Рейтинг

суботу, 7 травня 2011 р.

"Хтось будує, а хтось руйнує"

Днями ми повідомляли про те, що Олевська міська рада на шостій сесії вирішила віднести земельну ділянку площею 1,17 га для створення заповідника місцевого значення «Древлянський Олевськ» по вулиці Щорса (Бабина гора).
Головною метою роботи буде написання проекту для отримання гранту від благодійного фонду Рената Ахметова «Розвиток України».
Зважаючи на це, ми вирішили дізнатися думку місцевих жителів та їх ставлення до урочища «Бабина гора». Радує той факт, що більшість людей хоч раз в житті чули про урочище та небайдуже ставляться до його майбутнього. Чимало олевчан, котрі проживають поблизу, частенько навідуються сюди щоб «культурно» відпочити, а хлопці ще й футбол поблизу пограти.
Проте мало кого хвилює екологічний та санітарний стан древнього городище. Лише поодинокі добрі серця виносять за собою сміття, але для більшості природа просто нічого не варта. Нелюди навіть наважуються утворювати на Бабиній горі смітник, продукція якого розноситься вітром і полем, і берегом Уборті.
З фото видно, як з подвіря житлових будинків сміття масово скидається до підніжжя пагорбів, та в природною водойму, котра з VIII століття, можливо, була створена з метою не приступності до городища.
Нагадаємо, що по переду чимало травневих свят і спекотне літо, тому вже сьогодні варто забити на сполох. Потрібно пам'ятати головне – наше місто древнє з глибокою історією, тому необхідно цінувати те що маємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар