Рейтинг

вівторок, 24 травня 2011 р.

"Высоко сижу, далеко гляжу..."

Технікою нового покоління оснастилося нещодавно Олевське лісництво ДП "Олевське лісове господарство".
- Телевізійна система спостереження, - говорить головний інженер підприємства В.П. Вознюк, дає змогу у режимі реального часу бачити величезні лісові масиви. Завдяки цьому можна, не виходячи з кабінету чергового, відслідковувати ситуацію, що значно полегшує боротьбу з лісовими пожежами. Завдяки високій якості зображення, яка забезпечується системою, на великому екрані розглядаються навіть дрібні об'єкти, що дозволяє виявити пожежу в стадії загоряння, а також слідкувати за рухом лісопродукції на дорогах.

У комплект системи спеціалізованого телевізійного нагляду за лісовими масивами ВПК-1200, яка обійшлася лісгоспу у 50 тис. грн., входить відеокамера, відеомонітор, поворотний пристрій, система управління, індикатор азимута та безпровідний пульт управління. Радіус огляду системи - до 40 кілометрів. Установку та монтажні роботи провели харківські спеціалісти, які працювали в Олевську 9- 10 травня.
Подібні системи, встановлені раніше у Радомишльському та Новоград-Волинському лісгоспі, зарекомендували себе тільки з позитивної сторони. На це сподіваються і наші лісівники.

Немає коментарів:

Дописати коментар