Рейтинг

суботу, 7 травня 2011 р.

Неряшлива "модниця"

Певно, вам у житті траплялися такі особи: губи підмальовані, лице нафарбоване, гарна зачіска, стильне вбрання - модниця та й годі. Але під цим вичепуреним "фасадом - соромно й мовити - брудна білизна, і все, що з цим пов'язано. Дивно? На жаль, саме така асоціація виникла під час чергового візиту до техпромівського мікрорайону, де у кінці березня місяць та на початку квітня вже працювали представники міської ради, ОП Теплових мереж та ПП "Будпослуги-2". Осмілимося нагадати, що "опупея" з наведенням ладу у цьому мікрорайоні майже безрезультатно триває більше півтора року. Щоправда, під час проведення місячника з благоустрою мешканці будинків №№ 68, 70, 72, 74, 76 та 78 вулиці Промислової приєдналися до всеукраїнської акції і трохи впорядкували житлову територію. Але до згоди - як утилізувати сміття - так і не дійшли.

Одних влаштовував графік вивезення два рази на місяць, інші добивалися окремого сміттєзвалища. На останній, третій за місяць зустрічі, 28 квітня, була присутня й спеціаліст санстанції, яка довела жителям вимоги, необхідні для відведення земельної ділянки та зведення смітника. А директор ОП Теплових мереж O.A. Панченко з примірного кошторису вивів суму коштів, у яку обійдеться його будівництво та обслуговування. Останній аргумент трохи охолодив запал певної частини мешканців двохповерхівок. Кудись поділося й бажання бачити щотижня (4 рази на місяць) у себе на подвір'ї техніку "Будпослуг" після озвучення головним інженером підприємства П.О. Козловцем суми за надання такої послуги. Певно, зрозумівши, що добре бути щедрим kbit за чийсь рахунок, техпромівці знову зійшлися на тому, до чого вже не раз приходили - доки немає нічого іншого (і кращого) - робити, як усі. Тут вже було визначено й осіб, відповідальних за заключення угод з ПП "Будпослуги-2", які зобов'язувалися зробити це на другий день. Як з'ясувалося, дотрималися слова лише В.В. Саленко (буд. № 72), В.К. Верещако (буд. № 76) та Н.К. Гілюк (буд. № 74). Від решти ні наступного, ні в послідуючі дні представників так і не дочекалися. Можливо, це таки відбудеться найближчим часом, адже 1-а і 3-а середа місяця - день вивозу сміття. І перша з них уже наступила.

І на завершення - про "брудну білизну". На тильній стороні мікрорайону, за давно зведеними господарськими спорудами (чи законно?), на самому березі річки Уборть, що так радує око кожного любителя природи, видніється рукотворний курган із сміття, яке зносилося сюди роками. До нього не дійшли руки під час суботника, його не хочуть "Будпослуг" після озвучення головним інженером підприємства П.О. Козловцем суми за надання такої послуги. Певно, зрозумівши, що добре бути щедрим лише за чийсь рахунок, техпромівці знову зійшлися на тому, до чого вже не раз приходили - доки немає нічого іншого (і кращого) - робити, як усі. Тут же було помічати й сьогодні. Стихійного смітника ніби не існує, адже він - стихійний, хоча реально від нього нікуди не дінешся, бо він осьдечки - рукою подати, і головне - не треба нікому нічого платити...

Немає коментарів:

Дописати коментар