Рейтинг

понеділок, 23 травня 2011 р.

Як олевчани День міста святкували...

День міста — день заснування чи одержання статусу міста. Звичайно, з офіційним тлумаченням не можливо не погодитися, тому що саме в кінці травня декілька років тому Олевськ отримав статус міста і святкує своє День народження. В суботу, 21 травня олевчани та гості Олевська однією дружньою родиною мали змогу відзначити 1034 роки з дня заснування міста.
В цьому році організатори свята запропонували всім бажаючим згадати і повернути традицію демонстрацій, коли люди, об'єднані однією метою і почуттями, крокують вулицями рідного міста. В цей день всіх об'єднала любов до Батьківщини, до землі наших дідів-прадідів, і мета у демонстрантів була теж одна – зробити все, щоб наше місто стало розвинутим і багатим.
Від парку ім. Гагаріна по вулиці Зої Космодем”янської пройшла урочиста колона до Соборної площі. Святковою колоною йшли вихователі і працівники дошкільних дитячих закладів міста. Приємно відмітити, що й тут разом з ними їхні вихованці. Серед демонстрантів багатодітні та молоді сім'ї міста – це та нова когорта, завдяки яким набуває нового звучання колись відомий лозунг – «Діти – наше майбутнє!».

Приємним подарунком та нововведенням стало привітання олевчан, котрі 21 травня святкуються своє День народження. При пред’явленні паспорта або свідоцтва про народження кожен іменинник отримав подарунок від Олевської міської ради та спонсорів.

Поблизу імпровізованої сцени проводилися виставки досягнень дошкільних дитячих закладів міста та виставка квітів. Всі мали можливість ознайомитися та оцінити великий талант народних умільців.

Для активних та сильних організатори разом з волонтерами приготували масу спортивних заходів. Не аби якого ажіотажу та зацікавленість натовпу викликав гирьовий вид змагань. Юні богатирі намагалися перевершити досягнення своїх попередників, як наслідок переможець зумів підняти 32-х кілограмову гирю близько 30 разів.

Ближче до сьомої вечора святковий настрій своїм землякам подарував інструментальний ансамбль «Фаворит» Олевської музичної школи. Слідом за ними на сцені з’явилися їх колеги з Андрушівського району - музичний ансамбль «Веселі музики».
В перерві між виступом гостей на сцену вийшли представники місцевої молоді, котрі своїм оригінальним та шаленим виступом змогли привернути увагу навіть байдужих до танців та музики людей.
На площі до пізньої ночі працювали атракціони та торгово-розважальні палатки, грала весела музика, а о 22.00 год. в небі над Олевськом засяяв святковий феєрверк, який з кожним новим святом стає все кращим!

Подарунок рідному місту

21 травня під час урочистого святкування Дня міста, перед багатотисячним натовпом надзвичайно вдало виступили учні Олевської ЗОШ №2 Олексій Ремньов та Олег Ушко.
Танцювальний дует сучасної молоді так зацікавив жителів та гостей Олевська, що навіть байдужі до мистецтва люди покинули свої місця й скупчилися навколо імпровізованої сцени.

Олевчанка чарівна

Неймовірно цікавий конкурс "Олевчанка чарівна” відбувся в Центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді в рамках Дня міста.
13 дівчаток, що навчаються в 3-х класах олевських шкіл, вийшли на сцену Центру щоб позмагатися між собою та вибороти право носити ім’я найчарівнішої дівчинки Олевська 2011 року.
Юні красуні демонстрували своїм суперницям та глядачам не тільки свою розкішну вроду, а і вміння дефілювати, танцювати та відповідати на логічні питання.
З перших секунд наші чарівниці перетворилися на казкових чорничок, котрі так жваво та весело танцювали під музику. І яких тільки костюмів не було: різномаїття барв та відтінків милували вибагливе людське око.

Другий вихід був у національному українському костюмі, і кожна конкурсантка разом з мамою подбала про те, щоб їх вбрання було найкращим та найоригінальнішим. Сучасні українці вміло поєднують у своєму вбранні національні і сучасні мотиви, ото ж, спідничка з українською сорочкою - саме те! А якщо вихід супроводжується українською піснею у колоритному виконанні ансамблю, то й зал реагує адекватно – на ура!
Звичайно, постійна зміна вбрання та стилю потребує чимало часу, особливо це стосується дівчат. Але під час перерви глядачам сумувати не було коли: щоразу на сцену виходили танцювальні та співочі колективи – вихованці Олевського ЦХЕТУМу.
І нарешті – третій, незрівнянний вихід – перед вщент заповненою залою олевські красуні з’являються в нарядах, яким могла б позаздрити Попелюшка на балу у короля. Поруч з маленькими джентльменами, які представили конкурсанток і були з ними разом у фіналі, дівчатка виглядали справжніми принцесами.

Вельмишановному журі, під керівництвом Заруби Т.В., було дуже важко визначитися. Всі учасниці і їхні мами потрудилися на славу, і кожна з учасниць є переможницею та красунею.

Проте, в кожному конкурсі є ті кому пощастило більше, а кому менше. Членами журі було відібрано переможну п’ятірку дівчаток, котрі вдягнули стрічку «Олечанка чарівна». Очей не можна було відірвати від чарівних посмішок юних принцес, котрі вражали своєю чарівністю оточуючих.
Абсолютною переможницею конкурсу «Олевчанка чарівна-2011» було визначено конкурсантку під номером 4 Дубицьку Ірина, котра і вдягнула почесну корону.
Всі учасники конкурсу отримали призи і подарунки, а глядачі – величезне задоволення.
Після закінчення офіційної частини свята в актовому залі було досить людно. На сцені перебували наші красуні разом зі своїми мамами, а присутні щосекунди на десятки фотоапаратів фотографували їх.

МАЗ зіткнувся з КРАЗом

У п’ятницю, 20 травня близько 9 години ранку на 231 км автодороги Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі водій автомобіля МАЗ, 38-річний мешканець Волинської області, рухаючись в напрямку м.Рівного, на регульованому перехресті автодороги виїхав на червоний сигнал світлофора та здійснив зіткнення з автомобілем КРАЗ під керування 27-річного мешканця Новограда-Волинського, який рухався на зелений сигнал світлофора.

Внаслідок ДТП обидва водія вантажівок та пасажир КРАЗа отримали тяжкі тілесні ушкодження, з якими їх було доставлено до реанімаційного відділення лікарні.

Загалом, 604 порушення Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах Житомирщини упродовж минулих вихідних.
За інформацією УДАІ УМВС України в Житомирській області, затримано 77 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. За перевищення швидкісних режимів складено 294 адміністративних протоколи.