Рейтинг

вівторок, 19 квітня 2011 р.

Вони і грають, і прибирають

Не зважаючи на негоду і поривчастий сильний вітер, у п’ятницю на стадіоні «Колос» зібралися дійсно небайдужі до спорту хлопці, котрі прийшли сюди далеко не тренуватися.
У руках відомі місцеві футболісти тримали граблі, сапки, мішки для сміття. Гравці двох найкращих футбольних команд «Штурм» та «Партизан» прийшли на головний спортивний майданчик міста для того, щоб навести порядок напередодні відповідальних матчів Кубка області «Весна-2011».

Як ми вже повідомляли, стан нашого стадіону та прилеглої території давно бажає кращого. Головною причиною тут була і залишається байдужість органів влади до цієї споруди та спорту взагалі, яка активно «компенсується культурою» місцевих вболівальників.
Тож і маємо з одного боку горбате із «залисинами» поле, голі цементні тумби замість лав, повну відсутність будь-яких зручностей, навіть узаконеного електрозабезпечення, а з другого – гори сміття, купи битого скла, безглузді написи.

Як вдалося з’ясувати у деяких відповідальних працівників, перспективи стадіону на даний час залишаються туманними.
Тож спортсмени самотужки прибирали сміття, у вивезенні якого посприяла міська рада через «Будпослуги-2».
Варто віддати належне позитивно налаштованих хлопців, котрі своїми діями подають хороший приклад для наслідування, і тим самим ще раз доводять своє життєве лідерство. Молодці, так тримати!!!

Олевські комуністи привернули до себе увагу... Далі буде

Сьогодні, близько 11-00 години ранку відбулася Акція протесту біля стін Олевської райдержадміністрації. Ініціатор зібрання громадян стали представники комуністичної партії Олевського району, котрі напередодні рознесли чимало агітаційно-провокаційного матеріалу жителям міста та району. Крім цього, комуністи розклеїли свої матеріали на стовпах, що є грубим порушенням Правил благоустрою міста Олевськ.
Підтримати акцію протесту прийшло близько п’яти десятка людей, котрі разом зі своїми червоними лідерами вимагали перегляду рішень сесії районної і міської рад щодо закриття Дружбівської дільничної лікарні та увічнення фашистського прихвостня і ката Бульби-Боровця. Також активісти протестували проти закриття малокомплектних шкіл, подальшого знищення сільської соціальної інфраструктури, підвищення пенсійного віку, цін на хліб, ліки, електроенергію, газ, пальне, безробіття, і т.д.
Особливо цікавий є факт, що напередодні Житомирська обласна рада прийняла рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях області поруч з українським. Звичайно, ця тема не залишилася поза увагою, і до цього часу є «гарячою». Разом з тим, сьогодні відбудеться сесія Олевської міської ради, а завтра районної. І не може залишитися не помітним те, що акція протесту не просто збіг обставин, а заздалегідь спланована театральна вистава.
Користуючись гучномовцем, лідер протестуючих привернув увагу перехожих та керівництва району. Голова Олевської РДА Дяченко А.В. намагався піти на контакт з мітингувальниками, але комуністи всіляко намагалися завадити як і чиновнику, так і іншим небайдужим громадянам донести свою позицію. За короткий час все дійшло до абсурду: пристрасті нагрівалися, посипалася брудна лайка, міліція була на по готові.
Молодь, яка всіляко намагалася переконати прихильників комуністичної ідеології, ще більше збунтувала протестуючих. На слова молодіжних лідерів: «під серпасто-молоткастим прапором вбивали, мордували і морили голодом мільйони українців» в комуністів знайшлася своя відповідь…
На додачу, серед натовпу з’явилися не адекватні люди, у явно вираженому алкогольному стані, котрі свідомо йшли на конфлікт, тим самим підливаючи масло у вогонь. За півтори години комуністи згорнули свої прапори й розійшлися, не розуміючи того, що своїми діями вони лише посилили внутрішню ворожнечу.

Капітальний ремонт вулиці Княгині Ольги?...

Сьогодні, вперше за тривалий час, працівники дорожнього господарства професійно віднеслися до своєї роботи. Зважаючи на постійні нарікання та дискомфорт, який створювала вщент розбита вулиця Княгині Ольги, у влади, нарешті, руки і до неї дійшли.
Служба обласного автодору надала німецьку спецтехніку, за допомогою якої знімається верхнє тверде покриття. Відпрацьований асфальт працівники Олевського шляхового управління перевозять на інші вулиці, де конче необхідно залатати дірки.
За попередніми даними, планується повністю зняти тверде покриття, та постелити новий цілісний асфальт. Якщо все буде складатися найкращим чином, роботи закінчать найближчим часом – перед Великоднем.