Рейтинг

пʼятницю, 18 березня 2011 р.

Хто хоче очолити Федерацію футболу області?

Дивні процеси відбуваються у футбольному житті Житомирщини. В січні відбулася позачергова звітно-виборна Конференція, яка обрала головою Федерації області Олександра Коцюбка замість Олександра Чернявського. Однак, влада не визнає легітимності позачергового футбольного форуму і збирається скликати нову конференцію, певно, для того, аби «поставити» у керма свою людину. Принаймні такої думки дотримується голова Федерації футболу м. Житомира Володимир Ткач:
"З владних кабінетів лунає, що Конференція була як би незаконною. В докір ставиться те, що первинні організації - колективні члени Федерації були юридично не зареєстровані. Але ж цю роботу за попередні 4 роки мав провести пан Чернявський. Однак він навіть не зареєстрував організації, а, схоже, займався проїдання і пропиванням виділених для реєсратації коштів. Характерно: якщо на владному рівні Житомирщини говориться про нелегітимність конференції 12 січня, то Федерація футболу України визнала і підтвердила, що Олександр Коцюбко є законообраним головою Житомирської обласної федерації футболу. Зокрема у листі ФФУ від 3.03.2011р. зазначається: „ Федерація футболу України уповноважує Коцюбка О.П. представляти інтереси ФФУ в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування Житомирської області, а також заходах (конференції, виконкоми, наради, спортивні змагання тощо), які проводяться місцевими федераціями футболу. Коцюбко О.П. обраний головою Житомирської обласної федерації футболу на позачерговій звітно-виборній Конференції ЖОФФ 12 січня 2011 року”. Підтвердження підписане першим віце-президентом,виконавчим директор ФФУ О.І.Бандурко.
А тим часом Олександр Чернявський готує ще одну звітно–виборчу конференцію, призначену на 15 березня. Але ж вона також буде не легітимною, бо немає юридичної реєстрації первинних організацій! Однак, видно, на цю обставину тепер не звертається увага, адже захід організовується при активному втручанню чиновників обласної державної адміністрації. І це у той час, коли Федерація футболу Житомирщини активно запрацювала, отримавши відповідні повноваження та методичні рекомендації від керівництва ФФУ. Підготовка так званої конференції вносить суттєвий деструктив у підготовку до чергового спортивного сезону та чемпіонату області. Замість того, щоб розпочати підготовку футбольних клубів до чергового чемпіонату, чиновники з управління сім’ї, молоді та спорту займаються абсолютно не своїми функціями, втручаючись у роботу суто громадської організації, якою є Федерація футболу Житомирщини. Це є порушенням українського законодавства, яке забороняє подібну «опіку», не кажучи вже про підрив авторитету влади, яка потурає порушникам.
"І насамкінець заявляю, що федерація футболу м. Житомира відмовилася приймати участь у „афері” 15 березня" - сказав голова Федерації футболу м. Житомира Володимир Ткач.
А тим часом, наша журналістська група 12 березня спілкувалася з начальником Олевського району у справах сім'ї, молоді та спорту Існюком А.В. Шановний чиновник за годину до нашого приходу отримав факсом листа, в якому Федерація Футболу України офіційно звертається до голови Житомирської обласної адміністрації з проханням адекватно відреагувати на виникнення конфліктної ситуації. Деталі звернення ми оприлюднимо вже незабаром.

Немає коментарів:

Дописати коментар