Рейтинг

пʼятницю, 25 березня 2011 р.

Творчість учнівської молоді

26-ти шкіл району нинішньої весни, як і щороку, викликала і почуття щирого захоплення у глядацької аудиторії та журі. Цікаве, змістовне і розмаїте мистецьке дійство відбувалося 16-го березня в актовому залі Олевської ЗОШ №2: тут проходив районний 1 огляд-конкурс художньої самодіяльності учнів загальноосвітніх1 навчальних закладів "Зірковий небосхил Олевщини".
Мистецька палітра конкурсу увібрала в себе широкий діапазон жанрів, звичайно ж з урахуванням уподобань школярів. І юні митці по праву проявили себе найкращим чином у кожному з них. Так увазі присутніх були представлені вокальні, інструментальні, хореографічні номери, а також яскраві приклади декламаторського мистецтва.
Школярі від молодших до старших класів вкотре продемонстрували свої таланти, а ще підтвердили, що енергія і наполегливість, бажання розвивати свій хист не заважає їм вчитися, опановуючи шкільну програму. Цим зрештою і підтвердили юні митці головну ідею конкурсу - залучити учнівську молодь до мистецтва, привити їй культурні традиції через розвиток дитячої творчості, естетичне і духовне зростання юного покоління. Журі
визначило цілу когорту переможців у кожній номінації, які можуть розраховувати на заохочувальні призи - можливість оздоровлення та відпочинок у міських, обласних оздоровчих закладах, в тому і числі і в МДЦ "Артек".
Так в номінації "Вокал" дипломи першого ступеня отримали Людмила Хомутовська (Хочинська школа), Алюна Ширма (Зольнянська), Іванна Дерека (Новобілокоровицька ЗОШ №3), Тетяна Михайленко (Майданська школа),Олена Панченко (Олевська ЗОШ №2), Вікторія Карпова (Олевська ЗОШ №3). Друге місце розділили Анастасія Мельник (Бучманська школа), Тетяна Любиченко (Білокоровицька ЗОШ №1), Тетяна Гайченя (Новоозерянська школа), трете - Ангеліна Філімончук (Новобілокоровицька ЗОШ №3), Марія Шніпко (Юрівська), Наталія Романчук ( Тепеницька), Артем Данилюк (Майдан-Копишенська), Наталія Курильчук (Жовтневська).
В номінації "Інструментальний жанр" мистецькою майстерністю вразили всіх і стали переможцями Ольга Вакуліна ( І місце, Новобілокоровицька ЗОПІ №3), Михайло Ольшанський (II місце, Поясківська школа).
В хореографії найкращими виявилися танцювальні колективи Варварівської школи - "Перлина", "Непоседи". Другий результат у радовельчан, а третій - в юних танцюристів Копищанської та Дружбівської шкіл.
Уміння декламувати твори блискуче продемонстрували Наталія Іщенко, Людмила Басюк (І місце, Олевська гімназія), Ольга Мороз (II місце, Майдан-Копищснська школа), Надія Попович (III місце, Новобілокоровицька ЗОШ №3), Валерія Колядич (III місце Олевська ЗОШ№3).

Немає коментарів:

Дописати коментар