Рейтинг

понеділок, 11 квітня 2011 р.

КРУ в Житомирській області виявило порушень на суму 242,1 млн. грн.

«Результати роботи органів контрольно-ревізійної служби області свідчать про недостатню організацію внутрішнього контролю в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, що призвело до значних втрат фінансових ресурсів бюджетами різних рівнів», - про це йдеться у розпорядженні Житомирського губернатора Сергія Рижука «Про зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни».
Текст розпорядження – на офіційному сайті облдержадміністрації.
Упродовж 2010 року в результаті проведення контрольних заходів виявлено фінансових порушень на загальну суму 242,1 млн. грн.
Із вищезазначеної суми встановлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 68,1 млн. грн.: у тому числі до незаконних витрат – на 42,0 млн.грн., недоотримано фінансових ресурсів - 20,0 млн.грн., проведено нецільових витрат – на 2,4 млн.грн. Інших порушень фінансової дисципліни виявлено на загальну суму 174,0 млн. грн., у тому числі оплачено за державні кошти вартість товарів, робіт та послуг без проведення процедур закупівлі – на 46,3 млн. грн.
Органами контролю забезпечено відшкодування виявлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 42,1 млн.грн., інших порушень фінансової дисципліни усунуто на загальну суму 102,0 млн. грн.
За результатами матеріалів перевірок застосовано 547 фінансових санкцій, у тому числі зменшено асигнування 103 розпорядникам бюджетних коштів на суму 0,8 млн.грн.
З метою усунення виявлених порушень контрольно-ревізійним управлінням в Житомирській області у 2010 році пред’явлено 21 позов до суду в інтересах держави на загальну суму 10,9 млн.грн.
За вчинені фінансові порушення протягом 2010 року 1101 особу притягнуто до адміністративної відповідальності. За вчинені бюджетні правопорушення та недотримання вимог законодавства при здійсненні державних закупівель складено 250 протоколів на відповідальних осіб, які передані на розгляд до судових органів.
За наслідками розгляду матеріалів контролюючих органів порушено 37 кримінальних справ.
Сергій Рижук зобов’язав районні державні адміністрації, міськвиконкоми, структурні підрозділи облдержадміністрації невідкладно розглядати відповідно до законодавства питання про доцільність перебування на посаді керівників бюджетних установ, якими не забезпечено здійснення належного контролю за збереженням і використанням державних ресурсів, допущено факти порушення законодавства з фінансових питань, перешкоджання проведенню органами державної контрольно-ревізійної служби контрольних заходів або невиконання їх законних вимог щодо усунення виявлених порушень.

Немає коментарів:

Дописати коментар