Рейтинг

вівторок, 22 березня 2011 р.

Цікавий конкурс, від улюбленого морозива...

Мабуть, вже ні для кого не є таємницею, що морозиво, яке виробляється в нашій області компанією «Рудь», є кращим в Україні. Тільки уявіть собі, морозиво ПАТ «Житомирський маслозавод» можна придбати в більш ніж 40 000 магазинів на всій території нашої країни. Воно вже давно стало улюбленим як серед дітей, так і серед дорослих, – це дійсно Морозиво № 1!

Ми живемо на батьківщині цього потужного та найбільшого в Україні виробника морозива, отже наше місто можна з честю назвати столицею морозива!
Тому компанія «Рудь» за підтримки житомирського міського голови Володимира Дебоя вирішила встановити пам'ятник морозиву! Майбутній пам'ятник не тільки стане справжньою окрасою міста, але й нагадуватиме його мешканцям й гостям, що саме тут виробляють краще морозиво України. В рамках цього незвичного та цікавого проекту компанія «Рудь» оголосила конкурс на кращий ескізний проект пам'ятника морозиву. Кожен бажаючий, професіонал або любитель, до 16 квітня може відправити свій проект на розгляд організаторам. Переможець конкурсу отримає грошову винагороду 10 000 гривень! На тих учасників, ескізні проекти яких займуть друге та третє місця, чекають цінні подарунки: нетбук і мобільний телефон відповідно.
Роботи конкурсу оцінюватиме поважне журі, до якого входять: голова правління ПАТ «Житомирський маслозавод» Петро Рудь, житомирський міський голова Володимир Дебой, головний архітектор Житомира Тарас Борис, інші відомі архітектори та художники. Висловити свою думку або, проголосувавши, підтримати роботу, що сподобалась, можуть і відвідувачі сайту проекту monument.rud.ua.

Петро Рудь, голова правління ПАТ «Житомирський маслозавод» – ТМ «Рудь»: «Пам'ятник морозиву стане своєрідним подарунком компанії "Рудь” житомирянам та рідному місту. Ми б не хотіли нав'язувати свою думку щодо його художнього задуму, тому й проводимо цей незвичний конкурс. Примітно, що участь у конкурсі можуть брати не тільки професіонали, але й просто ті, хто вміє гарно малювати. Сподіваємось, що матимемо змогу побачити багато цікавих ідей, і пам'ятник дійсно стане оригінальною окрасою Житомира».
Конкурс проходить в 2 етапи:
1 етап (по 15 квітня). Приймання робіт, відбір організаторами конкурсу 20 кращих серед отриманих робіт.
2 етап (16-25 квітня). Голосування. В рамках етапу відвідувачі сайту конкурсу monument.rud.ua мають змогу проголосувати за роботу, яка сподобалась. 10 робіт, які набрали найбільшу кількість голосів, надходять до розгляду журі, яке, в свою чергу, визначає переможців конкурсу.
Подробиці щодо конкурсу можна дізнатись на сайті monument.rud.ua або за телефоном (0412) 46 19 19.

Борітеся — поборете!

Природа – середовище, у якому ми живемо. Вона піклується про нас, дає нам усе необхідне. Природа – дім людини. Як дбайливі господарі, ми повинні дбати про неї.
Звичайно, подібні вислови ми чуємо звідусіль, але для більшості людей це прості мимовільні слова, які не несуть нічого духовного.
На щастя, в нашому місті є хлопці, котрі з самого дитинства намагаються жити в повній гармонії з навколишнім середовищем. Природа подарувала їм зелену зону в самому серці Олевська. Хлопці, в свою чергу, з дитинства весело та з користю проводять час, облаштовують місце спортивними майданчиками. Саме ці герої сьогодення, звернулися до нашої знімальної групи з проханням висвітлити назрілу проблему.
Справа в тому, що попри розваги та активний відпочинок, діти постійно доглядають прибережну зону, збираючи чимало сміття, яке залишають байдужі люди після свого «культурно-розважального» відпочинку. Правда наглість на безвідповідальність останніх перейшла будь-які межі. На кожному кроці великі кучі сміття, поліетилену, пластикових та скляних пляшок. Плюс до всього зруйновані футбольні ворота, баскетбольне кільце, зниклі безвісти виготовленні власноруч бруса та бесідки… Цей чорний список можна було б продовжити до безкінечності.
Більшу частину учні вже встигли прибрати, але вони розуміють, що це не надовго. Знову прийдуть нелюди, котрі все зіпсують, і просто підуть. Тим паче, що на дворі весна, і бажаючих відпочити біля річки в десятки раз побільшає. Тому вони намагаються привернути увагу громадськості, для того щоб їх почули і зрозуміли. Все, що на сьогодні діти мають подаровано природою та зроблено власними зусиллями! І відмовлятися від цього немає ні найменшого бажання.
P.S. Наші герої забажали поки залишатися невідомими. Головним доказом проблеми є наш фотоматеріал.

