Рейтинг

пʼятницю, 18 березня 2011 р.

На кубок спортивної школи боротьби

12 березня у спортивному залі ДЮСШ проводились змагання на кубок спортивної школи боротьби. Участь у ньому взяли команди філіалів школи із Тепениці, Сущан, Кам'янки та дві команди з Олевська. Вперше участь брала команда з села Кам'янка і здобула 4 призові місця (тренер П.П.Вольчук).
Загальне число учасників склало 104 спортсмени, що є значним показником для місцевих змагань.
Метою проведення дитячого спортивного заходу було залучення дітей шкільного віку до занять спортом, а також визначення кращого тренера школи, котрий підготував команду-переможницю.
Перше загальнокомандне місце здобула команда Олевська, яка набрала 210 очок, на другому місці борці із Сущан 165 очок, тренер Ю.В.Рибін, на третьому місці команда села Тепениця - 85 очок, тренер М.М. Мисько.
Серед дівочих команд сильнішою була команда тренера П.П.Вольчука.
Ці змагання дали змогу відібрати кращих борці району для участі у міжнародному турнірі, який проводитиметься у місті Ковелі 28-30 березня та Івано-Франківську з 8 по 10 квітня, а також у відбірковому Всеукраїнському турнірі в Білій Церкві.
Зрозуміло, щоб взяти участь у змаганнях, необхідно знайти певну суму спонсорських коштів, так як по кошторису школі боротьби на змагання збірної команди району виділено всього 7 тисяч гривень на цілий рік. А попереду такі важливі рейтингові змагання як молодіжні ігри області (дві команди - хлопці і дівчата), шості юнацькі ігри області (також дві команди), чемпіонат області серед юнаків та дівчат, чемпіонат області серед дорослих. Це тільки змагання з вільної боротьби, а ще є змагання з греко-римської боротьби, з дзюдо та самбо. Як можна за 7 тисяч на рік взяти участь у рейтингових для району змаганнях і при цьому ставати чемпіонами або призерами командної першості області?

На знімку (зліва направо): верхній ряд-тренер команди В.Ф.Попков, Ігор Кореняко, Віктор Науменко, Володимир Ковальчук, Олег Александров, Олександр Сотнік; нижній ряд - Олександр Скумін, Ярослав Жеребило, Нікіта Деняков, Олексій Хлань.

В.Ф. ПОПКОВ,
директор спортивної школи боротьби, майстер спорту.

Церква Різдва Богородиці XVII ст. в с.Жубровичі

Дерев'яні церква Різдва Богородиці та дзвіниця належать до рідкісного архаїчного типу споруд волинської школи. Зовнішні стіни пофарбовані у синій та зелений кольори, а дахи криті залізом. Подвір'я церкви - велика зелена галявина, на якій ростуть старі дерева. Територія огороджена і туди можна потрапити через дерев'яні ворота. Перед дзвіницею стоїть високий дерев'яний хрест. Церква трьохзрубна, трьохглава. План складають три мініатюрних квадратних зруба; з великим у центрі. В компоновці маси домінує центральний об'єм, перекритий приплюснутою восьмигранною шатровою головою, увінчаною главкою на низькому восьмерику з одним заломом. Пам'ятник зберігає багато стародавніх конструктивних прийомів, виявлених у перекритті бокових зрубів чотирьохскатними шатрами з невеличкими заломами (по одному в кожному), шатрових главках з перехватом на четвериках, що їх увінчують. Архаїчні прийоми прослідковуються і в співвідношенні маси, приземленому силуеті.
Архівні відомості про церкву М.И. Теодорович. Историко-статистическое описание церквей и приходов Волынской епархии. 1888, Т.1, с.388 «с. Жубровичи, волости Жубровичской, от Овруча 75 в. /верств/ Церковь во имя Рождества Пресвятой Богородицы. Когда и кем построена, неизвестно. Деревянная, с такою же колокольнею, прочная. Есть земля только огородная для притча. Деревня прихода: Слобода - Держановка в 15 в. Дворов 89 1/ 2 , прихожан 727. Церковь эта приписана к соответствующему приходу с.Радовля в 10 в. Есть волосное правление».

