Рейтинг

пʼятницю, 13 травня 2011 р.

Скільки коштує порядність?

Вже двадцять років наша країна теоретично намагається вирулити на прямий шлях розвитку, який влаштував би усіх. Багато українців існують на межі бідності, але все-таки радіють життю, дякують Богові за те, що мають, не просять більшого і намагаються жити так, щоб поруч з ними гарно жилося іншим людям. Але є ще одна категорія, і за спостереженнями, ця категорія ділиться на дві групи. До першої відносяться невдахи, які не бажають ні вчитися, ні працювати, воліють за краще дивитися у чарку, брудно лаятися і крушити все навколо себе. До другої групи відносяться ті, яким завжди мало - грошей, землі, багатства, і страшніші ті з них, які намагаються хизуватися тим, що мають більше: чи новим "навороченим" автомобілем, чи вищим парканом біля власного "замку" або породистим псом, якому можна все.
Наводимо читачам приклади про представників цих груп, які, на жаль, живуть в Олевську, десь зовсім поруч з нами.

Петро Лукашович Романчук, вже 7 років проживає у новозведеному будинку у кінці вулиці Свято-Миколаївської на в'їзді в Олевськ з боку Кишина. Щороку навесні він намагається озеленити узбіччя дороги, висаджуючи вздовж паркану саджанці лип. Проте жодному із деревець так і не вдалося не те що порадувати господаря чи переїжджих зеленню листочків та приємним ароматом квітів, а хоча б як слід укорінитися. Нещадна рука безголових вандалів трощить усе без розбору. Не стала винятком і нинішня весна - більшість саджанців знову постраждали.

Ще одна відвідувачка звернулася до міського голови А.В. Повара та редактора газети "Новини Олевська" Ю.В. Халімончука. Схвильованим голосом розповіла, як там, де вона мешкає - на межі переходу Олевська у Варварівку, живеться простим людям. Зокрема, її обурення стосувалося собак - породистих псів, яких позаводили собі олевські "мажори". Саме вони - собацюри - почувають і поводять себе, як господарі - не дають змоги вранці і ввечері проїхати чи пройти тому, хто не має крутого автомобіля, а вночі, збившись у зграї, витолочують людські городи.
Оскільки докричатися до власників собак за товстовисокими мурами практично неможливо, попросила передати цей глас народу через газету - може хоч так дійде?...

Ми звернулись до заступника міського голови В.В. Колбасюка за коментарем. Василь Васильович сказав, що поводження з домашніми тваринами обумовлено тепер Правилами благоустрою міста, затвердженими сесією міської ради і надрукованими у "Новинах Олевська". Якщо господарі домашніх тварин порушують Правила, то потім не повинні ображатися, якщо з їхніми улюбленцями поводитимуться так, як з бездомними тваринами.

Немає коментарів:

Дописати коментар