Рейтинг

пʼятницю, 13 травня 2011 р.

Проект Олевської громадської організації "Креативний загін"

Сьогодні молодь – це ті, хто завтра будуть працювати, народжувати дітей, приймати важливі рішення для нашої держави. Нам, представникам Олевської громадської організації «Креативний загін», не байдуже майбутнє рідного міста, тому ми намагаємося реалізувати власний проект.
Для роботи над створенням Стратегії розвитку міста необхідно залучити якомога більше громадян, в тому числі і молоді. Розуміючи, що рівень обізнаності останніх в невеликих містечках не значний, ми вирішили створити молодіжний консультаційний центр, який дасть змогу захистити права і врахувати інтереси вразливої групи населення під час визначення стратегічних цілей сталого міського розвитку.
У листопаді 2010 року офіційно зареєстровано ОГО "Креативний загін". Із того часу ми співпрацюємо із молодіжними громадськими організаціями України та громадськими радами міста, з учнівською міською радою, які, сподіваємося, сприятимуть поширенню інформації про проект. Проведено ряд заходів різного спрямування, що ознайомило громадськість міста із напрямком діяльності організації. Поряд із участю в конкурсі шукається можливість інших джерел фінансування проектів Олевської громадської організації «Креативний загін».

В рамках проекту ми плануємо відкрити офіс, у якому на безкоштовній основі молодь зможе отримати відповідь на своє запитання та отримати допомогу. Людина, яка постійно сидітиме в консультаційному центрі буде реєструвати прохання та надавати будь-яку інформацію в межах своїх повноважень. На даний момент ми вже маємо електронний міський довідник з координатами всіх відповідних служб. Крім цього, до роботи буде залучений юрист-консультант для надання постійної юридичної допомоги.
Постійна співпраця та допомога молоді міста сприятиме більшій довірі та розширенню чисельності організації. З часом ми плануємо сформувати з «новачків» молодіжну ініціативну групи, котра отримає необхідні знання у сфері місцевого самоврядування та молодіжного лідерства. Це стане можливо в рамках обміну досвідом з різними молодіжними громадськими організаціями та напрямками. Даний крок дасть можливість сприяти залученню креативної молоді до написання Стратегії розвитку міста.

Зйомка та створення соціального відеоролику на тему «Мій рідний край – моя Батьківщина!» допоможе молоді, яка ще вагається, по іншому подивитися на місто та усвідомити ціну поставленої мети. Разом з тим, розробка власного Інтернет-ресурсу та його подальша розкрутка в соціальних мережах дозволить налагодити контакт з молоддю.
Для проведення спортивних змагань ми маємо дипломованих та досвідчених спеціалістів, котрі є засновниками Олевської громадської організації «Креативний загін».
В рамках проекту планується проводити заходи по облаштуванню та прибиранню певної території міста. Сподіваємося, що залучення молоді до громадської роботи в майбутньому стане постійним явищем.
Найактивніші учасники проекту матимуть змогу разом з організаторами відвідати Львів або Київ, та зустрітися з представниками Всеукраїнських молодіжних організацій.
При вдалій роботі за період передбачений проектом, ми плануємо знайти інші джерела фінансування або підшукати нове приміщення, яке буде постійно належати Олевській громадській організації «Креативний загін».
Загальний бюджет проекту 62210 гривень, серед яких кошти донора - 49768 гривень, а решта - 12442 гривень покладається на плечі нашої організації. 11 травня офіційно закінчується прийом документів, а з 16 травня по 1 червня відбудеться другий етап оцінювання проектних заявок.
Незважаючи на те, що Олевська громадська організація «Креативний загін» вперше приймає участь у розробці проектів, кожен її член свято вірить у перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар