Рейтинг

понеділок, 23 травня 2011 р.

Як олевчани День міста святкували...

День міста — день заснування чи одержання статусу міста. Звичайно, з офіційним тлумаченням не можливо не погодитися, тому що саме в кінці травня декілька років тому Олевськ отримав статус міста і святкує своє День народження. В суботу, 21 травня олевчани та гості Олевська однією дружньою родиною мали змогу відзначити 1034 роки з дня заснування міста.
В цьому році організатори свята запропонували всім бажаючим згадати і повернути традицію демонстрацій, коли люди, об'єднані однією метою і почуттями, крокують вулицями рідного міста. В цей день всіх об'єднала любов до Батьківщини, до землі наших дідів-прадідів, і мета у демонстрантів була теж одна – зробити все, щоб наше місто стало розвинутим і багатим.
Від парку ім. Гагаріна по вулиці Зої Космодем”янської пройшла урочиста колона до Соборної площі. Святковою колоною йшли вихователі і працівники дошкільних дитячих закладів міста. Приємно відмітити, що й тут разом з ними їхні вихованці. Серед демонстрантів багатодітні та молоді сім'ї міста – це та нова когорта, завдяки яким набуває нового звучання колись відомий лозунг – «Діти – наше майбутнє!».

Приємним подарунком та нововведенням стало привітання олевчан, котрі 21 травня святкуються своє День народження. При пред’явленні паспорта або свідоцтва про народження кожен іменинник отримав подарунок від Олевської міської ради та спонсорів.

Поблизу імпровізованої сцени проводилися виставки досягнень дошкільних дитячих закладів міста та виставка квітів. Всі мали можливість ознайомитися та оцінити великий талант народних умільців.

Для активних та сильних організатори разом з волонтерами приготували масу спортивних заходів. Не аби якого ажіотажу та зацікавленість натовпу викликав гирьовий вид змагань. Юні богатирі намагалися перевершити досягнення своїх попередників, як наслідок переможець зумів підняти 32-х кілограмову гирю близько 30 разів.

Ближче до сьомої вечора святковий настрій своїм землякам подарував інструментальний ансамбль «Фаворит» Олевської музичної школи. Слідом за ними на сцені з’явилися їх колеги з Андрушівського району - музичний ансамбль «Веселі музики».
В перерві між виступом гостей на сцену вийшли представники місцевої молоді, котрі своїм оригінальним та шаленим виступом змогли привернути увагу навіть байдужих до танців та музики людей.
На площі до пізньої ночі працювали атракціони та торгово-розважальні палатки, грала весела музика, а о 22.00 год. в небі над Олевськом засяяв святковий феєрверк, який з кожним новим святом стає все кращим!

Немає коментарів:

Дописати коментар