Рейтинг

пʼятницю, 18 березня 2011 р.

Визначний день для всього району

26 жовтня 2010 року відбулося урочисте відкриття нового корпусу пологового відділення Олевської ЦРЛ. Того дня на офіційне відкриття до Олевська прибули поважні гості: голова Житомирської облдержадміністрації С.М. Рижук, начальник головного фінансового управління Г.Г. Ємченко, заступник начальника управління охорони здоров’я О.Я. Гусак. В той визначний день, всі одноголосно зазначали про необхідність введення в експлуатацію нового корпусу пологового відділення. Але лише через п’ять місяців по тому, відділення ефективно запрацювало, і в ньому вже народжуються немовлята.
Це приміщення будувалося цілих п'ятнадцять років. До цього часу жінки народжували у старому пологовому відділенні ЦРЛ. Однак північне місто нашої області славиться своїми матерями-героїнями, тож цілком логічно, що для продовження цієї славної традиції потрібен новий, добре облаштований пологовий будинок.
Новий стаціонар розрахований на п’ятнадцять місць, а ще має шість ліжок у запасі для хворих на інфекційні хвороби або тих, хто стихійно до Олевська потрапляє. Наприклад, прямо з потягу.
У пологовому відділенні працюють шестеро акушерів-гінекологів, тож дефіциту кадрів немає. Працівники охорони здоров’я розуміють, що для дітей потрібне все найкраще. Тож у пологове відділення закуплене нове обладнання: апарати для штучної вентиляції легень та виходжування немовлят, сповивальні столики з підігрівом та інше. У відділенні всі кабінети, кімнати і пологові зали естетично виглядають, і відповідають всім державним стандартам.
Доречі, 26 жовтня губернатор Житомирської облдержадміністрації Сергій Миколайович Рижук, перед урочистим перерізанням стрічки сказав: «Я бажаю усім матерям і сім’ям області брати приклад з Олевська, бо їх демографічна ситуація дещо краща за інші райони. Наші жінки повинні народжувати в комфортних умовах, а немовлята мають з’являтися на світ у безпечному місці».
Що ж, можна лише приєднатися до привітань, та щиро порадіти за весь Олевський район з відкриттям довгоочікуваного пологового відділення.

Немає коментарів:

Дописати коментар