Рейтинг

вівторок, 26 квітня 2011 р.

Чиновник "погорів" на хабарі

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову сільської ради.

За інформацією правоохоронців, він вимагав та отримав 1,4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за неперешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності на території села. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
Зауважимо, що останнім часом частенько високопосадовці нашої області попадаються на хабарах. Колишній Забілоцький сільський голова Радомишльського району вимагав та отримав хабара в сумі 25 тис. дол. від столичного підприємця за сприяння у наданні земельної ділянки у приватну власність, за що отримав позбавлення волі строком на 6 років.

Ми слідкуємо та інформуємо. Вам робити висновки...

826 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах Житомирщини упродовж святкових вихідних. Затримано 113 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. За перевищення швидкісних режимів складено 287 адміністративних протоколів.
Упродовж вихідних на автошляхах Житомирщини зафіксовано 3 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких травмовано 3 людей.

Близько 3 години ночі 23 квітня на перехресті вулиць Л.Українки - Войкова в м.Житомирі водій автомобіля «Сенс», 24-річний житомирянин, скоїв зіткнення з автомобілем «ГАЗ» під керуванням 40-річного жителя обласного центру.
Внаслідок ДТП водій автомобіля «ГАЗ» отримав тілесні ушкодження, з якими був госпіталізований.
О 17 годині 25 квітня на 229 км автодороги Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі водій автомобіля «Хюндай», 30-річна киянка, рухаючись в напрямку столиці, не вибрала безпечну швидкість руху, внаслідок чого не впоралась з керуванням, з’їхала в кювет, де автомобіль перекинувся.
Внаслідок цієї ДТП 57-річна пасажирка автомобіля з отриманими тілесними ушкодженнями потрапила до лікарні.

Напередодні близько 15 години в м. Бердичеві водій невстановленого автомобіля здійснив наїзд на пішохода, 60-річного місцевого мешканця, який переходив проїзну частину по нерегульованому пішохідному переходу. Водій з місця пригоди зник.
Травмований пішохід потрапив до лікарні. Одразу ж після отримання виклику працівники Державтоінспекції почали проводити першочергові організаційно-розшукові заходи, направлені на встановлення винуватця пригоди та безпосереднього його затримання.

Вжитими заходами затримати розшукуваного вдалося наступного дня. Ним виявився 47-річний мешканець с. Гардишівка Бердичівського району. Беззаперечними доказами участі у дорожньо-транспортній пригоді стали характерні механічні пошкодження на його автомобілі ВАЗ-2107. Чоловікові доведеться відповідати і за скоєння дорожньо-транспортної пригоди, й за те, що залишив постраждалу людину в небезпеці.

25-та річниця Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, в день 25-ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи в районному будинку культури відбулися урочисті заходи. Нагадаємо, що 26 квітня 1986 року сталася екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.
Хвилиною мовчання олевчани розпочали вшановувати пам'ять загиблих та потерпілих від катастрофи. Далі на сцену піднялися голова Олевської РДА Дяченко А.В., голова районної ради Харченко М.А., та мер Олевська Повар А.В. Кожен з чиновників з великою шанобливістю віднісся до відзначення річниці трагедії, та в один голос зазначили, що влада повинна всіляко підтримувати ліквідаторів Чорнобильської АЕС.
Концертна програма, котра була підготовлена заздалегідь, перепліталася з благодійним аукціоном. Всім присутнім в залі пропонувалися дитячі витвори народно-декоративного мистецтва. Гроші, отримані від реалізації продукції були направлені шістьом сім’ям, діти яких серйозно постраждали від аварії на атомній станції.

Зважаючи на те, що більша частина присутніх були школярі, тому вся надія покладалася на свідомих дорослих людей. Останні не з великим азартом, але купували витвори дитячого мистецтва. Дещо продавалося за 30 гривень, інше за 100, але й не обійшлося від приємних несподіванок. За найбільшу картину олевські вельможі змагалися до останнього. Її власником став А.В. Повар, котрий поповнив благодійну скарбничку на суму 650 гривен.

Крім цього, начальник штабу Олевського куреня Ю.В. Халімончук, від імені всього місцевого козацького осередку поклав до загального фонду 500 гривень. За підрахунками за час проведення культурно-масового заходу було зібрано 3062 гривні.
На завершення організатори подякували всім, хто не залишився байдужим, та морально й матеріально підтримав людей, котрі так потребують допомоги.

Чисельнісь олевських козаків зростає

Сьогодні в місті Олевськ зібралися представники козацтва Олевського куреня Міжнародної громадської організації «Казацтво Запорозьке». В другий день одного з найважливіший православних свят олевські козаки зібралися для того щоб обговорити плани на майбутнє та поповнити чисельність організації.
Отаман Олевського куреня Анатолій Васильович Повар урочисто привітав присутніх козаків зі святом Воскресіння Господнього та побажав всім здоров’я, добробуту, сімейного благополуччя та нових звершень.
Після приємних привітань урочисту частину продовжив начальник штабу Олевського куреня Халімончук Ю.В. Він зазначив, що робота котра розпочата два роки тому вже приносить свої плоди. Лави організації постійно поповнюють свідомі чоловіки, в тому числі і молодь. Це в першу чергу є живим доказом того, що морально-патріотичний дух підростаючого покоління зростає.

Далі з рук отамана та урочистої посвяти, посвідчення козака отримали семеро молодих хлопців, котрі за останній час не тільки виявили бажання бути членом організації, а на добрих справах довели, що достойні носити почесне звання козака.