Рейтинг

суботу, 14 травня 2011 р.

Олевськ підтримав всеукраїнський суботник

Сьогодні 14 травня небайдужі до чистоти довкілля громадяни приєдналися до всеукраїнського суботника.
Нагадаємо, що ініціатором проведення заходу виступив ПриватБанк, який погодився на день перетворити всі свої 3 287 відділень на території України в "зелені штаби".
Не пасли задніх цього дня й олевчани. Прибирати та облаштовувати берег річки Уборть в районі стадіону «Колос» прийшли всі представники Олевського відділення ПриватБанку на чолі з керівником О.Б. Ковальчуком.

На допомогу «банкірам» також прийшов депутат Олевської міської ради Євдокимов С.М. Всі вони завзято та дружньо виконували благородну справу: одні збирали пляшка та скло, інші поліетилен, треті – розгрібали смітники, створені «добрими» відпочивальниками.
За досить короткий час робота дала свої перші плоди: навіть не озброєним оком було помітно, що прибережна зона мальовничої Уботрі отримала нове, яскраве «обличчя». Мер міста А.В. Повар, котрий також з’явився на суботнику, оцінив виконану роботу та відзначив відмінну організованість працівників ПриватБанку.
Хотілося б, щоб подібні екологічні акції стали постійними та були прикладом для тих, хто до сих пір не усвідомив необхідність жити в чистому місті.

Внаслідок жахливої ДТП в Житомирі загинула олевчанка

10 травня в місті Житомир, близько дев'яти вечори на пішохідному переході автомобіль на швидкості фактично зніс декількох чоловік, що перетинали проїзну частину дороги.
При всьому цьому водій не те, щоб спробував пригальмувати, а навпаки натиснув на педаль газу і втік з місця події. За словами очевидців, побачена ними картина була гідна сюжету фільму жахів. Посеред дороги водночас знаходилося троє покалічених людей – дві жінки і молодий парубок.

Жахлива дорожньо-транспортна пригода сталася поруч з міською лікарнею №2. Медики негайно госпіталізували постраждалих. 23-річна дівчина була без свідомості в край важкому стані. 42-річна житомирянка і 19-річний хлопець теж отримали тяжкі тілесні ушкодження.
Поки медики рятували життя людей, працівники ДАІ і слідчо-оперативна група почали огляд місця події і допит свідків. Посеред дороги безладно валялися уламки автомобіля, що став причиною трагедії. По ним вдалося визначити марку машини, очевидці підказали її колір. Вже через короткий проміжок часу правоохоронці склали орієнтування на автомобіль - світлий ВАЗ-21115.

Організаційно-розшукові заходи, що проводяться даішниками, включали як відробіток вуличної мережі міста, так і паралельну перевірку всіх схожих транспортних засобів, зареєстрованих в Житомирської області. На допомогу були покликані всі служби таксі, а також громадськість. Нічні пошуки не дали жодних результатів.

- Було встановлено, що в області зареєстровано 16 автомобілів ВАЗ-21115 світлого кольору, - розповідає інспектор розшуку ГАІ Віктор Дубчак. – Кожен з них перевірявся ретельним чином. Але знайти серед них авто з характерними для даного ДТП пошкодженнями до певного моменту не вдавалося.

Явне підозру в правоохоронців викликав власник одного з автомобілів, зареєстрований в Лугинськом районі. Коли йому на мобільний поступив дзвінок з міліції, чоловік відповів, що знаходиться в Житомирі, і відключив телефон. Подальші спроби міліціонерів зв'язатися з ним не увінчалися успіхом: мобільний або мовчав, або зовсім був вимкнений.

Ближче до обіду 11 травня працівникам ДАІ таки вдалося відшукати адресу, по якій проживав чоловік, що викликав підозру. Коли на порозі квартири громадянин побачив людей у формі, опиратися не став та зізнався в скоєному.

Тридцятирічний житель Лугинського району не так давно проживає в Житомирі – всього два місяці. Чоловік пояснив, що дійсно в той фатальний вечір їхав машиною по проспекту Миру. Але жодних пішоходів на «зебрі» він не бачив. Лише коли відчув удар об машину, зрозумів, що когось збив. Але думав або ж заспокоював себе, що під його колесами лише одна людина. Перелякався, мовляв, і поїхав далі, не зупиняючись. За його словами, він виїхав за межу міста, заїхав в лісок біля с. Кам'янка Житомирського району і просидів в машині до першої ночі.

Винуватець ДТП гарячково перебирав можливі варіанти порятунку власної шкури. Сховавшись в лісі, чоловік обдзвонював своїх знайомих і, не соромлячись ситуації, що склалася, просив у них допомоги в захованні злочину. І помічники таки знайшлися. Знайомий таксист, що працював в одній з міських служб радіотаксі, взявся посприяти. І це при тому, що всі таксисти були інформовані про випадок, що стався і були задіяні на розшук винуватця ДТП. Таким чином, товариш не лише підказав, куди можна заховати автомобіль, але і власноручно допоміг його туди доставити.

Як повідомила прес-служба ГАІ в Житомирськії області, не дивлячись на зусилля медиків, нажаль, не вдалося врятувати життя 23-річної дівчини, що постраждала внаслідок ДТП. Пізніше стало відомо, що загиблою була студентка 5 курсу одного з житомирських вузів, олевчанка Горпинич Олена.
Адміністрація http://dima-olevsk.blogspot.com висловлює щирі співчуття родині загиблої.

Відкрився парк на березі Уборті

В селі Андрієвичі Ємільчинського району відбулось урочисте відкриття парку "Молодіжний". Парк існує більше піввіку, проте за ініціативи мешканців села, на чолі Петра Скиби, громада цьогоріч висадила сто дерев, відкрила дитячий ігровий майданчик, встановили камінь - Велетень села та інформаційний стенд.

Минулого року громада впорядкувала витік річки Уборть, а перед тим написали книгу спогадів про земляків. Андрієчани і нині плекають надію, що і інші громади будуть активно підтримувати їх ідеї.

Самі ж селяни раді з того, що живуть у заквітчаному Поліссі, оновили й уславили добрими справами село Андрієвичі в спадок із покоління в покоління.

Кримінальна хроніка: почастішали випадки крадіжки грошей

19 злочинів зареєстровано черговими частинами УМВС України в Житомирській області упродовж минулої доби, 8 з них працівники міліції вже розкрили а саме: 6 крадіжок чужого майна, 1 факт незаконного зберігання зброї та боєприпасів та інші.

10 осіб обґрунтовано підозрюється у скоєнні зазначених протиправних дій.

5 травня о 22 годині до Олевського РВ з заявою звернулась жителька району, 1935 р.н. Пенсіонерка поскаржилася на те, що із її будинку невідомим викрадено гроші в сумі майже 9 тисяч гривень.
Працівники міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали двох неповнолітніх місцевих жителів, в яких викрадене частково вилучено.

4 травня до Богунського РВ звернувся житель м. Житомира, 1952 р.н., з заявою про те, що із його квартири невідомим викрадено пластикову банківську картку, з якої в подальшому було знято гроші в сумі 6,5 тисяч доларів США.
Минулої доби оперативники карного розшуку за підозрою у скоєнні злочину затримали 27-річну непрацюючу місцеву жительку, яка в скоєнні злочину зізналась.

Із подібною заявою 5 травня до Володарськ-Волинського РВ звернулась 29-річна жителька району. Жінка повідомила про те, що із її будинку, куди невідомий потрапив через незамкнені вхідні двері, викрадено кредитну картку, з рахунку якої в подальшому були зняті кошти в сумі 1 тисячі 600 гривень.
Працівники карного розшуку за підозрою у скоєнні злочину затримали 31-річну непрацюючу місцеву жительку.

