Рейтинг

вівторок, 26 квітня 2011 р.

25-та річниця Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, в день 25-ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи в районному будинку культури відбулися урочисті заходи. Нагадаємо, що 26 квітня 1986 року сталася екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.
Хвилиною мовчання олевчани розпочали вшановувати пам'ять загиблих та потерпілих від катастрофи. Далі на сцену піднялися голова Олевської РДА Дяченко А.В., голова районної ради Харченко М.А., та мер Олевська Повар А.В. Кожен з чиновників з великою шанобливістю віднісся до відзначення річниці трагедії, та в один голос зазначили, що влада повинна всіляко підтримувати ліквідаторів Чорнобильської АЕС.
Концертна програма, котра була підготовлена заздалегідь, перепліталася з благодійним аукціоном. Всім присутнім в залі пропонувалися дитячі витвори народно-декоративного мистецтва. Гроші, отримані від реалізації продукції були направлені шістьом сім’ям, діти яких серйозно постраждали від аварії на атомній станції.

Зважаючи на те, що більша частина присутніх були школярі, тому вся надія покладалася на свідомих дорослих людей. Останні не з великим азартом, але купували витвори дитячого мистецтва. Дещо продавалося за 30 гривень, інше за 100, але й не обійшлося від приємних несподіванок. За найбільшу картину олевські вельможі змагалися до останнього. Її власником став А.В. Повар, котрий поповнив благодійну скарбничку на суму 650 гривен.

Крім цього, начальник штабу Олевського куреня Ю.В. Халімончук, від імені всього місцевого козацького осередку поклав до загального фонду 500 гривень. За підрахунками за час проведення культурно-масового заходу було зібрано 3062 гривні.
На завершення організатори подякували всім, хто не залишився байдужим, та морально й матеріально підтримав людей, котрі так потребують допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар