Рейтинг

понеділок, 11 квітня 2011 р.

Олевськ сьогодні і в майбутньому. Внесіть свою пропозицію


Основою та джерелом ресурсів Сталого розвитку є Місцевий Економічний Розвиток (далі - МЕР). Щоб МЕР дійсно відповідав потребам населення, потрібна конструктивна громадська участь на всіх етапах МЕР, при цьому кожний крок стратегічного планування має просувати майбутній документ до подальшого процесу його реалізації, тому механізм впровадження, моніторингу і актуалізації стратегії МЕР закладаються на всіх етапах стратегічного планування.
Як вже повідомлялося, робоча група по реалізації проекту «Сталий міський розвиток» отримала звання і певні навички щодо складання Стратегічного плану розвитку Олевська.
Серед основних етапів стратегічного планування – визначення Місії і Бачення розвитку міста.
Місія – це причина появи, основне призначення, унікальні особливості та конкретні переваги міста. Місія відображає зв'язок минулого з сьогоденням і демонструє кращі особливості, які громада хотіла б зберегти.
Стратегічне бачення – це спільна, погоджена на основі консенсусу, думка жителів міста про те, яким місто має виглядати у майбутньому.
Сьогодні робоча група пропонує для обговорення з вами, шановні олевчан, проекти Місії і Бачення розвитку нашого міста, які стануть складовими Стратегічного плану розвитку міста.
Місія
Місто Олевськ –
- одне з найстаріших міст древньоруських княжих часів, славу яких більше 1000 років зберігає городище «Бабина гора»;
- серце українського Полісся на скелястих берегах мальовничої «медової річки» Уборть з цілющим повітрям густого смарагдового лісу;
- затишне місто з пам’ятками археології та архітектури;
- край волі, відомий партизанською славою та Олевською республікою;
- духовний центр регіону, сучасний еталон багатоконфесійності, де живуть щирі, працьовиті та гостинні люди.
Стратегічне бачення майбутнього міста
Олевськ -
- місто привабливе для реалізації інвестиційних проектів;
- місто з розширеними межами за рахунок об’єднання найближчих територіальних громад;
- місто з розвинутою економікою та самодостатнім бюджетом, що формується новоствореними малими продуктивними багатопрофільними підприємствами;
- місто з розвинутою громадою, що складається з освічених багатогранних особистостей з почуттям любові до рідного краю;
- чистий охайний регіональний центр зеленого туризму, комфортний для олевчан та гостей міста.
Шановні жителі Олевська, майбутнє міста у наших руках. Стратегічний план розвитку міста - це документ, який ми повинні створити спільними зусиллями для того, щоб потім разом його реалізувати. То на даному етапі чекаємо на ваші пропозиції, запитання і документи щодо Місії і Стратегічного бачення Олевська, які будуть враховані при затвердженні Стратегічного плану розвитку міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар