Рейтинг

середу, 8 червня 2011 р.

В п'ятницю Володимир Литвин відвідає Житомирську область

Як повідомляють офіційні джерела, голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п'ятницю відвідає з робочою поїздкою Житомирську область.

У м. Новоград-Волинський Володимир Литвин візьме участь у Першому економічно-інвестиційному форумі «Звягильщина інвестиційна», ознайомиться з роботою ТОВ «Новотекс».
Голова Верховної Ради також візьме участь у закладенні каменю для будівництва храму Пресвятої Богородиці у с. Варварівка Ємильчинського району та дасть прес-конференцію для ЗМІ.

Програма перебування:
10.00-10.40: ознайомлення з роботою ТОВ «Новотекс» (вул. Житомирська, 148)

11.00-12.00: участь у Першому економічно-інвестиційному форумі «Звягильщина інвестиційна» (вул. Шевченка, 16, міська рада, велика зала Будинку рад)

12.00-12.30: прес-конференція (громадська приймальня міської ради, 1-й поверх)

13.00-13.30: участь у закладенні каменю для будівництва храму Пресвятої Богородиці у с. Варварівка Ємильчинського району.

Сьогодні олевські випускники склали тести з математики

Перевіряти знання та випробовувати нерви на міцність наші учні знову поїхали до сусіднього Ємільчинського району. Незважаючи на те, що днями всі учні України складали іспит з української мови та літератури, висновок стосовно документів та своєчасного прибуття до пункту тестування так і не зробили.
Зі слів абітурієнтів, математика сама по собі складна наука, і освоїти її не всім під силу. Проте виявилися і такі, що стверджували, ніби знають її не гірше вчителів, тому хвилюватися не варто.
В цьому ми могли переконатися безпосередньо вже за мить. На складання тесту відводилося 2,5 години, але наші обдаровані учні залишали стіни школи вже через якихось 40 хвилин. Були і такі, котрі йшли через 25 хвилин з посмішкою на обличчі. На запитання відповідали охоче, і зізналися, що ставили відповіді навмання. Рівень завдань був не надто складний, і всі мали однакові варіанти.

Однак, вже попередня перевірка знань з української мови та літератури виявила у тестах недоліки. Батьки твердять - питання першої сесії були важчими, аніж другої. Тож, багато випускників, які складали іспит у перший день, втратили по 15-20 балів. Певну некоректність завдань помітили і педагоги, а от в Міносвіти нічого не побачили.

У п’ятницю, 10-го червня, відбудеться ЗНО з російської мови, 14-го – з біології, 16-го – з історії України, 20-го – з фізики. 22-го червня відбудуться тестування з географії, 24-го червня – з хімії.
Додаткова сесія ЗНО для тих абітурієнтів, які з об’єктивних причин пропустили тестування, розпочнеться 27-го червня.

А ми нагадуємо, що допуск до пунктів тестування розпочинатиметься о 10:10 та завершуватиметься о 10:45. Запізнення до пункту тестування хоча б на хвилину позбавляє абітурієнта права складати ЗНО з відповідного предмета.

Як депутати бюджетом розпорядились...

30 травня у великій залі районної ради пройшло друге пленарне засідання четвертої сесії Олевської районної ради, яке провів голова районної ради М.А.Харченко. Серед 14 розглянутих депутатами питань 2 стосувалися бюджету.

Про виконання районного бюджету 2011 року та внесення змін до нього проінформувала начальник фінансового управління РДА Т.М.Козловець. Районний бюджет за 1 квартал, включаючи міжбюджетні трансферти, по доходах виконано в сумі 30 293 176,78 грн., по видатках - 29 835 095,61 грн., в т.ч.: по загальному фонду бюджету по доходах в сумі 29 804 400, 52 грн., по видатках - 28 984 728,29 грн, по спеціальному - 488 77,26 грн., по видатках - 850 367,32 грн.

