Рейтинг

пʼятницю, 18 лютого 2011 р.

Наші дороги - наш біль

Питання доріг в усій Україні дуже болюче, але такого як цієї зими мабуть ще не було. Зазвичай асфальтове покриття тане як сніг весною, але схоже, що цього року воно потануло раніше і на те, що робиться на дорозі не можна дивитись без болю простому пішоходу, а що скажеш про водіїв, де без "гарного" українського словця проїхати і одного метра не можна. Таке відчуття, що це все нікому просте не потрібно, а керівництво дорожніх служб літає на вертольотах, один плюс від цього - є робота майстерням по ремонту ходової частини і магазинам автозапчастин. Як показує практика, весняне латання не приносить ніякої користі, то можливо прийняти програму на рівні району і привести хоч центральні вулиці до нормального вигляду. Керівникам району і міста є над чим задуматись, будемо надіятись, що ці слова будуть почуті і якісь висновки будуть зроблені.

На залізничних коліях гинуть необережні та нетверезі

Днями в Житомирській області 16-річний парубок поблизу залізничного вокзалу, переходячи колії в не обладнаному місці, потрапив під вантажний поїзд. Про це повідомляє прес-служба МНС в Житомирській області.
У підлітка в руках був велосипед. Зараз важко стверджувати, що стало причиною трагедії: чи спробував він проскочити перед поїздом, чи взагалі його не бачив. У лікарню потерпілого доставили в край важкому стані. Не дивлячись на старання медиків, хлопець від отриманих травм помер.

Варто зазначити, що 9 лютого, пізно ввечері, в Овруцькому районі поїзд сполученням "Київ-Брест" смертельно травмував двох людей. Жертвами власної необережності стала 37-річна жінка та її 35-річний співмешканець.
Швидше за все, пара вирішила скоротити шлях, і пішла через залізничні колії. Жінка (очевидно напідпитку) посковзнулася та упала. Самостійно і швидко вона встати вже не могла. Чоловік довго намагався відтягнути її із залізничної колії. Однак всі спроби врятувати подругу не мали успіху: обидва потрапили під поїзд.

"Шахтар" переміг "Рому" у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів


Зустріч почалася при певній перевазі господарів поля, хоча вже за десять хвилин матчу команди обмінялися серйозними атаками. Перший, по-справжньому гострий момент стався на 12-ій хвилині. Даріо Срна пробив з штрафного, а воротар Роми Доні насилу перевів м'яч на кутовій.
На 20-ій хвилині «Рома» могла повести в рахунку - подача кутового біля воріт Пятова закінчилася ударом Ніколаса Бурдіссо, проте аргентинцеві не вистачило точності. Рома продовжувала тотально домінувати на полі, що і закінчилося голом - на 28-ій хвилині Симоне Перротта замкнув навісну передачу Таддєї – 1:0.

Проте вже на 29-ій хвилині Жадсон сильно пробив по воротах римлян. М'яч, зрикошетивши від Даніеле де Россі, влетів в сітку - 1:1. Цей м'яч став поворотним в матчі. На 36-ій хвилині Дуглас Костас з кута штрафною «поклав» м'яч в далекий кут воріт - 1:2.
Через п'ять хвилин гірники збільшили відрив - Луіс Адріано не залишив жодних шансів для Доні, після грубої помилки захисту господарів – рахунок став 1:3.

З перших хвилин другого тайму «Рома» почала штурм біля воріт «Шахтаря». Гірники ж, навпаки, всіма силами намагалися погасити атакувальні пориви італійської команди. Проте на 61-ій хвилині Жеремі Менез уразив верхній кут воріт Пятова – 2:3.
Буквально в наступній атаці Луіс Адріано міг робити дубль, проте бразилець не встиг на добивання після потужного пострілу Мхитаряна. Через сім хвилин форвардові Шахтаря знов не вистачило швидкості. До кінця матчу жодна команда так і не змогла ще раз уразити коміра суперника. Фінальний свисток зафіксував на табло рахунок 2:3 на користь донецького «Шахтаря».
8 березня на "Донбас-Арені" відбудеться гра-відповідь! "Шахтар" близький до чвертьфіналу!

В Олевському районі ціни на овочі вищі за середньоукраїнський показник

За розрахунками Держкомстату індекс споживчих цін по Україні у січні становив 101%, по Житомирській області – 101,2%, Олевському району трохи вище 102%.
Підвищення цін, загалом на 7%, знову торкнулося круп. При цьому крупи гречані подорожчали більше, ніж на 11% по Україні і майже 15 на території Олевського району. Як повідомляє відділ статистики цін головного управління статистики у Житомирській області, така цінова ситуація спостерігалась в усіх регіонах України.
Також зростали ціни на важливі продукти харчування, зокрема на олію – на 6%, на цукор – на 4%. Серед овочевої продукції від 1 до 3% стали дорожчими коренеплоди, цибуля та гриби, картопля, тепличні огірки і помідори, більше ніж на 11% – капуста. У січні додалось росту цін на яблука – на 3%, банани – на 4%. Водночас цитрусові подешевшали майже на 2%.
Також зафіксовано зниження цін на м'ясо свинини – на 1%, сало – на 5%, яйця – на 6%.
Плата за комунальні послуги в області зросла на 6% внаслідок підвищення тарифів на гарячу воду, опалення, квартирної плати, водопостачання, каналізацію. Також піднялись ціни на скраплений газ – на 19%.
Приріст цін на послуги транспорту загалом склав 2%, що обумовлено подорожчанням бензину на 4% і збільшенням вартості перевезень автодорожнім пасажирським транспортом майже на 2%. Але це лише офіційна статистика. В реалії ціни на транспортні послуги зросли не менше ніж на 15% (вартість квитка на автобус з Олевська до Житомира в касі автовокзалу складає 57 гривень, замість звичних 43).

"Динамо" впевнено перемагає "Бешикташ" на виїзді 4-1

Київське "Динамо" здобуло переконливу перемогу в Стамбулі над "Бешикташем" і може спокійно готуватися до повторної зустрічі 1/16 фіналу Ліги Європи. Команда Сьоміна повністю перевершила опонента, який не гребував грубою грою і різного роду підлими витівками.
"Динамо" відкрило рахунок після стандарту: Вукоєвич краще за всіх зорієнтувався після того, як Шевченко виграв "верх" з подачі кутового. Однак господарі через десять хвилин рахунок зрівняли. Алмейда програв боротьбу на другому поверсі нападнику Бешикташа, той скинув на Куарежму, який і став автором забитого голу. Хоча Шовковський був близький до того, щоб витягнути майже мертвий м'яч.
У другому таймі динамівці зіграли куди раціональніше - спочатку Шевченко, який набіг на ближній кут воротарського майданчика, пробив Арікана, а потім він же майже асистував Олегу Гусєву. Олег зарядив із вбивчої позиції у поперечину та, на щастя, Юссуф ситуацію оцінив і збільшив перевагу в рахунку для "Динамо".
У кінцівці Гусєв виправився, заробивши і реалізувавши пенальті. 4:1 - дуже комфортний рахунок перед повторною грою в Києві.