У центрі Житомира 9 травня без дозволу був заклеєний білборд ВО "Свобода"

9 травня 2011 року у центрі Житомира був переклеєний білборд з написом "Перемогли фашизм – переможемо сталінізм! Наш прапор синьо-жовтий! Сидір Кізін. ВО "Свобода". Зі зворотного боку борд містить привітання Президента України із 9 травня.

"Розміщення нашого борду не суперечить ані чинному законодавству, ані Конституції. Борд встановлений за угодою із місцевою рекламною компанією, яка повідомила, що не причетна до переклеювання. Зрозуміло, що влада не потерпить такого сусідства", - зазначив голова Житомирської міської організації ВО "Свобода" Валентин Стойко.

За інформацією ВО "Свобода", отриманої від анонімних джерел, 9 травня о 6-й ранку до борду, що поблизу центрального фонтану, під'їхав сірий легковий автомобіль марки "Шкода". Звідти вийшов один чоловік. Він вийняв спеціальну драбину і зняв проклейку із написом "Свободи".

Валентин Стойко висловлює дві версії, хто міг це зробити.

"Це була або ініціатива місцевих лівих сил, які напередодні 8 травня їздили по Житомиру на авто із промовами Сталіна і закликами знищити націоналізм, або влада. У будь-якому разі, такі дії свідчать про слабкість і страх. Таким чином намагаються встановити цензуру на позицію, яка протилежна владі", - наголосив Стойко.

Депутати місцевих рад у Житомирі від ВО "Свобода" 8 травня вже зверталися до міліції щодо можливих провокацій стосовно розміщенню бордів від ВО "Свобода".

"Наразі ми знову написали заяву в міліцію, щоб було встановлено, хто без дозволу переклеїв цей борд. Паралельно ми ініціюємо власне розслідування", - сказав Валентин Стойко.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода"

Валентин Стойко: Не можна святкувати танці на кістках, коли у Другій світовій війні полягли мільйони українців

8 травня на житомирському Пагорбі Слави відбувся мітинг вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, у якому взяли участь ВО "Свобода", громадські організації та небайдужі житомиряни. На мітинг прийшло близько 300 осіб, в тому числі ветерани.

Після виконання Державного гімну було проведене богослужіння пам'яті жертв цієї страшної трагедії. Присутні запалювали свічки та молилися, не розділяючи загиблих за етнічною ознакою та приналежністю до воюючої сторони.

Депутат Житомирської міської ради від ВО "Свобода" Валентин Стойко у своєму виступі наголосив, що запрошував на захід колег із депутатського корпусу але ніхто не зголосився прийти.

"Вони так і сказали, що для них завершення війни асоціюється із святом. Я переконаний, що не можна святкувати танці на кістках, коли сталінський режим використовував людей як гарматне м'ясо під час тієї війни. Тільки українців там полягло близько 13 мільйонів", - зауважив Валентин Стойко.

Також на мітинг приїхали автомобілі, звідки лунали промови Сталіна і заклики здолати націоналізм. На авто була символіка Комуністичної партії та Радянського Союзу. До слова, на мітингу не був присутній жоден правоохоронець, що суперечить правилам проведення масових заходів.

"Ми не реагували на цю відверту провокацію з боку комуністів, які намагаються розколоти суспільство. Ми знаємо, що за цим сценарієм зштовхування лобами різних політичних рухів стоїть нинішня влада, яка таким чином хоче відвернути увагу суспільства від своїх злодіянь. Прикро, що для цього обрали знаковий день, який дехто перетворив на балаган", - прокоментувала ситуацію заступник голови обласної організації ВО "Свобода" Олена Галагуза.

Після мітингу свободівці та члени молодіжних громадських організацій "Сокіл" та "Студентська Свобода" пройшли колоною до могили Героїв Нації Миколи Сціборського та Омеляна Сеника, що загинули в Житомирі 1941 р. На могилі поклали квіти, подякували та помолились.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода"