Рейтинг

четвер, 26 травня 2011 р.

Найдорожча водопровідна вода в Олевську

На початку року, Прем'єр-міністра України Миколу Азарова обурило те, що існує колосальна різниця в комунальних тарифах в різних регіонах країни.
На одній з прес-конференцій він доручив профільному міністерству розібратися та урівняти ціни на тарифи. Проте за останні місяці ніякої реакцій та якісних змін не відбулося.
На запитання коли відбудеться перегляд тарифної сітки, та за якою схемою платитимуть громадяни відповів заступник начальника ЖКГ Житомирської облдержадміністрації Тетяна Ярема.

«Ні яких інструкції зі сторони Кабміну по цьому питання поки не надходило. А ціни на одну й ту саму комунальну послугу в різних регіонах країни дійсно можуть відрізнятися в 5 і більше раз. Причини різні: довжина водопроводу або теплових мереж, їх технічне зношення, енергоємність обладнання та інше».

Наприклад, найдорожча питна вода в Олевську. Вона не просто дорога, вона захмарно дорога. Її собівартість 23,40 гривні за кубометр. Для порівняння: в Житомирі куб води коштує 2,69грн (реальний тариф з урахуванням всіх податків – 2,18 грн.), в Ружині – 2,13 грн.
При цьому тариф на олевську воду трохи більше 10 гривень – покриває її собівартість менше ніж на 40%. Більш всього в Олевську воду, привезену з льодовиків Антарктиди, вручну пропускають через нанофільтри, проганяють через центрифуги та метровий прошарок активованого вугілля, знезаражують озоном, збагачують мікроелементами, а потім з кришталевого відерка заливають у водопровід, зроблений з срібних труб. Інших пояснень такій ціні, затверджених Держінспекцією по контролю за цінами, більше немає.
Виходить, що в Олевську живуть найбагатші люди України, котрі погодилися сплачувати дані тарифи.

PS. зважаючи на поступове надходження інформації, ми вирішили поетапно інформувати Вас, шановні читачі. Друга частина статті з'явиться незабаром.

Немає коментарів:

Дописати коментар