Рейтинг

пʼятницю, 13 травня 2011 р.

"Червоний прапор" - тема №1 для українців

Після урочистих заходів з нагоди 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні, розмовами про червоний прапор так і не вщухли, а на фоні кривавих подій у Львові «червоні прапори» набрали більшого розголосу.
Дякую Богу, мітинг в Олевську з нагоди річниці Перемоги пройшов порівняно тихо. Проте до сих пір точаться суперечки стосовно підняття червоного прапора над адміністрацією перед початком урочистого заходу.
Але звичайний народ не так вразив піднятий прапор, як чимала кількість комуністичної символіки під час параду та урочистої ходи. З огляду на це, можна зробити висновок, що акція готувалися ретельно.
Поруч з цим, над багатотисячним натовпом майоріли синьо-жовті державні прапори, один з яких розміром 2 на 3 метри. Їх несли молоді активісти, котрі підтримали загальноукраїнську акцію «9 травня, я підніму прапор своєї Батьківщини».

Як стверджують експерти, влада була свідома наслідків ініціативи відсвяткувати 9 травня з червоним прапором. Така ініціатива працювала на розкол країни. Червоний прапор для багатьох не сприймається як символ перемоги над фашизмом, а як символ радянської окупації, особливо у західних областях. І влада це прекрасно розуміла. Тому такі ініціативи влади були цілеспрямовано скеровані на розкол суспільства і сутички.
Україна цього року глибоко вразила й цивілізований світ. Коли 9 травня Європа побачила, як на 20-му році незалежності України увесь Хрещатик ряснів більшовицькими прапорами, а Віктор Янукович стояв поруч портретів Сталіна - Європа «здригнулася».

Академік НАНУ Мирослав Попович погодився, що ініціативи владної більшості щодо використання червоного прапору на рівні з національним є провокацією. "По-перше, - сказав він, - влада образила самих ветеранів, які хотіли спокійно відсвяткувати цей день, без зайвих дискусій і тим паче сутичок. По-друге, влада зганьбилася перед світом. Мені соромно за країну. А про події з України в цей день повідомляли активно європейські ЗМІ”.

Немає коментарів:

Дописати коментар