Рейтинг

пʼятницю, 15 квітня 2011 р.

Гіркий смак перемоги

Ще вчора ми яскраво висвітлювали успішний виступ олевських борців. На хвилі радості та духовного злету, всі розмови були лише про досягнення юних зірок. Звичайно, нам є чим пишатися, Україна повинна знати своїх героїв!
Здавалося б все добре: є хороший тренер, який зібрав та виховав потужну команду, яка, в свою чергу, демонструє стабільно високий результат. Вже в котре наші борці є постійними переможцями та призерами змагань районного, обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівня. Останні п’ять років хлопці на чолі з тренером В.Ф. Попковим представляють та гідно відстоюють честь всього Олевського району.
Проте, прикро спостерігати за тим, наскільки байдужою до цього є держава. Не зважаючи на досягнення та популярність до даного виду спорту, в Олевську до сьогодні немає жодної спортивної зали належного рівня. Хлопці тренуються в непристосованому для занять приміщені на базі Олевського ПТУ-10. В даному «спортзалі» окрім води та простору, відсутня навіть роздягальна. Саме приміщення перебуває в занедбаному стані, і не відповідає навіть елементарним вимогам гігієни. Потрібно розуміти, що боротьба не шахи, а контактний вид спорту, під час і після якого потрібно приймати душ. Але чи дістанеться це благо цивілізації підростаючому поколінню – невідомо…
Інша проблема – це фінансування районної команди участі у змаганнях. Держава не залишилася осторонь і подбала, виділивши школі боротьби 7 тисяч гривень на цілий рік. Окрім вільної боротьби, є змагання з греко-римської боротьби, з дзюдо та самбо. Як можна за 7 тисяч на рік взяти участь у рейтингових для району змаганнях, і при цьому ставати призерами Міжнародних змагань? Чи важко зрозуміти чиновникам те, що чим вищий рівень спортсмена, тим більшого фінансування він потребує. Одна командна трьохденна поїздка на такі змагання обходиться дітям в кругленьку суму.
А тим часом, поки ми з вами обговорюємо проблеми сьогодення, наші борці в жахливих умовах наполегливо готуються до наступних змагань, не покладаючи надії на те, що відбудуться якісно нові зміни…

До уваги водіїв! Талон до водійських прав більше не потрібен!

З 14 квітня в Україні набув чинності закон про скасування талона до водійського посвідчення. Текст закону опублікований в газеті "Урядовий кур'єр".
Верховна рада скасувала талон до водійського посвідчення 17 березня. Відповідний законопроект, ініційований депутатами від фракцій Партії регіонів та БЮТ, підтримали 295 народних обранців.
Законопроектом вносяться зміни до частини 9 статті 15 закону "Про дорожній рух", згідно з яким право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується лише посвідченням водія транспортного засобу із установленим терміном дії.
Раніше окрім цього водієві був необхідний талон до посвідчення водія транспортного засобу.
Новий закон було розроблено у зв'язку з тим, що законодавче закріплення необхідності одержання талона до посвідчення водія не узгоджується з вимогами міжнародної Конвенції про дорожній рух.
Ініціаторами законопроекту "Про внесення змін до деяких законів (щодо скасування талона до посвідчення водія й вдосконалення врегулювання в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху)" є депутати Ради Сергій Гусаров (ПР) і Наталія Королевська (БЮТ).
Нагадаємо, у січні Кабмін прийняв рішення вилучити медичну довідку про стан здоров'я водія зі списку документів, необхідних для проходження технічного огляду транспортного засобу.

В Житомирі вбили підприємця

Вночі 12 квітня до житомирського відділку міліції надійшло повідомлення про те, що в обласному центрі по вул. Київській, поблизу одного з будинків, виявлено труп невідомого чоловіка із слідами насильницької смерті.

За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативні групи УМВС та Корольовського райвідділу. У ході перевірки повідомлення було встановлено особу загиблого, ним виявився житель обласного центру, 1956 року народження, приватний підприємець. Проведена судово-медична експертиза засвідчила, що смерть чоловіка настала внаслідок масивної крововтрати від нанесених колото-різаних ран.
На місці події експерти вилучили низку речових доказів.
За даним фактом Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Вчитися ніколи не пізно...

