Рейтинг

четвер, 31 березня 2011 р.

Чи висітиме комуністичний прапор поруч з українським?

Днями стало відомо, що Житомирська обласна рада прийняла рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області. Про це йдеться у рішенні сесії облради, прийнятому 17 березня більшістю голосів.
Так, згідно з документом, у День Перемоги 9 травня "в обласному центрі, містах і населених пунктах регіону проведуть святкові заходи з використанням символіки часів Великої Вітчизняної війни, а поряд з Державним прапором України вивішуватимуть червоний прапор Перемоги".
Вже сьогодні на сесії Олевської міської ради дане рішення викликало неабияку суперечку. Звичайно, представників комуністичної партії рішення цілком задовольняє, але водночас обурює та дискримінує значну більшість свідомого населення.
Неофіційно своє невдоволення вже висловила молодь Олевська, яка не визнає жодних проявів комунізму.
 У свою чергу Житомирська обласна організація ВО "Свобода" вже заявила, що звернеться до правоохоронних органів і до суду з вимогою не допустити виконання цього рішення Житомирської облради.
Нагадаємо, що копії прапора СРСР в обов'язковому порядку повинні вивішуватися на будівлях державних установ Одеси під час святкових заходів, присвячених перемозі у Великій Вітчизняній війні.

Немає коментарів:

Дописати коментар