Про Жубровицьку загальноосвітню школу I-III ступенів

Школа заснована у далекому 1905 році. З 2000 року навчання відбувається в новозбудованому 3-поверховому приміщенні.
В 2010-2011 навчальному році у школі навчається 310 учнів, навчально-виховний процес здійснюють 29 педагогів, бібліотекар, медсестра. 4 вчителі - вищої категорії, 11 - першої, 3 - другої, 11 - спеціалісти. 4 вчителі мають звання «старший вчитель».
Педагогічний колектив школи працює над проблемами, що випливають з умов реформування змісту освіти, удосконалення форм і методів роботи впровадження у навчально-виховний процес інноваційних педагогічних технологій.
Учні школи являються активними учасниками та призерами районних конкурсів та фестивалів(посіли 3-є місце у районному фестивалі колядок та вертепів «Різдвяна зірка», отримали перемогу в районному етапі конкурса-виставки юнацької творчості «Барви Полісся» - у розділі «Вироби з природного матеріалу»), різноманітних спортивних змагань (3-є місце у змаганнях з волейболу серед дівчат).

Про підсумки роботи управління праці та соціального захисту населення за 2010 рік

Із доповіді начальника УП СЗН В.І.Мельник)- Відбулось зменшення заборгованості із виплати зарплати працівникам. Станом на 1 січня 2011 р. загальна сума заборгованості підприємств, які звітують у відділ статистики, складає 229 тис. грн., що на 72% менше, ніж за аналогічний період минулого року (823,0 тис.грн.)
- У другому півріччі 2010 р. погашено майже 2,6 млн.грн. заборгованості, яка утворилася за раху¬нок коштів державного бюджету на пільги з оплати праці постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.
- Станом на 11 березня заборгованість із виплати заробітної плати становить 239,7 тис.грн., а саме: на економічно-активних підприємствах - 69,8 тис.грн., (ДП «ПМК-156» ), на підприємстві, що призупинило діяльність - 169,9 тис.грн.(Олевське ВПЖКГ).
- Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника в районі за 2010 рік становила 1500 грн. У обласному рейтингу за цим, показником наш район займає 20 місце серед 28 міст та районів області. Рівень оплати праці в районі залишається меншим за середній по області (1785 грн.) на 285 грн. або на 16%.
- Більше третині працівників району у вересні минулого року нараховано заробітну плату у межах до 1250 грн., що за міжнародними критеріями є межею бідності. Зазначена проблема є однією з найважливіших для соціального благополуччя району.
- Упродовж 2010 р. у всіх сферах економічної діяльності району створено 563 нових робочих місць, що становить 161% річного завдання.
- 1660 сім'ям призначено житлову субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та 1531 сім'ї - на придбання твердого палива та скрапленого газу на загальну суму 772,6 тис.грн.
- Було забезпечено своєчасне призначення і виплата різних видів державних допомог 5104 сім'ям на загальну суму 33,5 млн.грн. В районі створеної будинок сімейного типу та 9 прийомних сімей, кошти, виділені на їх утримання в сумі 701,0 тис.грн., використано стовідсотково, заборгованість відсутня.
- Забезпечено фінансування одноразових виплат багатодітним матерям, 300 жінок одержали грошову винагороду за звання «Мати-героїня» у розмірі десяти прожиткових мінімумів, нащо було використано понад 2,4 млн.грн (розміри винагород у 2009 р. - 6690 грн., у 2010 р. - 8690 грн.)
- 35119 осіб перебуває на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою.
- У 2010 році придбано 12 путівок для санаторно-курортного лікування на загальну суму 39,9 тис.грн. надано допомогу у проведенні капремонту власних житлових будинків 5 ветеранам війни на суму 119,7 тис.грн. Понад 15 тис. домогосподарствам нараховано пільгу для придбання твердого палива скрапленого газу в готівковій форм на загальну суму 4,6 млн.грн.
- Станом на 01.01.2011 середній розмір пенсії за віком становить 987 грн. 83 коп.
- Територіальним центром забезпечено обслуговування 567 одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів та інвалідів.

- Оздоровлено 24 ветерани війни та інваліди загального захворювання, 324 постраждалих громадян. Три інваліди війни забезпечено автомобілями.

- Існує заборгованість, що утворилася за рішеннями судів по іншім видам виплат і на сьогоднішній день сума державного боргу вже становить 34,4 млн. грн.

За минулий тиждень до Олевської районної міліції надійшло 49 заяв

В період з 07 по 13 березня 2011 року Олевським РВ УМВС України в Житомирській області було зареєстровано 49 заяв, серед них 6 злочинів, а саме:
- 08.03.2011 року, після проведення працівниками карного розшуку оперативно-розшукових заходів було встановлено особу, яка в кінці січня місяця 2011 року вчинила крадіжку особистого майна з будинку в смт. Новобілокоровичі.

- 05.03.2011 р. невідома особа біля с. Білокоровичі Олевського району, шляхом перепилювання, здійснила крадіжку 12 кутників на електроопорах №121, 122 на повітряній лінії біля підстанції Білокоровичі. Згодом було встановлено осіб які вчинили дану крадіжку. Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ст. 185 КК України.

- В ніч з 08.03.2011 р. на 09.03.2011 року невідома особа шляхом зриву навісного замка, проникла до підсобного приміщення деревообробного підприємства в с. Радовель, звідки таємно викрала повітряний компресор. На даний момент триває розшук яка вчинила дану крадіжку. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 185 ч 3 КК України.

- З 06.03.2011 року по 07.03.2011 року в с. Сущани, невідома особа шляхом пошкодження металевої сітки на віконному пройомі проникла всередину складського приміщення, яке розташоване на території автопарку, що належить СТОВ «Полісся», звідки таємно викрала ресору до автомобіля марки ЗІЛ 157, яка не була у користуванні. Під час проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено осіб, що вчинили дану крадіжку. На даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи відносно даних громадян за ознаками злочину, передбаченого ст.185 ч 3 КК України..

- 12.03.2011 року оперативно-розшуковими заходами працівників Олевського РВ було встановлено особу, яка вчинила крадіжку домашньої птиці з господарства Дубінчук Н.І., в січні та лютому місяці 2011 року.

- Цього ж дня було встановлено особу яка вчинила крадіжку 3-х коліс з автомобіля марки ВАЗ-2107 в м. Олевську по вул. Свято-Миколаївській в кінці листопада місяця 2010 року.

Крім цього, за робочий тиждень працівниками ВДАІ було складено 67 протоколи, з них:
- за ст. 130 ч. 1 (керування в нетверезому стані) – 10;
- ст.. 122 ч. 1 (перевищення швидкості, зупинка в непризначених місцях,) – 36;
- ст. 122 ч.2 – 8;
- ст. 127 ч. 1 (порушення допущені пішоходами) – 4;
- ст. 123 ч. 1 (проїзд залізничних переїздів) – 4;
- ст.. 126 ч. 1 (відсутність страхового полісу) 5;
Також за минулий тиждень працівниками райвідділу було складено 55 протоколів про адміністративні правопорушення.
Проаналізувавши офіційні дані, можна зробити висновок, що злочинність постійно зростає, а водії, незважаючи на підвищення штрафів, зловживають правилами дорожнього рухи, і все частіше сідають за кермо у нетверезому стані.

Рятувальні служби сусідніх країн напоготові

2 березня цього року в селі Копище пройшла робоча нарада посадовців двох сусідніх районів: Лельчицького, Республіки Білорусь та Олевського. На зустрічі розглядалися важливі питання: запобігання виникнення надзвичайних ситуацій у зимовий період та підготовка до пропуску льодоходу і весняної повені, попередження виникнення лісових та торф'яних пожеж у 2011 році.
В ході наради заступник голови Лельчицького райвиконкому Гомельшини В.В.Олійник, директор меліоративних систем цього району І.І.Патріел, начальник Лельчицького відділу МНС С М.Маркевич та головний лісничий Милошевицького лісгоспу Г.Л.Литвиненко разом із заступником голови Олевської райдержадміністрації О.А.Трохоненком, начальником відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА В.І.Ушком, начальником Олевського РВ управління МНС України в області В.М.Стужуком, начальником управління водного господарства З.М.Шиш, головним лісничим ДП "Олевський лісгосп АПК" П.В.Мартинюком, директором Поліського природного заповідника С.М.Жилою та копищенським сільським головою М.В.Михальцем обговорили питання щодо безпечного пропуску повені та льодоходу, попередження виникнення лісових та торф'яних пожеж на суміжних територіях.
Вирішено: в разі виникнення надзвичайних ситуацій під час повені та лісових і торф'яних пожеж підтримувати зв'язок відповідних служб обох районів.

