Рейтинг

пʼятницю, 25 березня 2011 р.

Проект "Сталий міський розвиток". Умови конкурсу проектиних заявок для отримання гранту

Наша газета вже повідомляла читачам і всім олевчанам, що в рамках проект "Сталий міський розвиток" буде проведено конкурс для отримання грантів. Сьогодні ми друкуємо умови конкурсу проектних заявок.
Пріоритети конкурсу проектних заявок
Пріоритетними під час конкурсного відбору будуть проектні заявки, які передбачають:
- проведення дослідження та аналізу потреб різних соціальних груп населення і просування їх у стратегічне планування міського розвитку;
- проведення різних комунікаційних заходів (круглих столів, публічних дискусій, зустрічей) з метою розвитку діалогу, співпраці між владою та громадськістю у процесі розробки і прийняття стратегічного плану сталого міського розвитку;
- проведення інформаційних кампаній серед населення на тему прав та можливостей участі громадян у процесі стратегічного планування міського розвитку, роз'яснення суті стратегічного планування, просування принципів належного управління;
- створення та розвиток мереж з метою просування інтересів вразливих груп населення в процесі стратегічного планування сталого міського розвитку, принципів належного управління;
- проведення кампаній по захисту прав і просуванню інтересів враз¬ливих груп населення (інваліди, люди похилого віку, молодь, жінки) під час визначення стратегічних цілей сталого міського розвитку міст - учасників Проекту;
залучення різних зацікавлених груп населення міст - учасників Проекту у процес розробки й прийняття стратегічного плану сталого міського розвитку.
Розмір гранту
Максимальна сума гранту, на яку може претендувати організація-пошукач - 60 000 грн.
Сума гранту повинна становити не більше 80% всіх необхідних витрат, передбачених бюджетом проекту. Решта 20% витрат організація повинна профінансувати за рахунок коштів, залучених з інших джерел (окрім грантових програм, фінансованих Європейським Союзом)
Хто може взяти участь у конкурсі проектних заявок
Брати участь у конкурсі проектних заявок і відповідно бути пошукачем грантів можуть громадські і благодійні організації, які:
- зареєстровані та здійснюють свою діяльність на території міста Олевськ;
- є неприбутковими організаціями (мають код неприбутковості 005 або 006) і внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ;
- мають можливість і здатні залучити додаткове фінансування для реалізації свого проекту.
Проектні заявки не приймаються від релігійних організацій, політичних партій та їх місцевих осередків, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних установ та підприємств.
Не можуть бути учасниками конкурсу і отримувачами грантів громадські організації, що:
- знаходяться в стані ліквідації:
- доклали будь-яких зусиль або вчиняли дії для впливу на членів Оціночного комітету чи організатора, адміністратора конкурсу з метою незаконного прийняття рішення на їхню користь.
Термін подачі проектних заявок
Проектні заявки з усіма необхідними обов'язковими додатками мають бути надані адміністратору конкурсу - БФ "Творчий центр ТЦК" не пізніше 17.00 години за київським часом 11 травня 2011 року.
ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ!
Наголошуємо, що за попередньою заявкою можна буде взяти участь у тренінгу з написання проектів.
Детально з умовами проектних заявок можна ознайомитися в міській
раді.
з газети "Новини Олевська" від 25.03.2011

Творчість учнівської молоді

26-ти шкіл району нинішньої весни, як і щороку, викликала і почуття щирого захоплення у глядацької аудиторії та журі. Цікаве, змістовне і розмаїте мистецьке дійство відбувалося 16-го березня в актовому залі Олевської ЗОШ №2: тут проходив районний 1 огляд-конкурс художньої самодіяльності учнів загальноосвітніх1 навчальних закладів "Зірковий небосхил Олевщини".
Мистецька палітра конкурсу увібрала в себе широкий діапазон жанрів, звичайно ж з урахуванням уподобань школярів. І юні митці по праву проявили себе найкращим чином у кожному з них. Так увазі присутніх були представлені вокальні, інструментальні, хореографічні номери, а також яскраві приклади декламаторського мистецтва.
Школярі від молодших до старших класів вкотре продемонстрували свої таланти, а ще підтвердили, що енергія і наполегливість, бажання розвивати свій хист не заважає їм вчитися, опановуючи шкільну програму. Цим зрештою і підтвердили юні митці головну ідею конкурсу - залучити учнівську молодь до мистецтва, привити їй культурні традиції через розвиток дитячої творчості, естетичне і духовне зростання юного покоління. Журі
визначило цілу когорту переможців у кожній номінації, які можуть розраховувати на заохочувальні призи - можливість оздоровлення та відпочинок у міських, обласних оздоровчих закладах, в тому і числі і в МДЦ "Артек".
Так в номінації "Вокал" дипломи першого ступеня отримали Людмила Хомутовська (Хочинська школа), Алюна Ширма (Зольнянська), Іванна Дерека (Новобілокоровицька ЗОШ №3), Тетяна Михайленко (Майданська школа),Олена Панченко (Олевська ЗОШ №2), Вікторія Карпова (Олевська ЗОШ №3). Друге місце розділили Анастасія Мельник (Бучманська школа), Тетяна Любиченко (Білокоровицька ЗОШ №1), Тетяна Гайченя (Новоозерянська школа), трете - Ангеліна Філімончук (Новобілокоровицька ЗОШ №3), Марія Шніпко (Юрівська), Наталія Романчук ( Тепеницька), Артем Данилюк (Майдан-Копишенська), Наталія Курильчук (Жовтневська).
В номінації "Інструментальний жанр" мистецькою майстерністю вразили всіх і стали переможцями Ольга Вакуліна ( І місце, Новобілокоровицька ЗОПІ №3), Михайло Ольшанський (II місце, Поясківська школа).
В хореографії найкращими виявилися танцювальні колективи Варварівської школи - "Перлина", "Непоседи". Другий результат у радовельчан, а третій - в юних танцюристів Копищанської та Дружбівської шкіл.
Уміння декламувати твори блискуче продемонстрували Наталія Іщенко, Людмила Басюк (І місце, Олевська гімназія), Ольга Мороз (II місце, Майдан-Копищснська школа), Надія Попович (III місце, Новобілокоровицька ЗОШ №3), Валерія Колядич (III місце Олевська ЗОШ№3).

