Рейтинг

суботу, 14 травня 2011 р.

Внаслідок жахливої ДТП в Житомирі загинула олевчанка

10 травня в місті Житомир, близько дев'яти вечори на пішохідному переході автомобіль на швидкості фактично зніс декількох чоловік, що перетинали проїзну частину дороги.
При всьому цьому водій не те, щоб спробував пригальмувати, а навпаки натиснув на педаль газу і втік з місця події. За словами очевидців, побачена ними картина була гідна сюжету фільму жахів. Посеред дороги водночас знаходилося троє покалічених людей – дві жінки і молодий парубок.

Жахлива дорожньо-транспортна пригода сталася поруч з міською лікарнею №2. Медики негайно госпіталізували постраждалих. 23-річна дівчина була без свідомості в край важкому стані. 42-річна житомирянка і 19-річний хлопець теж отримали тяжкі тілесні ушкодження.
Поки медики рятували життя людей, працівники ДАІ і слідчо-оперативна група почали огляд місця події і допит свідків. Посеред дороги безладно валялися уламки автомобіля, що став причиною трагедії. По ним вдалося визначити марку машини, очевидці підказали її колір. Вже через короткий проміжок часу правоохоронці склали орієнтування на автомобіль - світлий ВАЗ-21115.

Організаційно-розшукові заходи, що проводяться даішниками, включали як відробіток вуличної мережі міста, так і паралельну перевірку всіх схожих транспортних засобів, зареєстрованих в Житомирської області. На допомогу були покликані всі служби таксі, а також громадськість. Нічні пошуки не дали жодних результатів.

- Було встановлено, що в області зареєстровано 16 автомобілів ВАЗ-21115 світлого кольору, - розповідає інспектор розшуку ГАІ Віктор Дубчак. – Кожен з них перевірявся ретельним чином. Але знайти серед них авто з характерними для даного ДТП пошкодженнями до певного моменту не вдавалося.

Явне підозру в правоохоронців викликав власник одного з автомобілів, зареєстрований в Лугинськом районі. Коли йому на мобільний поступив дзвінок з міліції, чоловік відповів, що знаходиться в Житомирі, і відключив телефон. Подальші спроби міліціонерів зв'язатися з ним не увінчалися успіхом: мобільний або мовчав, або зовсім був вимкнений.

Ближче до обіду 11 травня працівникам ДАІ таки вдалося відшукати адресу, по якій проживав чоловік, що викликав підозру. Коли на порозі квартири громадянин побачив людей у формі, опиратися не став та зізнався в скоєному.

Тридцятирічний житель Лугинського району не так давно проживає в Житомирі – всього два місяці. Чоловік пояснив, що дійсно в той фатальний вечір їхав машиною по проспекту Миру. Але жодних пішоходів на «зебрі» він не бачив. Лише коли відчув удар об машину, зрозумів, що когось збив. Але думав або ж заспокоював себе, що під його колесами лише одна людина. Перелякався, мовляв, і поїхав далі, не зупиняючись. За його словами, він виїхав за межу міста, заїхав в лісок біля с. Кам'янка Житомирського району і просидів в машині до першої ночі.

Винуватець ДТП гарячково перебирав можливі варіанти порятунку власної шкури. Сховавшись в лісі, чоловік обдзвонював своїх знайомих і, не соромлячись ситуації, що склалася, просив у них допомоги в захованні злочину. І помічники таки знайшлися. Знайомий таксист, що працював в одній з міських служб радіотаксі, взявся посприяти. І це при тому, що всі таксисти були інформовані про випадок, що стався і були задіяні на розшук винуватця ДТП. Таким чином, товариш не лише підказав, куди можна заховати автомобіль, але і власноручно допоміг його туди доставити.

Як повідомила прес-служба ГАІ в Житомирськії області, не дивлячись на зусилля медиків, нажаль, не вдалося врятувати життя 23-річної дівчини, що постраждала внаслідок ДТП. Пізніше стало відомо, що загиблою була студентка 5 курсу одного з житомирських вузів, олевчанка Горпинич Олена.
Адміністрація http://dima-olevsk.blogspot.com висловлює щирі співчуття родині загиблої.

Немає коментарів:

Дописати коментар