Рейтинг

суботу, 7 травня 2011 р.

Вшанування жертв Другої світової війни.

Українцю!
Підтримай мітинг з приводу 66-х роковин
завершення Другої світової війни в Європі,
перемоги народів світу над нацизмом
та вшанування її жертв.
Покажи свою небайдужість до долі мільйонів людей,
котрі загинули у цій страшній війні в Україні та усьому світі!
Вшануй їх пам'ять.
Гуртуймося 8 травня 2011 року
об 11 годині
біля монументу Слави на вулиці Черняховського.
Оргкомітет.

Шановні житомиряни!
В тридцяті роки дві могутні тоталітарні держави – нацистська Німеччина та комуністичний Радянський Союз (фактично Росія), – намагались розповсюдити свої порядки на весь світ та проводили експансіоністську політику на підкорення інших народів.
1 вересня 1939 року гітлерівська Німеччина та сталінський Радянський Союз, спільним нападом на Польщу згідно пакту Молотова-Ріббентропа, розв’язали Другу світову війну, яка охопила понад 60 країн світу. За шість років найкровопролитнішої війни в історії людства були вбиті, померли від ран, знищені в концтаборах понад 100 млн. людей. По українській землі двічі прокотився вогненний вал боїв, який змітав на своєму шляху людей, села і міста. Українці, які не мали своєї держави, змушені були вмирати за інтереси чужих держав та їхніх владарів. Загинуло біля 13,5 млн. синів і дочок України.
Але і в таких важких умовах когорта українських героїв і патріотів, які високо підняли прапор незалежності України, боролись під синьо-жовтим прапором та з тризубом в нерівному бою за українську самостійну державу.
66 років тому німецький нацизм силами антигітлерівської коаліції був знищений. Але залишився комуністичний режим Радянського Союзу, в складі якого Україна знемагала ще 46 років.
І от, на двадцятому році Незалежності, деякі політичні сили, на догоду колишньому колонізатору, намагаються нав’язати українському народові бучне святкування. Замість того, щоб віднайти і впорядкувати поховання, допомогти небагатьом ще живим ветеранам, плануються концерти, феєрверки, демонстрації. Мабуть, щоб відволікти увагу від різкого підвищення цін і тарифів, одних з найнижчих в Європі зарплат та пенсій. То що святкуємо?..
Закликаємо житомирян 8-го травня відзначити день закінчення Другої Світової війни, знищення нацизму та вшанувати пам'ять багатомільйонних жертв, в тому числі українців, покласти квіти до могил загиблих, помолитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар