Рейтинг

пʼятницю, 25 березня 2011 р.

Низький уклін Вам, олевчани

24 березня найкращі колективи Олевського району виступали на сцені Житомирського обласного музично-драматичного театру ім. Кочерги із творчим звітом, присвяченим 20-й річниці незалежності України.
Варто зазначити, що підготовка до відповідального виступу тривала порівняно не довго, і встигла відзначитися досить високим рівнем емоційної напруги, колосальним об’ємом роботи, та масовістю. Давно не бачила славнозвісна Олевщина такої кількості місцевих артистів! Близько 200 найталановитіших жителів району, та приблизно стільки ж звичайних громадян, котрі так чи інакше мали відношення до підготовки святкової програми.
Шість автобусів та вантажівка з декораціями прибули зранку до Житомира, щоб розміститися й вдало підготуватися до виступу. Паралельно з генеральною репетицією, у фойє драмтеатру наш район був представлений у виставкових композиціях. Всі охочі могли побачити чудові вишиванки народних майстринь, роботи художників, розпис на каменях, роботи вихованців Олевського ЦХЕТУМу та учнів шкіл району.
І ось настала така довгоочікувана та хвилююча мить - вихід на велику сцену. Дивовижні та зачаровуючи слова ведучих з перших секунд перенесли глядачів до таємничої Олевщини. Зал оплесками зустрічав, та ще більшими оплесками проводжав зі сцени учасників. Було незрівнянно, коли як однин, працюючи злагоджено, виступали народні колективи, естрадні співаки, спортсмени, молодь та маленькі дітки.

Фольклорну частину концерту представили: народний колектив «Чарівниці» (с.Комсомольськ), самодіяльні колективи «Калина» (с.Кишин), «Журавлинка» (с.Журжевичі), «Кумоньки» (с.Сущани), Троїсті музики (Новобілокоровичі), «Спєваночки» (с. Сущани).
Позитивний настрій та справжню живу музику дарували присутнім працівники культури Олевського РБК «Калиновий цвіт» та колектив «Фарби».
Не залишилися поза увагою виступи гуртів «Олевчани» і «Серпанок», та інструментального ансамблю «Фаворит», у складі якого близько десятка чоловік різного віку.
Артистичністю та потужним голосом зачарували сольні виступи Олексія Будніка та Віктора Данюка.
Незрівнянну насолоду отримували всі під час виступів хореографічних колективів району. Серед них «Сузір’я», «Перлина», маленькі та дорослі «чорнички», викладачі Олевської музичної школи.

Драйвовими та запальними видалися виступи олевських спортсменів. Юні козаки показали висококласні бойові прийоми та трюки, а футболісти продемонстрували справжнє шоу з м’ячем.
Зал вибухнув! Люди тричі аплодували стоячи. Це було переконливим доказом того, наскільки вдалим видався запланований захід.
На сцену піднявся губернатор Житомирської області С.М.Рижук, якого люб’язно зустріли щирі олевчани хлібом-сіллю. Сергій Миколайович висловив своє задоволення від побаченого, та подякував всьому Олевському району за подаровані хвилини щастя та радості.
Свої слова вдячності та гордість за олевчан урочисто промовив голова Олевської РДА А.В. Дяченко. Андрій Васильович переконався в тому, що Олевщина має таланти та не аби який потенціал.
На такій веселій ноті святкова програма закінчилася. Але вона продовжувалась, і до сих пір жива у серцях тих, хто відчував та дарував незрівнянну насолоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар