Рейтинг

понеділок, 16 травня 2011 р.

У Житомирській області триває конкурс власних віршів «Я люблю Україну!»


До 20-ї річниці Незалежності держави в області триває поетичний конкурс «Я люблю Україну!»

Обласна молодіжна громадська організація «ХХІ покоління» запрошує усіх жителів Житомирського краю прийняти участь у своєму новому соціальному проекті – Другому поетичному конкурсі «Я люблю Україну!», який проводиться до 20-ї річниці Незалежності країни!

Умови: для участі у конкурсі необхідно написати власний вірш про Україну та любов до рідної батьківщини і надіслати його до 1 серпня 2011 року Житомирській обласній молодіжній громадській організації «ХХІ покоління» – 10008, м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 31 (з позначкою «На конкурс»). Обмежень у кількості віршів не встановлюється.

По закінченню конкурсу будуть визначені переможці за віковими категоріями, які отримають подарунки від його організаторів. Кращі вірші будуть надруковані в засобах масової інформації області.
Детальніше – http://www.portalmolodi.com.ua/home/117-22-04-2011

Хто ж «недостовірно» інформує читачів!?

15 квітня ц.р. газета «Новини Олевська» розмістила повідомлення «РАЦС: де йому бути - вирішив суд», в якому говориться, що, нарешті, поставлена крапка у тривалій боротьбі за приміщення РАЦСу - відповідно до рішення господарського суду Житомирської області від 25 лютого 2011 року відділ РАЦС зобов'язаний звільнити дві орендовані кімнати у приміщенні міської ради (12,7 кв.м та 7,9 кв.м). Здавалось би є привід порадіти за наше справедливе правосуддя і чекати виконання рішення суду. Але чомусь невідомий автор, сховавшись за підписом «Вл. інф», вирішив таки «вкусити» своїх колег із газет «Эхо» та «Незалежна» начебто, у свій час, вони «недостовірно інформували читачів..., лякаючи усіх тим. що ніде буде проводити урочисті весільні обряди».

Ми розуміємо, що все, що ми напишемо далі, не сподобається тим, хто стоїть за цією статтею, але звинувачення у «недостовірності» пропустити не можемо, бо наше кредо - говорити правду, хоча знаємо, що її не всі люблять. Можливо, й частині читачів вже «приїлася» тема РАЦСу, якій наша газета присвячувала свої матеріали не один раз, але ми змушені відреагувати.

По-перше, при дослідженні теми про приміщення РАЦСу ми, з метою об'єктивного висвітлення подій, намагалися надавати слово обом сторонам конфлікту. Так, у матеріалі «Чи будуть в Олевську шлюби укладатися... в коридорі» (№11 за 2009 рік) ми надали можливість висловили точку зору начальнику РАЦС Н.М.Шевчук в №8 за 2010 рік - навели слова начальника районного управління юстиції З.О.Зеви щодо конфлікту міськради і РАЦСу. Двічі висвітлювали позицію міської ради (статті «Міська рада і РАЦС: чи можливий компроміс?» в №15 за 2009 рік та «Знову про РАЦС» в №8 за 2010 рік).

По-друге, ми «не лякали усіх тим, що ніде буде проводити урочисті весільні обряди», а показували реальні події, а саме: після перемоги на місцевих виборах в березні 2006 року новий склад міської ради розпочав боротьбу за розширення своєї території, намагаючись повністю і остаточно виселити РАЦС із приміщення міськради.
Про це ж пише і «Вл. інф.» 15 квітня ц.р. у міській газеті (на цей раз - відверто і абсолютно правдиво!): «з 2006 року міська рада намагалася усунути перешкоди щодо користування приміщеннями, які їй належать і які орендував відділ РАЦС» - тобто, усіма приміщеннями, а саме: робочими кімнатами (12,7 кв.м та 7,9 кв.м; саме їх і зобов'язав суд звільнити) та обрядовим залом з двома кімнатами для підготовки до обряду (100 кв.м).

Тому коли читаєш пафосно-урочисті слова «Вл. інф.» із тієї статті - «звертаємо увагу читачів і всіх жителів міста та району на те, що міська рада не ставила(!?- ред.) і не ставить питання про звільнення обрядового залу», то виникає щире здивування або автор зовсім не орієнтується в даному питанні, або свідомо говорить відверту неправду. Щоб це зрозуміти, достатньо ознайомитися з кількома витягами із офіційних документів.

1. Із розпорядження міського голови від 22 червня 2006 р. №3: «Розірвати угоди між міською радою та відділом РАЦС...»
2.Із листа міського голови начальнику відділу РАЦС від 26.06.06 р :«Виконком міської ради має намір розірвати угоду оренди приміщення між міською радою і відділом РАЦС...»
З.Із листа міського голови начальнику районного управління юстиції від 14.07.2009 р.: «Олевська міська рада не має наміру складати угоду з відділом РАЦС на оренду приміщення, в якому в даний час проводиться реєстрація шлюбів... До вирішення Вами питання обладнання нового залу реєстрації шлюбів, міська рада пропонує для цієї мети тимчасову оренду фойє приміщення ЦХЕТУМ...»

10 листопада 2010 р. комісія міськради в «Акті перевірки умов договору оренди нежилого приміщення» зазначила, що "...орендоване приміщення /площею 120м.кв/ відділом РАЦС звільнено не було, хоч його керівництво повідомлено було належним чином».
Про це ж йдеться і в ухвалі господарського суду Житомирської області від 18.03.2010 р., де зазначається, що позивач (Олевська міська рада) «звернувся з позовом до суду про зобов'язання відповідачів (РАЦС) звільнити нежитлове приміщення» і просить суд «зобов'язати відповідача не чинити перешкод Олевській міські раді у володінні, користуванні та розпорядженні приміщенням площею 120 м. кв., що розташоване на першому поверсі адміністративного приміщення Олевської міської ради...шляхом звільнення його та передачі ключів від усіх входів в приміщення».

Вже пізніше, а саме 14.05.2010 р., позивач подав уточнюючу заяву - з претензією не на 120 м.кв., а на 20,1 м.кв., але факт 5-ти річних намагань (з 2006 р. по травень 2010 р.) забрати і обрядовий зал цілком доведений.

Ми не намагались бути третейським суддею в цьому конфлікті, ми лише інформували про його перебіг тому не варто огульно обвинувачувати нашу газету в «недостовірності» інформації, не навівши жодного доказу, і тут же самим грішити очевидною «недостовірністю». Воістину, як колись говорив великий німецький сатирик Севастіан Брант: «Кому сучок попал в зрачок,
Пусть раньше вытащит сучок,
Другому ж говорит потом:
-Соринка, мол, в глазу твоём!»

Олевські волентери

Шоста всеукраїнська благодійна акція на допомогу дітям, хворим на цукровий діабет, стартувала у районі 20 квітня.
Тоді, під час чергової сесії районної ради у залі було зібрано 1100 гривень. Приблизно таку ж суму було зібрано волонтерами, учнями Олевської ЗОШ № З Юрієм Судначем, Володимиром Ковальчуком, Наталією Кирильчук, Анастасією Абрамнюк, Тетяною Косянчук, Оксаною Орлицькою, Валерією Самойленко та Настею Помин (на знімку) 9 травня.
Акція, яку проводить Олевський ЦССМ, триватиме до 15 травня. Тоді ж буде підрахована остаточна сума, яку розділять на допомогу для лікування 6-ти дітей району, хворих на цукровий діабет.