Рейтинг

пʼятницю, 15 квітня 2011 р.

До уваги водіїв! Талон до водійських прав більше не потрібен!

З 14 квітня в Україні набув чинності закон про скасування талона до водійського посвідчення. Текст закону опублікований в газеті "Урядовий кур'єр".
Верховна рада скасувала талон до водійського посвідчення 17 березня. Відповідний законопроект, ініційований депутатами від фракцій Партії регіонів та БЮТ, підтримали 295 народних обранців.
Законопроектом вносяться зміни до частини 9 статті 15 закону "Про дорожній рух", згідно з яким право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується лише посвідченням водія транспортного засобу із установленим терміном дії.
Раніше окрім цього водієві був необхідний талон до посвідчення водія транспортного засобу.
Новий закон було розроблено у зв'язку з тим, що законодавче закріплення необхідності одержання талона до посвідчення водія не узгоджується з вимогами міжнародної Конвенції про дорожній рух.
Ініціаторами законопроекту "Про внесення змін до деяких законів (щодо скасування талона до посвідчення водія й вдосконалення врегулювання в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху)" є депутати Ради Сергій Гусаров (ПР) і Наталія Королевська (БЮТ).
Нагадаємо, у січні Кабмін прийняв рішення вилучити медичну довідку про стан здоров'я водія зі списку документів, необхідних для проходження технічного огляду транспортного засобу.

Немає коментарів:

Дописати коментар