Рейтинг

четвер, 26 травня 2011 р.

З базовими навичками проведення досліджень ознайомилась робоча група Олевська

24-25 травня в приміщенні Олевської міської ради пройшов четвертий тренінг у рамках проекту «Сталий міський розвиток». Тема тренінгу – «Базові навички проведення досліджень». Почесними гостями і воодночас професійними тренерами цього разу були Оксана Івасів та Матусяк Оксана Матусяк.

Соціологічні дослідження – це одна з основних складових процесу розробки стратегічного плану міста. Саме тому робочим групам міст-учасників, які зараз цим займаються, необхідні були такі знання, аби проводити дослідження на професійному рівні.
Зокрема, під час тренінгу були розглянуті такі теми як суть соціологічного дослідження, етика його проведення, програма, складові дослідження, визначення його мети та завдання, цільової групи.
Окрім отриманих теоретичних знань учасникам тренінгу вдалося закріпити ці знання на практиці, визначивши проблему, мету, завдання, предмету, цільової групи та гіпотез конкретного дослідження.

Другий день тренінгу був присвячений таким темам як організація та проведення фокус-груп, аналіз отриманих даних, підготовка звіту про результати досліджень.

Під час неофіційних розмов тренери разом з ініціативною групою жваво обговорювали проблеми міста та шляхи їх вирішення. Крім того, експерти надали представникам місцевих громадських організацій, котрі взяли участь в написанні проекту для отримання гранту, свої професійні рекомендації.

Наостанок, кожен з членів ініціативної групи отримав сертифікат про проходження навчання на тренінгу «Базові навички проведення досліджень».

Немає коментарів:

Дописати коментар