Надходження доходів до бюджету району у 2011 році визначені з урахуванням змін до нового Бюджетного кодексу України та відповідних законодавчих актів. До районного бюджету за І квартал цього року надійшло доходів по загальному фонду в сумі 2 231,2 тис.грн., за перші 3 місяці по загальному фонду видатки районного бюджету виконано на 91,6 % при запланованих 31 643,7 тис.грн., касові видатки складають - 28 982,2 грн. Забезпечено в повному обсязі заробітну плату працівникам бюджетної сфери та розрахунки всіх видів енергоносіїв.

На підставі висновку постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності було внесено зміни до районного бюджету - спрямовано кошти вільного залишку в сумі 338 596 грн. на виплату заробітної плати Олевської міської, Бучманівської, Дружбівської селищних, Жовтневської, Жубровицької, Майданської сільськіх рад, ЦРЛ на виготовлення блискавкозахисту пологового будинку, реконструкцію системи опалення ФАГІ с.Варварівка, оздоровлення дітей в пришкільних таборах, фінансування спортивних заходів та виплати матеріальної допомоги жителям району тощо.

Прав той, у кого більше прав або звернення до порушників, що проживають по вулицях Радгоспна, Льонозаводська, Федорова...

До міської ради зі скаргою звернулася жителька вул. Радгоспної з тим, що по їхній вулиці вздовж канави нині неможливо ні проїхати, ні пройти.
На розгляд скарги виїхали заступник міського голови С.В. Мельник, спеціаліст міської ради Р.П. Стаднік, спеціалісти районного відділу Держкомзему Р.Л. Дола та Р.Л. Онищук.
На місці з'ясувалося, що уздовж вулиці пролягає канава для стоку ґрунтових та дощових вод. У відповідності до Державних будівельних норм (ДБН), відстань від канав до меж земельних ділянок громадян повинна бути не менше 8 метрів. Та, виявляється, ДБН не стосується окремих жителів вулиць, вказаних у заголовку статті.

У ході перевірки виявилося, що територія загального користування по вулицях Радгоспна, Льонозаводська, Федорова вздовж канави практично вся самовільно захоплена, а якщо точніше, за словами заступника міського голови С.В. Мельника - захоплена нахабно!
Запопадливі мешканці один поперед одного, без будь-яких дозволів, встигли побудувати паркани, вирити ставки, поскладали, де їм захотілося, дрова або сіно, одним словом, зробили як у відомому анекдоті - "а он там іще огірочки посію...".
Виявилося, що серед порушників є й захисники інтересів народу - депутати міської ради від КПУ В.А. Талах та Д.І. Дубровець. Бесіда із першим з них закінчилася з результатом: "А ідіть ви, хлопці ...". Ось так "просто" і "по-діловому" підходить до вирішення питань той, хто на сесії міської ради має право голосу і "дбає" про те, щоб місто було зручним і комфортним для усіх!
Серед "однодумців" депутатів міськради ще один недавній захисник прав громадян - колишній заступник начальника РВ УМВС В.І. Охрімчук, який без дозволу збудував гараж на самій канаві. І хоча у декого з них ділянки оформлені на дружину, та город городять, у прямому розумінні цього слова, саме вони. Що ж тоді залишається говорити про інших?

Не кажучи вже про грубе порушення земельного законодавства, вищезазначені особи або дійсно не розуміють, або роблять вигляд, що не знають, звідки виникає проблема підтоплень. Тобто, у першу чергу, закладають міну уповільненої дії до добросусідства.
По фактах правопорушень перевіряючими складено відповідні протоколи. Далі - адмінкомісія, штраф, вимога звільнити самозайняту територію, а якщо це не допоможе, тоді - порушення кримінальної справи відповідно до ст. 197 Кримінального кодексу.
Проте усього цього сумного шляху може не бути, якщо всі (а не лише ті, чиї імена названі), хто неправомірно захопив землю, до 10 червня самостійно звільнять її та приведуть до ладу оту саму канаву, по якій мусить стікати вода!
Даний матеріал тільки про три вказані вулиці, але відомо, що така ситуація у багатьох місцях, де є "нічийні" канави, луги та переліски. Чи потрібно чекати виклику комісій на кожну з них? А як щодо свідомості і совісті?

Поліський килим в Олевську. Відео звіт найцікавіших двобоїв. Частина 2