Рейтинг

пʼятницю, 4 березня 2011 р.

На території Олевського району почастішали крадіжки

Останнім часом на території Олевського району почастішали крадіжки. Зникнення мобільних телефонів - це, як кажуть правоохоронці, вже майже щоденна справа. Більш серйозні злочини, наприклад, пограбування магазинів, будинків трапляються, на щастя, рідко. У таких випадках, група оперативників одразу виїжджає на місце події, досліджує місце злочину і, як правило, знаходить злочинця.
Незвичним для співробітників Олевського райвідділу внутрішніх справ стали крадіжки, пов'язані із зникненням автомобільних коліс. Свої автомобілі власники нерідко залишають на ніч біля будинків або біля проїжджої частини. Темна пора доби не тільки «друг» молоді добре «дружать» з нею і злочинці, не до кінця усвідомлюючи, що все таємне раніше чи пізніше, але обов'язково стає явним!
Перший факт крадіжки коліс був зафіксований правоохоронцями у серпні 2010 року в Олевську, другий - у жовтні в селі Варварівка, і третій - в січні цього року в Олевську.
Невідома особа домкратом піднімала машини і без усіляких труднощів знімала два задніх колеса з дисками. А власників авто, котрі вранці поспішали на роботу або по своїх справах, чекав неприємний сюрприз.
Особливих відмінностей моделі автомобілів - автівки ВАЗ-2107 2104 - не мали. Єдине, за що можна було «зачепитися» правоохоронцям - це протектори шин. Адже останні поцуплені колеса мали свій особливий візерунок, були дорогі і високої якості. Для оперативників це стало вагомим доказом.
Як то кажуть, той, хто шукає, той завжди знайде... В Олевську, біля кооперативного ринку, співробітники райвідділу звернули увагу на припарковане авто з подібними до викрадених шинами Власником автомобіля виявився молодий 20-річний чоловік із села Лопатичі, який нещодавно закінчив середній навчальний заклад і не міг влаштуватися на роботу. У його власності перебував автомобіль, але, не маючи коштів, щоб змінити на ньому шини, він вдався до злочину - першого разу обирав собі «подарунок» цілеспрямовано шукаючи шину за смаком іншого разу - випадково помітив, що стоїть машина з непоганим «взуттям» «не на своєму місці», тож приїхав і зняв. А третього разу його спокусила гарна, дорога гума захотілось нею заволодіти. Невідомо скільки ще б продовжував хлопець злочинну діяльність, як би його не затримали правоохоронці.
На даний час стосовно затриманого порушена кримінальна справа, проводиться досудове розслідування. Він зізнався у злочинах по всіх трьох фактах і, зі слів працівників міліції, розкаявся у своїх вчинках Враховуючи той факт, що раніше він не був судимий, має позитивні характеристики, свою вину повністю визнає і готовий відшкодувати матеріальний та моральний збитки постраждалим, скоріше за все, він отримає умовний термін. Його долю вирішить суд.
На жаль, подібні факти за участю молоді не поодинокі. Часто батьки навіть не цікавляться, звідки у їх дітей беруться гроші на дорогі речі, тоді як їх дитина не має власних доходів. У випадку з нашим «героєм» батьки навіть не спитали сина - звідки у нього дорогі шини, при тому, що він безробітній, не має власної сім'ї і проживає разом із ними.
Тож, дорогі батьки, цікавтесь життям своїх дітей, щоб вчасно відвернути їх з хибного шляху, на який їх може направити спокуса легкої наживи.