В рамках проекту «Сталий міський розвиток» продовжується тренінгова програма, яку реалізує партнер проекту – благодійна організація «Творчий центр ТЦК». Третій за чергою тренінг пройшов 12-13 квітня 2011 року в Олевську. Робоча група та представники місцевих організацій громадянського суспільства стали першими, хто отримав знання і навички про розробку та впровадження інформаційних кампаній. Саме так звучить назва тренінгу. Ці знання учасникам надали тренери Матусяк Оксана та Агаркова Оксана.

Третій тренінг, як і попередні, складається з теорії та практичних занять. Зокрема, його учасникам вдалося зрозуміти суть поняття «інформаційна кампанія», його мету, а також місце, яке воно займає в стратегії будь-якої організації. Також було розглянуто технологію підготовки та реалізації інформаційних кампаній, їх етапи, заходи в рамках кампанії та їх планування.
Учасники тренінгу були не просто слухачами, вони отримали змогу під час практичних занять визначити потенційні цільові групи, на які має бути спрямована подача інформації, щоб кампанія була максимально ефективною, а також проблеми та мету інформаційної кампанії для конкретної організації.
За попередніми даними, як мінімум 3 громадських організації Олевська працюють над проектами для отримання гранту. Детальну інформацію про суть і зміст кожної ідеї ми опублікуємо вже незабаром.
Після закінчення тренінгу у його учасників була можливість поставити власні запитання тренерам та отримати на них відповіді під час індивідуальних консультацій. Всі учасники тренінгу "Розробку та впровадження інформаційних кампаній" отримали сертифікати міжнародного зразка.

3 медалі здобуті на Міжнародному турнірі

8-10 квітня в Івано-Франківську відбувся V Міжнародний турнір з вільної боротьби присвячений ветеранам боротьби Прикарпаття. Окрім українських команд, організатори запросили по три команди з Росії (Якутія, Санкт-Петербург, Північна Осетія), з Білорусі (Могильов, дві з Мінська), а також з Молдови, Польщі та Словаччини. Загалом участь у змаганнях високого рівня взяли близько 250 учасників, серед яких і шестеро олевських спортсменів.

Забігаючи на перед повідомимо, що наші виступили дуже вдало. Юні борці славнозвісної Олевщини на Міжнародний турнірі здобули 3 медалі різного ґатунку (2 бронзи та 1 срібло).
Найкраще виступив учень Броварського спортивного ліцею-інтернату Богдан Попков. У фінальній сутичці у вазі до 69 кілограмів, він зустрівся із більш досвідченим борцем Північної Осетії. По періодах рахунок був рівний – 1:1, і лише в доданий третій період наш герой поступився супернику, за що був нагороджений срібною медаллю, грамотою та грошовою премією у розмірі 400 грн.
Почесне третє місце здобув також вихованець Броварської школи, бронзовий призер України 2010 року, Олександр Булат. У вазі до 42 кілограмів Олександр поступився чемпіону України лише 1 балом. Окрім медалі та диплому, наш спортсмен нагороджений грошовою премією у розмірі 200 гривень.

Ще одну бронзу до Олевського району привіз юний вихованець Сущанського філіалу школи боротьби Коструба Сергій. Приємною несподіванкою для всіх став вдалий виступ наймолодшого учасника, тренером якого є молодий Юрій В’ячеславович Рибин.
Директор СШБ, майстер спорту Володимир Федорович Попков, прокоментував успішні виступи своїх підопічних: «Я дуже пишаюся юними обдаруваннями, котрі не зважаючи на всі проблеми та перешкоди, демонструють гідний результат». Так, з цим важко не погодитися, тому що окрім борців останні роки наш район нікому представляти на міжнародних змаганнях.

Варто відмітити, що цього разу спортсмени не отримали ні копійки спонсорської допомоги: частково гроші виділили з бюджету, а іншу частину покривали батьки самих учасників. Позитивним моментом стало те, що о третій ночі батько одного з борців Козловець В.М. забрав всю команду з Коростеня, та за сласні кошти розвіз всіх по району. За що від імені тренера Попкова В.Ф. та всієї команди отримав щиру подяку.
Вже сьогодні хлопці разом з тренером наполегливо тренуються та готуються до наступних змагань, котрі пройдуть у місті Малині, а 6-7 травня збираються посісти перше загальнокомандне місце у юнацьких іграх області, що відбудуться в Коростені.