Низький уклін Вам, олевчани

24 березня найкращі колективи Олевського району виступали на сцені Житомирського обласного музично-драматичного театру ім. Кочерги із творчим звітом, присвяченим 20-й річниці незалежності України.
Варто зазначити, що підготовка до відповідального виступу тривала порівняно не довго, і встигла відзначитися досить високим рівнем емоційної напруги, колосальним об’ємом роботи, та масовістю. Давно не бачила славнозвісна Олевщина такої кількості місцевих артистів! Близько 200 найталановитіших жителів району, та приблизно стільки ж звичайних громадян, котрі так чи інакше мали відношення до підготовки святкової програми.
Шість автобусів та вантажівка з декораціями прибули зранку до Житомира, щоб розміститися й вдало підготуватися до виступу. Паралельно з генеральною репетицією, у фойє драмтеатру наш район був представлений у виставкових композиціях. Всі охочі могли побачити чудові вишиванки народних майстринь, роботи художників, розпис на каменях, роботи вихованців Олевського ЦХЕТУМу та учнів шкіл району.
І ось настала така довгоочікувана та хвилююча мить - вихід на велику сцену. Дивовижні та зачаровуючи слова ведучих з перших секунд перенесли глядачів до таємничої Олевщини. Зал оплесками зустрічав, та ще більшими оплесками проводжав зі сцени учасників. Було незрівнянно, коли як однин, працюючи злагоджено, виступали народні колективи, естрадні співаки, спортсмени, молодь та маленькі дітки.

Фольклорну частину концерту представили: народний колектив «Чарівниці» (с.Комсомольськ), самодіяльні колективи «Калина» (с.Кишин), «Журавлинка» (с.Журжевичі), «Кумоньки» (с.Сущани), Троїсті музики (Новобілокоровичі), «Спєваночки» (с. Сущани).
Позитивний настрій та справжню живу музику дарували присутнім працівники культури Олевського РБК «Калиновий цвіт» та колектив «Фарби».
Не залишилися поза увагою виступи гуртів «Олевчани» і «Серпанок», та інструментального ансамблю «Фаворит», у складі якого близько десятка чоловік різного віку.
Артистичністю та потужним голосом зачарували сольні виступи Олексія Будніка та Віктора Данюка.
Незрівнянну насолоду отримували всі під час виступів хореографічних колективів району. Серед них «Сузір’я», «Перлина», маленькі та дорослі «чорнички», викладачі Олевської музичної школи.

Драйвовими та запальними видалися виступи олевських спортсменів. Юні козаки показали висококласні бойові прийоми та трюки, а футболісти продемонстрували справжнє шоу з м’ячем.
Зал вибухнув! Люди тричі аплодували стоячи. Це було переконливим доказом того, наскільки вдалим видався запланований захід.
На сцену піднявся губернатор Житомирської області С.М.Рижук, якого люб’язно зустріли щирі олевчани хлібом-сіллю. Сергій Миколайович висловив своє задоволення від побаченого, та подякував всьому Олевському району за подаровані хвилини щастя та радості.
Свої слова вдячності та гордість за олевчан урочисто промовив голова Олевської РДА А.В. Дяченко. Андрій Васильович переконався в тому, що Олевщина має таланти та не аби який потенціал.
На такій веселій ноті святкова програма закінчилася. Але вона продовжувалась, і до сих пір жива у серцях тих, хто відчував та дарував незрівнянну насолоду.

ДТП при в’їзді в Олевськ

Сьогодні, близько 14-30 годині, в при в’їзді до міста Олевськ, напроти двох автозапровочних станцій сталася дорожньо-транспортна пригода.
За незрозумілих обставин мікроавтобус в’їхав в розподільче огородження смуг дорожнього руху.
На місце пригоди працювали працівники ДАІ. Ми намагалися вияснити причину зіткнення, та дізнатися чи є потерпілі. Нажаль, шановні працівники Державтоінспекції не мали особливого бажання спілкуватися з пресою. Лише пізніше стало відомо, що потерпілих, на щастя, немає.