Хто хоче очолити Федерацію футболу області?

Дивні процеси відбуваються у футбольному житті Житомирщини. В січні відбулася позачергова звітно-виборна Конференція, яка обрала головою Федерації області Олександра Коцюбка замість Олександра Чернявського. Однак, влада не визнає легітимності позачергового футбольного форуму і збирається скликати нову конференцію, певно, для того, аби «поставити» у керма свою людину. Принаймні такої думки дотримується голова Федерації футболу м. Житомира Володимир Ткач:
"З владних кабінетів лунає, що Конференція була як би незаконною. В докір ставиться те, що первинні організації - колективні члени Федерації були юридично не зареєстровані. Але ж цю роботу за попередні 4 роки мав провести пан Чернявський. Однак він навіть не зареєстрував організації, а, схоже, займався проїдання і пропиванням виділених для реєсратації коштів. Характерно: якщо на владному рівні Житомирщини говориться про нелегітимність конференції 12 січня, то Федерація футболу України визнала і підтвердила, що Олександр Коцюбко є законообраним головою Житомирської обласної федерації футболу. Зокрема у листі ФФУ від 3.03.2011р. зазначається: „ Федерація футболу України уповноважує Коцюбка О.П. представляти інтереси ФФУ в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування Житомирської області, а також заходах (конференції, виконкоми, наради, спортивні змагання тощо), які проводяться місцевими федераціями футболу. Коцюбко О.П. обраний головою Житомирської обласної федерації футболу на позачерговій звітно-виборній Конференції ЖОФФ 12 січня 2011 року”. Підтвердження підписане першим віце-президентом,виконавчим директор ФФУ О.І.Бандурко.
А тим часом Олександр Чернявський готує ще одну звітно–виборчу конференцію, призначену на 15 березня. Але ж вона також буде не легітимною, бо немає юридичної реєстрації первинних організацій! Однак, видно, на цю обставину тепер не звертається увага, адже захід організовується при активному втручанню чиновників обласної державної адміністрації. І це у той час, коли Федерація футболу Житомирщини активно запрацювала, отримавши відповідні повноваження та методичні рекомендації від керівництва ФФУ. Підготовка так званої конференції вносить суттєвий деструктив у підготовку до чергового спортивного сезону та чемпіонату області. Замість того, щоб розпочати підготовку футбольних клубів до чергового чемпіонату, чиновники з управління сім’ї, молоді та спорту займаються абсолютно не своїми функціями, втручаючись у роботу суто громадської організації, якою є Федерація футболу Житомирщини. Це є порушенням українського законодавства, яке забороняє подібну «опіку», не кажучи вже про підрив авторитету влади, яка потурає порушникам.
"І насамкінець заявляю, що федерація футболу м. Житомира відмовилася приймати участь у „афері” 15 березня" - сказав голова Федерації футболу м. Житомира Володимир Ткач.
А тим часом, наша журналістська група 12 березня спілкувалася з начальником Олевського району у справах сім'ї, молоді та спорту Існюком А.В. Шановний чиновник за годину до нашого приходу отримав факсом листа, в якому Федерація Футболу України офіційно звертається до голови Житомирської обласної адміністрації з проханням адекватно відреагувати на виникнення конфліктної ситуації. Деталі звернення ми оприлюднимо вже незабаром.

Область одна, а федерацій дві...

