Рейтинг

середу, 8 червня 2011 р.

Сьогодні олевські випускники склали тести з математики

Перевіряти знання та випробовувати нерви на міцність наші учні знову поїхали до сусіднього Ємільчинського району. Незважаючи на те, що днями всі учні України складали іспит з української мови та літератури, висновок стосовно документів та своєчасного прибуття до пункту тестування так і не зробили.
Зі слів абітурієнтів, математика сама по собі складна наука, і освоїти її не всім під силу. Проте виявилися і такі, що стверджували, ніби знають її не гірше вчителів, тому хвилюватися не варто.
В цьому ми могли переконатися безпосередньо вже за мить. На складання тесту відводилося 2,5 години, але наші обдаровані учні залишали стіни школи вже через якихось 40 хвилин. Були і такі, котрі йшли через 25 хвилин з посмішкою на обличчі. На запитання відповідали охоче, і зізналися, що ставили відповіді навмання. Рівень завдань був не надто складний, і всі мали однакові варіанти.

Однак, вже попередня перевірка знань з української мови та літератури виявила у тестах недоліки. Батьки твердять - питання першої сесії були важчими, аніж другої. Тож, багато випускників, які складали іспит у перший день, втратили по 15-20 балів. Певну некоректність завдань помітили і педагоги, а от в Міносвіти нічого не побачили.

У п’ятницю, 10-го червня, відбудеться ЗНО з російської мови, 14-го – з біології, 16-го – з історії України, 20-го – з фізики. 22-го червня відбудуться тестування з географії, 24-го червня – з хімії.
Додаткова сесія ЗНО для тих абітурієнтів, які з об’єктивних причин пропустили тестування, розпочнеться 27-го червня.

А ми нагадуємо, що допуск до пунктів тестування розпочинатиметься о 10:10 та завершуватиметься о 10:45. Запізнення до пункту тестування хоча б на хвилину позбавляє абітурієнта права складати ЗНО з відповідного предмета.

Немає коментарів:

Дописати коментар