Рейтинг

пʼятницю, 15 квітня 2011 р.

Гіркий смак перемоги

Ще вчора ми яскраво висвітлювали успішний виступ олевських борців. На хвилі радості та духовного злету, всі розмови були лише про досягнення юних зірок. Звичайно, нам є чим пишатися, Україна повинна знати своїх героїв!
Здавалося б все добре: є хороший тренер, який зібрав та виховав потужну команду, яка, в свою чергу, демонструє стабільно високий результат. Вже в котре наші борці є постійними переможцями та призерами змагань районного, обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівня. Останні п’ять років хлопці на чолі з тренером В.Ф. Попковим представляють та гідно відстоюють честь всього Олевського району.
Проте, прикро спостерігати за тим, наскільки байдужою до цього є держава. Не зважаючи на досягнення та популярність до даного виду спорту, в Олевську до сьогодні немає жодної спортивної зали належного рівня. Хлопці тренуються в непристосованому для занять приміщені на базі Олевського ПТУ-10. В даному «спортзалі» окрім води та простору, відсутня навіть роздягальна. Саме приміщення перебуває в занедбаному стані, і не відповідає навіть елементарним вимогам гігієни. Потрібно розуміти, що боротьба не шахи, а контактний вид спорту, під час і після якого потрібно приймати душ. Але чи дістанеться це благо цивілізації підростаючому поколінню – невідомо…
Інша проблема – це фінансування районної команди участі у змаганнях. Держава не залишилася осторонь і подбала, виділивши школі боротьби 7 тисяч гривень на цілий рік. Окрім вільної боротьби, є змагання з греко-римської боротьби, з дзюдо та самбо. Як можна за 7 тисяч на рік взяти участь у рейтингових для району змаганнях, і при цьому ставати призерами Міжнародних змагань? Чи важко зрозуміти чиновникам те, що чим вищий рівень спортсмена, тим більшого фінансування він потребує. Одна командна трьохденна поїздка на такі змагання обходиться дітям в кругленьку суму.
А тим часом, поки ми з вами обговорюємо проблеми сьогодення, наші борці в жахливих умовах наполегливо готуються до наступних змагань, не покладаючи надії на те, що відбудуться якісно нові зміни…

Немає коментарів:

Дописати коментар