На 1000-гривневой купюре появится портрет Пантелеймона Кулиша

Презентационную купюру с изображением Кулиша без указания номинала Нацбанк выпустил еще в 2008 году
Дизайн купюр разрабатывают художники банкнотно-монетного двора, фамилии которых не афишируются из соображений госбезопасности.
Как сообщает газета «Сегодня», ссылаясь на источник в НБУ, презентационную купюру с изображением Кулиша без указания номинала Нацбанк выпустил в 2008 году. В 90-х годах художники предлагали изобразить на «тысяче» митрополита Петра Могилу, но его не утвердили.

По мнению источника в банковских кругах, тысячные банкноты уже вовсю печатают и введут в обращение через 1-2 месяца.

По материалам Сегодня

Суркіса переобрали у Виконком УЄФА

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс переобраний у Виконком УЄФА.
Окрім Суркіса, абсолютною більшістю голосів у Виконком обрані Сергій Фурсенко (Росія), Анхель Марія Вільяр Льона (Іспанія), Сенеш Ерзік (Туреччина), Пітер Жийєрон (Швейцарія) та Борислав Михайлов (Болгарія).
Додамо, що вибори у Виконком УЄФА відбулися у вівторок, 22 березня, на Конгресі у Парижі.

Розбійний напад на іноземця

В ніч з 20 на 21 березня 2011 року в смт.Нові Білокоровичі четверо невідомих побили 21-річного приватного підприємця, котрий виявився громадянином Польщі.
Зі слів потерпілого, він приїхав до селища за будівельними матеріалами, які вже не перший раз купує в тутешніх мешканців. Через певні обставини, робочий візит затягнувся на довше ніж планувалося, і через відсутність охорони йому самому довелося охороняти товар.
Близько 12 ночі, четверо чоловіків, помітивши поблизу підприємства припаркований іноземний автомобіль, перебуваючи напідпитку, без будь яких пояснень, почали наносити молодому іноземцю удари по тілу. Било двоє – місцевий депутат та колишній міліціонер. Крім цього, міліцейською дубинкою було завдано значних пошкоджень автомобілю БМВ (зім’ятий капот та двері).
Як вияснилося згодом, двоє інших чоловіків також є депутатами місцевої ради. Всі вони одноголосно переконували потерпілого, що в даному населеному пункті «вирішують все», і він тут зайвий. На цьому знущання не закінчилися: кривдники викликами своїх друзі даїшників. Останні перевірили та перерили все авто, незважаючи на те, що автомобіль був зачинений. Крім цього забажали перевірити власника на сп’яніння. Переконавшись в тому, що правда на боці немісцевого, працівники ДАІ швиденько покинули місце пригоди.
Зранку, 21 березня, громадянин Польщі звернувся до Олевської районної лікарні, де йому було надано професійну допомогу, та заключення: забої хребта, забої шийного відсіку та спадини по всьому тілу.
Після висновків медекспертів, потерпілий написав заяву до районної міліції, та повідомив консульство Польщі в Україні. Крім цього, побоюючись за власне життя, попросив працівників міліції захисту, якого так і не отримав. Тим часом кривдників покине затримали, і вони вільно пересуваються, ведуть свій бізнес, та вирішують питання місцевого рівня…