Рейтинг

пʼятницю, 18 лютого 2011 р.

В Олевському районі ціни на овочі вищі за середньоукраїнський показник

За розрахунками Держкомстату індекс споживчих цін по Україні у січні становив 101%, по Житомирській області – 101,2%, Олевському району трохи вище 102%.
Підвищення цін, загалом на 7%, знову торкнулося круп. При цьому крупи гречані подорожчали більше, ніж на 11% по Україні і майже 15 на території Олевського району. Як повідомляє відділ статистики цін головного управління статистики у Житомирській області, така цінова ситуація спостерігалась в усіх регіонах України.
Також зростали ціни на важливі продукти харчування, зокрема на олію – на 6%, на цукор – на 4%. Серед овочевої продукції від 1 до 3% стали дорожчими коренеплоди, цибуля та гриби, картопля, тепличні огірки і помідори, більше ніж на 11% – капуста. У січні додалось росту цін на яблука – на 3%, банани – на 4%. Водночас цитрусові подешевшали майже на 2%.
Також зафіксовано зниження цін на м'ясо свинини – на 1%, сало – на 5%, яйця – на 6%.
Плата за комунальні послуги в області зросла на 6% внаслідок підвищення тарифів на гарячу воду, опалення, квартирної плати, водопостачання, каналізацію. Також піднялись ціни на скраплений газ – на 19%.
Приріст цін на послуги транспорту загалом склав 2%, що обумовлено подорожчанням бензину на 4% і збільшенням вартості перевезень автодорожнім пасажирським транспортом майже на 2%. Але це лише офіційна статистика. В реалії ціни на транспортні послуги зросли не менше ніж на 15% (вартість квитка на автобус з Олевська до Житомира в касі автовокзалу складає 57 гривень, замість звичних 43).

Немає коментарів:

Дописати коментар