Рейтинг

пʼятницю, 18 березня 2011 р.

Область одна, а федерацій дві...

15 березня 2011 року відбулась чергова звітно-виборна конференції Федерації Футболу України в Житомирської області. На конференцію прибули 45 делегатів з 52, в тому чисті делегація від Олевського району, на чолі з новообраним головою Харченком А.М.
На порядок денний було винесено 11 питань, серед яких обрання нового голови Житомирської федерації, його заступників і членів виконавського комітету. Після офіційного звіту нині діючого голови за 2007-2011 роки ЖОФФУ А. Чернявського, делегати розпочали голосування. Ним став Юрій Опанащук, директор готельного господарства «Житомир». Варто зазначити, що на посаду голови обласної федерації футболу висунуто було дві кандидатури – Олександра Чернявського та Юрія Опанащука. Оскільки Чернявський в останню мить оголосив, що знімає свою кандидатуру, делегати вимушені були голосувати лише за одного кандидата. За підсумками голосування 42 голосами була підтримана кандидатура Опанащука.
Конференція проходила в напруженій атмосфері, оскільки в залі перебував Олександр Коцюбко і члени Житомирської федерації футболу, а в коридорах «чергували» співробітники правоохоронних органів. Таким чином, в Житомирської області вже існує дві федерації футболу України: одна очолювана Олександром Коцюбком, а друга – Юрієм Опанащуком.
Заступник губернатора Житомирської області Віктор Балюрко відзначив, що облдержадміністрація не має підтвердження легітимності обласної федерації футболу очолюваної Коцюбко, тому влада визнає лише Опанащука головою організації. Голова професійної футбольної ліги України Мілетій Бальчос, який був присутній конференції, відзначив, що засмучений ситуацією, що склалася, в Житомирської області:«Я вважаю, що федерація розділилася на дві частин, і це «заслуга» Чернявського. Хочу вибачитися перед всіма, що свого часу активно лобіював Чернявського. На жаль, Олександр Петрович не виправдав надій, і не виконав поставлених перед ним завдань. Звертаюся до новообраного голови Юрія Опанащука, перед вами важлива задача – об'єднати федерацію футболу Житомирської області».

Голова ЖОФФУ Олександр Коцюбко (який був вибраний на позачерговій звітно-виборній конференції 2 січня 2011 року) відзначив, що конференція є нелегітимною. А влада області просто намагаються організувати федерацію футболу «під себе». Коцюбко вважає, що арбітром в цій проблемі повинна виступити Федерація Футболу України.
На цьому звісно все не закінчилося. Продовження «серіалу» відбудеться після офіційних коментарів Федерації Футболу України, тобто незабаром.

Немає коментарів:

Дописати коментар