Рейтинг

суботу, 14 травня 2011 р.

Валентин Стойко: Не можна святкувати танці на кістках, коли у Другій світовій війні полягли мільйони українців

8 травня на житомирському Пагорбі Слави відбувся мітинг вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, у якому взяли участь ВО "Свобода", громадські організації та небайдужі житомиряни. На мітинг прийшло близько 300 осіб, в тому числі ветерани.

Після виконання Державного гімну було проведене богослужіння пам'яті жертв цієї страшної трагедії. Присутні запалювали свічки та молилися, не розділяючи загиблих за етнічною ознакою та приналежністю до воюючої сторони.

Депутат Житомирської міської ради від ВО "Свобода" Валентин Стойко у своєму виступі наголосив, що запрошував на захід колег із депутатського корпусу але ніхто не зголосився прийти.

"Вони так і сказали, що для них завершення війни асоціюється із святом. Я переконаний, що не можна святкувати танці на кістках, коли сталінський режим використовував людей як гарматне м'ясо під час тієї війни. Тільки українців там полягло близько 13 мільйонів", - зауважив Валентин Стойко.

Також на мітинг приїхали автомобілі, звідки лунали промови Сталіна і заклики здолати націоналізм. На авто була символіка Комуністичної партії та Радянського Союзу. До слова, на мітингу не був присутній жоден правоохоронець, що суперечить правилам проведення масових заходів.

"Ми не реагували на цю відверту провокацію з боку комуністів, які намагаються розколоти суспільство. Ми знаємо, що за цим сценарієм зштовхування лобами різних політичних рухів стоїть нинішня влада, яка таким чином хоче відвернути увагу суспільства від своїх злодіянь. Прикро, що для цього обрали знаковий день, який дехто перетворив на балаган", - прокоментувала ситуацію заступник голови обласної організації ВО "Свобода" Олена Галагуза.

Після мітингу свободівці та члени молодіжних громадських організацій "Сокіл" та "Студентська Свобода" пройшли колоною до могили Героїв Нації Миколи Сціборського та Омеляна Сеника, що загинули в Житомирі 1941 р. На могилі поклали квіти, подякували та помолились.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар