – на 46,3 млн. грн.
Органами контролю забезпечено відшкодування виявлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 42,1 млн.грн., інших порушень фінансової дисципліни усунуто на загальну суму 102,0 млн. грн.
За результатами матеріалів перевірок застосовано 547 фінансових санкцій, у тому числі зменшено асигнування 103 розпорядникам бюджетних коштів на суму 0,8 млн.грн.
З метою усунення виявлених порушень контрольно-ревізійним управлінням в Житомирській області у 2010 році пред’явлено 21 позов до суду в інтересах держави на загальну суму 10,9 млн.грн.
За вчинені фінансові порушення протягом 2010 року 1101 особу притягнуто до адміністративної відповідальності. За вчинені бюджетні правопорушення та недотримання вимог законодавства при здійсненні державних закупівель складено 250 протоколів на відповідальних осіб, які передані на розгляд до судових органів.
За наслідками розгляду матеріалів контролюючих органів порушено 37 кримінальних справ.
Сергій Рижук зобов’язав районні державні адміністрації, міськвиконкоми, структурні підрозділи облдержадміністрації невідкладно розглядати відповідно до законодавства питання про доцільність перебування на посаді керівників бюджетних установ, якими не забезпечено здійснення належного контролю за збереженням і використанням державних ресурсів, допущено факти порушення законодавства з фінансових питань, перешкоджання проведенню органами державної контрольно-ревізійної служби контрольних заходів або невиконання їх законних вимог щодо усунення виявлених порушень.

ДАІ інформує: 646 порушень упродовж вихідних!


646 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах Житомирщини упродовж минулих вихідних. Затримано 80 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. За перевищення швидкісних режимів складено 200 адміністративних протоколів.
На автошляхах Житомирщини зафіксовано 2 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких 1 людина загинула, ще 2 було травмовано.
Близько 1 ночі 10 квітня на автодорозі Київ-Чоп с. Пилиповичі Нов.-Волинського району водій автомобіля «Мерседес», 25-річний мешканець м.Рівне, заснув за кермом і здійснив зіткнення з автомобілем «Фіат-Дукато» під керуванням 24-річного жител м.Луцька, що рухався в попутному напрямку.
Внаслідок ДТП двоє пасажирів автомобіля «Мерседес» з отриманими тілесними ушкодженнями були доставлені до лікарні.
Близько опівночі того ж дня на а/д Київ-Чоп поблизу повороту на с.Садки Житомирського району водій мопеда «Мустанг» 19-річний мешканець вищезгаданого села, рухаючись в напрямку м. Новограда-Волинського здійснив наїзд на задню частину напівпричепа вантажівки, що стояла в попутному напрямку на правому узбіччі.
На жаль, отримані внаслідок пригоди тілесні ушкодження виявилися несумісними з життям молодої людини. Хлопець загинув на місці пригоди.
Працівники ДАІ відзначають, що найрозповсюдженіші ДТП, які мають місце на автошляхах за участю моторолерів, – це зіткнення, перекидання, наїзд на транспортний засіб, що стоїть, або на перешкоду, наїзд на пішохода чи на велосипедиста. А серед основних причин, що призводять до трагедій, виділяють керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, порушення правил проїзду перехресть або ж правил маневрування.
Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними, не наражайте себе на невиправдану небезпеку, адже від вашої поведінки на дорозі, дотримання Правил дорожнього руху напряму залежить ваше власне здоров’я та життя.