Рейтинг

четвер, 31 березня 2011 р.

Лист-звернення до олевчан

Любі мої олевчани, звертаюсь до Вас із віддаленого західноукраїнського міста Івано-Франківськ. Своїм посланням хочу закликати Вас, моїх щирих земляків, бути свідомими і здорово оцінювати рішення влади.
Чи згодні Ви із постановою облради "про раддянські прапори”, не знаю. Але зауважте, перед тим як вішати над своїми світлицями знамена нашого ката, потрібно, перш за все, поважати свій прапор і цінувати нашу державність. А доки цього не відчувається, не варто розбавляти зародки ще досить несформованої національної свідомості зайвою синтементальністю за часами репресій та голодоморів.
Ми повинні пам’ятати про наші перемоги, навіть ті, що ми здобули як придаток сировини і гарматного м’яса великих імперій. Але не повинні вдаватися до блюзнірства, навіть якщо воно триватиме один день. Адже йдеться про радянський прапор над адміністративними будівлями. На мою думку, це лиш відголосок минувших літ. Знаю, що знайдеться багато незгодних зі мною. Та я доведу свою позицію наступним:
Україна за свою історію перебувала у складі Польщі, Османської імперії, Російської імперії та Австро-Угорської імперії. І думаю, що кожен вважав би абсурдом, якби з якоїсь причини над будинком Олевської районної адміністрації з’явився прапор Туреччини чи Угорщини.
Виходячи з вище викладених міркувань, закликаю владу Олевська та району до слушних дій та рішень щодо вирішення цієї конфліктної ситуації. А молодь закликаю, перед тим як слухати нав’язливі хворобливі байки про ОУН-УПА, Бульбу-Боровця та Олевську республіку, візьміть до рук книги з історії України. Але будьте обережні, шукайте об’єктивних авторів, які досліджували історію з достовірних джерел, одним з таких є Орест Субтельний (історик-емігрант).
Не даймо втоптати нашу державність в бруд. Годі бути посмішищем для Європи. Будьмо мудрими.
Слава Україні!
Героям слава!

                                                                                                                            Григорій Федосенко

Немає коментарів:

Дописати коментар