15 березня 2011 року відбулась чергова звітно-виборна конференції Федерації Футболу України в Житомирської області. На конференцію прибули 45 делегатів з 52, в тому чисті делегація від Олевського району, на чолі з новообраним головою Харченком А.М.
На порядок денний було винесено 11 питань, серед яких обрання нового голови Житомирської федерації, його заступників і членів виконавського комітету. Після офіційного звіту нині діючого голови за 2007-2011 роки ЖОФФУ А. Чернявського, делегати розпочали голосування. Ним став Юрій Опанащук, директор готельного господарства «Житомир». Варто зазначити, що на посаду голови обласної федерації футболу висунуто було дві кандидатури – Олександра Чернявського та Юрія Опанащука. Оскільки Чернявський в останню мить оголосив, що знімає свою кандидатуру, делегати вимушені були голосувати лише за одного кандидата. За підсумками голосування 42 голосами була підтримана кандидатура Опанащука.
Конференція проходила в напруженій атмосфері, оскільки в залі перебував Олександр Коцюбко і члени Житомирської федерації футболу, а в коридорах «чергували» співробітники правоохоронних органів. Таким чином, в Житомирської області вже існує дві федерації футболу України: одна очолювана Олександром Коцюбком, а друга – Юрієм Опанащуком.
Заступник губернатора Житомирської області Віктор Балюрко відзначив, що облдержадміністрація не має підтвердження легітимності обласної федерації футболу очолюваної Коцюбко, тому влада визнає лише Опанащука головою організації. Голова професійної футбольної ліги України Мілетій Бальчос, який був присутній конференції, відзначив, що засмучений ситуацією, що склалася, в Житомирської області:«Я вважаю, що федерація розділилася на дві частин, і це «заслуга» Чернявського. Хочу вибачитися перед всіма, що свого часу активно лобіював Чернявського. На жаль, Олександр Петрович не виправдав надій, і не виконав поставлених перед ним завдань. Звертаюся до новообраного голови Юрія Опанащука, перед вами важлива задача – об'єднати федерацію футболу Житомирської області».

Голова ЖОФФУ Олександр Коцюбко (який був вибраний на позачерговій звітно-виборній конференції 2 січня 2011 року) відзначив, що конференція є нелегітимною. А влада області просто намагаються організувати федерацію футболу «під себе». Коцюбко вважає, що арбітром в цій проблемі повинна виступити Федерація Футболу України.
На цьому звісно все не закінчилося. Продовження «серіалу» відбудеться після офіційних коментарів Федерації Футболу України, тобто незабаром.

Визначний день для всього району

26 жовтня 2010 року відбулося урочисте відкриття нового корпусу пологового відділення Олевської ЦРЛ. Того дня на офіційне відкриття до Олевська прибули поважні гості: голова Житомирської облдержадміністрації С.М. Рижук, начальник головного фінансового управління Г.Г. Ємченко, заступник начальника управління охорони здоров’я О.Я. Гусак. В той визначний день, всі одноголосно зазначали про необхідність введення в експлуатацію нового корпусу пологового відділення. Але лише через п’ять місяців по тому, відділення ефективно запрацювало, і в ньому вже народжуються немовлята.
Це приміщення будувалося цілих п'ятнадцять років. До цього часу жінки народжували у старому пологовому відділенні ЦРЛ. Однак північне місто нашої області славиться своїми матерями-героїнями, тож цілком логічно, що для продовження цієї славної традиції потрібен новий, добре облаштований пологовий будинок.
Новий стаціонар розрахований на п’ятнадцять місць, а ще має шість ліжок у запасі для хворих на інфекційні хвороби або тих, хто стихійно до Олевська потрапляє. Наприклад, прямо з потягу.
У пологовому відділенні працюють шестеро акушерів-гінекологів, тож дефіциту кадрів немає. Працівники охорони здоров’я розуміють, що для дітей потрібне все найкраще. Тож у пологове відділення закуплене нове обладнання: апарати для штучної вентиляції легень та виходжування немовлят, сповивальні столики з підігрівом та інше. У відділенні всі кабінети, кімнати і пологові зали естетично виглядають, і відповідають всім державним стандартам.
Доречі, 26 жовтня губернатор Житомирської облдержадміністрації Сергій Миколайович Рижук, перед урочистим перерізанням стрічки сказав: «Я бажаю усім матерям і сім’ям області брати приклад з Олевська, бо їх демографічна ситуація дещо краща за інші райони. Наші жінки повинні народжувати в комфортних умовах, а немовлята мають з’являтися на світ у безпечному місці».
Що ж, можна лише приєднатися до привітань, та щиро порадіти за весь Олевський район з відкриттям довгоочікуваного пологового відділення.

