Рейтинг

четвер, 31 березня 2011 р.

«Підлили масла у вогонь»

28 березня на сесії Олевської міської ради, перед початком засідання, на стіл кожного депутата потрапив дивний проект рішення. Не зважаючи на те, що проект на сесії не обговорювався, тому що не був включений до порядку денного, він викликав більшу дискусію ніж всі питання разом взяті.

В тексті проекту були зовсім незрозумілі рішення, серед яких:
1. «В ім’я історичної справедливості, пам’яті розстріляних в листопаді 1941 року близько тисячі олевчан вояками Тараса Бульби-Боровця відмінити рішення IV сесії Олевської міської ради VI скликання від 28.02.2011 року щодо згоди на встановлення пам’ятного знаку з нагоди 70-річчя утворення Олевської республіки».
2. «В міському загальнополітичному виданні газеті «Новини Олевська» не допускати фальсифікації історії, пропаганди нацизму і будь-яких проявах».
Організаторами даного проекту стали представники комуністичної партії. Не зрозуміло, чим керувалися люди, коли готували відповідний проект, тому що це серйозно обурило більшість проукраїнських депутатів, і самого редактора газети «Новини Олевська». Ніхто з комуністів не дав аргументованої відповіді на те, яким чином газета допускає фальсифікацію історії, і тим більше підтвердження факту розстрілу тисячі олевчан. Поки офіційних коментарів ніхто не давав, які, на нашу думку, не за горами.
А на фоні рішення Житомирської обласної ради вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області, дані «витівки» лише «підлили масла у вогонь».

Немає коментарів:

Дописати коментар