Рейтинг

суботу, 7 травня 2011 р.

Підписано меморандум про співробітництво між регіональним центром та райдержадміністрацією

Досить важливим кроком у напрямку формування плідної співпраці по впровадженню цілеспрямованої інвестиційної політики на Олевщині стало підписання минулого тижня меморандуму про співробітництво між Житомирським регіональним центром та Олевською райдержадміністрацією.
Підписання документу відбулося під час зібрання, яке пройшло під головуванням керівництва району. До присутніх у залі голів сільських, селищних рад, керівників підприємств, установ, організацій та ін. звернувся голова РДА А.В.Дяченко, який розповів про інвестиційний розвиток і соціальний потенціал району.
Затим директор Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку М.О.Кілар здійснив презентацію згаданого центру. За словами Мирослава Олександровича, дана бюджетна установа була створена у серпні 2010 року. За період діяльності Житомирським представництвом було впроваджено цілий ряд ініціатив, ініційовано створення в області демонстраційного центру з інноваційної діяльності та формування регіональних пріоритетів розвитку, сформовано базу даних більше як із 150 інвестиційних пропозицій та проектів області, частина з яких (а це понад 40) розміщена у базі даних Держінвестицій, надано консультаційні послуги по розробленню проектів та їх супровід; центром щорічно проводиться робота щодо відбору бізнес-планів та проектів для участі в різних спеціалізованих експозиціях та виставках, форумах тощо.
Регіональний центр чітко окреслив усі проблемні питання, які гальмували та гальмують, в прямому розумінні цього слова, належний розвиток високих технологій, впровадження стратегічно важливих галузевих проектів та нарощення інвестиційного та інноваційного потенціалу області.
М.О.Кілар довів до відома усіх, що на рівні держави у поточному році в черговий раз проводиться конкурс на здешевлення відсоткових ставок по банківським кредитам, як! керівники підприємств отримували раніше і використовують зараз для впровадження своїх інвестиційних проектів. Тому центр надає таку практичну допомогу у формуванні і підготовці необхідного пакету документів для участі кожного зацікавленого , підприємства у такому конкурсному відборі.
Більш детально про умови і участі у конкурсі інвестиційних проектів, а також про комплекс заходів, які у найближчій перспективі має намір здійснити державна бюджетна установа Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку" та Держінвестицій України, розповів заступник директора регіонального центру з інвестицій та розвитку В.В.Сівко.
Про найбільш конкурентоспроможні інвестиційні проекти промислових та агропромислових підприємств району проінформували головний бухгалтер ЮВ "Олімпік Фарба" смт. Новобілокоровичі С.О.Романов та начальник планово-економічного відділу ТOB "Ратібор-ОЛ" (смт. Новібілокоровичі) Б.Н. Кучинський.

Немає коментарів:

Дописати коментар