Чоловік вбив власну дружину

28.02.2011 року близько 10.10 години до чергової частини Олевського РВ УМВС України в Житомирській області по телефону «102» надійшло повідомлення від громадянина С., жителя смт. Діброва Олевського району, про те що в смт. Діброва по вул. Вокзальній, місцевий житель М., перебуваючи в збудженому стані, з ознаками білої гарячки, тримаючи ножа в руках, бігає по вулиці населеного пункту. На місце події виїхала наряд міліції на чолі з начальником Олевського РВ УМВС підполковником міліції Бовсуновським Ю.В.
При виїзді на місце події слідчо-оперативної групи в смт. Діброва був затриманий громадянин М., поведінка якого була неадекватна, за ознаками схожа на при ступи білої гарячки.
Під час огляду будинку гр. М., за адресою смт. Діброва, Олевського району, в приміщенні будинку, а саме на дивані кімнати залу, було виявлено труп його дружини гр. Т. 1972р.н., на тілі якої, а саме обличчі, маються видимі синці у вигляді: окремих пятен синьо-бурого кольору, численні садини на обличчі та стегнах.

Тіло покійної для проведення розтину та встановлення об’єктивних причин смерті направлено для розтину до СМЕ м. Коростень. При проведенні огляду місця події було застосовано фотозйомку, вилучено сліди біологічного походження, волосся, ніж.
В ході розтину проведеного 01.03.2011 року судово-медичним експертом на тілі Т. виявленні тілесні ушкодження у вигляді: внутрішньо черепної травми, численних синців та саден голови, обличчя, шиї, тулуба, верхніх та нижніх кінцівок.
Згодом слідчими було встановлено встановлено, що 27.02.2011 року біля 22 години, чоловік перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння умисно наніс численні удари руками по тулубу та в місце розташування життєво-важливих органів – голову, чим заподіяв смерть своїй дружині. Смерть жінки настала внаслідок внутрішньо-черепної травми.
01.03.2011 року СУ УМВС України в Житомирській області за даним фактом порушено кримінальну ст.115 ч.1 КК України.

М. затриманий в порядку ст.115 КПК України.
Офіційна інформація надана Олевським РВ УМВС України в Житомирській області.

Кримінальна Олевщина. Звіт за минулий тиждень

В період з 21 по 27 лютого 2011 року Олевським РВ УМВС України в Житомирській області проведено комплекс заходів, спрямованих на розкриття злочинів та їх профілактику на території обслуговування.
На протязі тижня було зареєстровано 46 заяв та повідомлень про злочини і пригоди.
На території району за минулий тиждень було зареєстровано 7 злочинів.
Зокрема:
- Під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання під умовною назвою «Метал», було встановлено осіб які вичнили крадіжку повітряної лінії зв’язку між населеними пунктами Новоозерянка - Озеряни – Рудня –Озерянська Олевського району, Житомирської області. На даний час по даному факту порушена кримінальна справа № 180034 за ст.185 КК України.
- Під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання під умовною назвою «Метал», було встановлено, особу яка вчинила крадіжку, кабелю довжиною 5,2 метри, який сполучає абонентів які проживають на території станції Білокоровичі з іншими абонентами.
- У результаті проведення оперативно-розшукових заходів встановлено особу яка вчинила крадіжку з магазину «Продукти» в смт. Н.Білокоровичі в ніч з 29.01.2011 р на 30.01.2011 р.
По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст.185 ч.3 КК України.
- В ніч з 24 на 25 лютого невідомою особою було здійснено крадіжку домашньої птиці (5 індиків) з господарства в смт. Діброва шляхом зриву навісного замка. На даний момент тривають роботи по встановленню особи яка вчинила дану крадіжку та питання про порушення кримінальної справи.
Вживалися ряд заходів, щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на території Олевського району.
За звітну неділю працівниками ВДАІ було складено 58 протоколи, з них:
- за ст.130 ч. 1 (керування в нетверезому стані) – 8;
- ст.122 ч.1 (перевищення швидкості, зупинка в не призначених місцях,) – 33;
- ст.122 ч.2 – 6;
- ст.127 ч.1 (порушення допущені пішоходами) – 4;
- ст.123 ч.1 (проїзд залізничних переїздів) – 3;
- ст.126 ч.1 (відсутність страхового полісу) 4;
За минулий тиждень працівниками райвідділу було складено 28 протоколів про адміністративні правопорушення.