В Житомирській області зростає кількість хворих на грип та ГРВІ

За період з 5 по 11 березня 2011 року в Житомирській області зареєстровано 5672 нових випадків захворювання на грип та гострі респіраторні захворювання. З них 1860 дорослих, в тому числі вагітних та породіль – 9, дітей до 18 років – 3812. Госпіталізовано за даний період 416 осіб, з них 95 дорослих, в тому числі 9 вагітних та породіль. Дітей до 18 років – 321. Про це повідомляє Житомирський обласний центр здоров’я.
Загалом з початку епідемії в області зареєстровано 119674 особи, які захворіли на грип та ГРЗ. З них 37177 дорослих, в тому числі вагітних та породіль – 267, дітей до 18 років – 82497. Госпіталізовано за даний період 6641 особа, з них 1402 дорослих, в тому числі 143 вагітних та породіль. Дітей до 18 років – 5239.
Які ж заходи індивідуального та загального характеру треба вживати з метою запобігання поширення ГРВІ та грипу серед здорових людей?
Найперша і найголовніша умова – своєчасна ізоляція хворого.
В приміщенні, де знаходиться хворий, необхідно проводити вологе прибирання, провітрювати кімнату 3-4 рази на день.
Особи, які доглядають за хворим, повинні носити марлеву або одноразову маску, яка захищає від вірусів протягом чотирьох годин. Після чого одноразову маску слід викинути в контейнер для сміття, а марлеву пов’язку необхідно випрати та випрасувати гарячою праскою.
Кожна людина повинна пам’ятати, що не слід під час хвороби виходити на роботу. Треба уникати відвідування знайомих, місць масового перебування людей (магазинів, кінотеатрів, ринків, громадського транспорту).
Хворі на грип та ГРВІ діти не повинні допускатися в школи і дитячі установи, де при спілкуванні хворого з колективом створюються оптимальні умови для епідемічного спалаху.
Тільки в спільній боротьбі медичних працівників і всього населення можна запобігти поширенню епідемії грипу.

В Новоград-Волинському відкрили кінотеатр

В місті Новоград-Волинський на другому поверсі кінотеатру імені Щорса з 7 березня розпочав роботу кінозал на 60 глядачів. 12 березня відбулося його урочиста презентація. На безкоштовний перегляд широкоформатного кінофільму були запрошені почесні гості – депутати та посадовці міської ради, представники громадської організації ветеранів, місцеві ЗМІ.
Після 13 років перерви наважився повернути приміщенню, де працюють до 10 різних орендарів, статус кінотеатру один із молодих місцевих приватних підприємців Руслан Власюк – повідомляє прес-служба Новоград-Волинської мерії.
Два роки тривав збір різних дозвільних документів і відтепер декілька разів на тиждень вечорами за досить пристойну ціну квитка – 10-15 грн. – новоград-волинці зможуть переглядати ліцензовану в Україні відеопродукцію.
Звичайно, у доцільності даного відкриття ніхто не сумнівається, тому що шестидесяти місний зал у співвідношенні з населенням в 60 000 мешканців, не так і багато. Згадаємо, як в далеких 90-х, в десятитисячному Олевську на кіносеанси був ажіотаж. Але чи сьогодні хтось захоче інвестувати гроші на відкриття Олевського кінотеатру, питання відкрите.

Рівень безробіття зростає

В Житомирської області рівень зареєстрованого безробіття продовжує зростати, і станом на 1 березня 2011 року складає 3,3%. В межах регіону значення цього показника коливалося від 1,1% в Житомирському районі, до 9,2% у Володарськ-Волинському. На Олевщині ситуація з безробіттям помірна, близько 5 %.
Рівень безробіття сільського населення (4,1%) є вищий за аналогічний показник серед жителів міст (2,7%), повідомляє відділ статистики ринку праці Головного управління статистики в Житомирської області.

За даними Державної служби статистики рівень зареєстрованого безробіття в Україні до кінця лютого 2011 року склав 2,2% населення працездатного віку. У попередньому місяці показник безробіття складав 2,1%, в грудні 2010 року - 2%, в листопаді - 1,6%, жовтні 1,4%, у вересні 1,5%.

За даними Державної служби зайнятості, до кінця лютого зареєстровано 616,7 тис. безробітних, у тому числі 324,9 тис жінок. Серед безробітних 342,3 тис. – міське населення. Допомога по безробіттю в лютому отримали 466,3 тис чоловік. Середній її розмір складав 826,14 грн. (місяцем раніше відповідно 447,9 тис. чоловік по 814,02 грн.).

В кінці лютого на обліку в Держслужбі зайнятості знаходилося 635,6 тис. осіб при потребі підприємств в працівниках на заміщення вільних робочих місць і вакантних посад – 79,2 тис. чоловік (місяцем раніше – відповідно 610,3 тис і 68,5 тис). В той час на 10 вільних робочих місць претендують одразу в 87 чоловік, що є доволі не втішним показником.